غذاي ملل/ دستور تهيه پلوي خوش عطر و بو عربي
تابناک با تو/ مکبوس(پلو عربي) مکبوس گوشت ( مجبوس يا مچبوس ) يک پلوي عربي معروف است که براي مهماني ها و اعياد تهيه مي شود. مواد اصلي آن گوشت گوسفند يا بره ( گاهي مرغ يا ماهي)، برنج دانه بلند، ادويه هاي معطر، سيب زميني وگوجه است. نشاسته موجود در سيب زميني و برنج، ويتامين هاي فلفل، گوجه و پياز از يک سو و پروتئين موجود در گوشت گوسفند از سوي ديگر ارزش غذايي مکبوس را تا حد زيادي بالا برده است. در اين گزارش با طرز تهيه اين پلوي خوش عطر و بو آشنا خواهيد شد. چي لازم دارم: دو پيمانه برنج دانه بلند ( باسماتي ) شسته شده و خيس خورده يک کيلو گوشت گوسفند يا بره خرد شده در اندازه هاي بزرگ يک قاشق چايخوري ادويه کاري يک قاشق چايخوري فلفل سياه فلفل سياه، هل، چوب دارچين براي پخت گوشت فلفل سبز نمک به مقدار لازم مواد لازم براي روي پلو و مخلوط شدن با آن: دو قاشق غذا خوري ادويه هاي له شده ( دارچين، ميخک، زيره و هل ) نصف ليوان کشمش يک قاشق کوچک رب گوجه فرنگي سه عدد پياز خرد شده سه عدد گوجه فرنگي حلقه شده سه عدد سيب زميني که در حلقه هاي بزرگ برش دادن شده باشد چطور بپزم: گوشت هاي خرد شده را در آب بريزيد تا بپزد. ميزان آب بايد بيشتر از ميزان معمولي باشد زيرا بايد از باقي مانده آب گوشت براي پخت برنج و مواد داخل آن استفاده شود. وقتي گوشت در حال پخت است چوب دارچين، هل و يک پياز بزرگ نصف شده را درون قابلمه بيندازيد و بگذاريد گوشت خوب بپزد. گوشت را از آب جدا کنيد، از آب گوشت باقي مانده براي پخت برنج استفاده مي کنيم. برنج را در آب گوشت ريخته و مي گذاريم بجوشد ( در حال جوشيدن به آن ادويه و فلفل را اضافه مي کنيم ). وقتي برنج جوشيد، آن را آب کش مي کنيم، بايد مغز برنج سفت نباشد و برنج را کمي زنده تر برمي داريم و بعد مي رويم سراغ محتويات پلو. پيازهاي خرد شده را بگذاريد سرخ و طلايي شوند. گوجه هاي حلقه اي را هم به پياز اضافه کنيد تا سرخ و نرم شود. آب گوشت و ادويه ها را به مايع اضافه کنيد. گوشتهاي پخته شده را روي آن بچينيد. سپس سيب زميني هاي برش زده شده را هم به همان شکل روي گوشت ها مي چينيم. يک لايه برنج آب کش شده را به مواد اضافه مي کنيم. کشمش و کاري را نيز به آن مي افزاييم. لايه دوم برنج را روي آن ريخته و دوباره کشمش و ادويه کاري اضافه مي کنيم تا تا جايي که فضاي قابلمه را پر کند. بعد آن را روي شعله ملايم مي گذاريم تا همه موادش از جمله سيب زميني خوب بپزد و به خورد هم بروند. بعد از اينکه غذا پخت همه مواد قابلمه را با کفگير مخلوط مي کنيم تا کشمش و سيب زميني و گوشت در سراسر قابلمه به اندازه پخش شود و آماده سرو گردد. با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد