زندگي آنلاين/ مرغ بريان دستور آماده‌سازي آساني دارد، اما بايد مواظب دو نکته باشيد، يکي اينکه مغز مرغ مانند پوست آن طعم‌دار باشد و دوم آنکه داخل مرغ مانند سطح خارجي آن کاملا پخته باشد. رسپي مرغ بريان که براي اين بخش در نظر گرفته شده است تمام اين ويژگي‌ها را داراست.
چي لازم دارم:
مرغ درسته: يک عدد،‌حدود يک و نيم کيلوگرم
پيازمتوسط: 2 عدد
روغن مايع: به ميزان لازم
پرتقال: يک عدد
آلوي خشک ترش: 12 - 10 عدد
کره نرم‌شده: 50 گرم
پودر سير: يک قاشق چاي‌خوري
دانه فلفل سياه: يک قاشق ‌چاي‌خوري
سبزيجات معطر خشک:2 قاشق چاي‌خوري
نمک و فلفل: به ميزان لام
غذا رو چطور مزه دار کنم:
يکي از روش‌هايي که براي طعم‌دار کردن مرغ کاربرد زيادي دارد اين است که مرغ را در مايه‌اي متشکل از آب، نمک و شکر مي‌خوابانند. گوشت يا مرغي که با اين روش طعم‌دار مي‌شو طعم‌دارتر است و بافت آن پس از پخت آب‌دار است.
مرغ درسته يا خردشده را با يک چاقوي کوچک سوراخ‌سوراخ کنيد. تعداد اين سوراخ‌ها در يک مرغ کامل در حدود 10 تا 12 عدد در نواحي گوناگون است.
در 2 ليتر آب 3 قاشق غذاخوري نمک و 2 قاشق غذاخوري شکر حل کنيد و مرغ را به ازاي هر نيم کيلو يک ساعت در آب و نمک بخوابانيد. يعني يک مرغ يک و نيم کيلوگرمي بايد 3 ساعت در محلول طعم‌دار کردن قرار بگيرد. مرغ طعم‌دار شده را از روش معمول بريان کنيد. دقت کنيد که بايد مرغ را با چاقو سوراخ کنيد و پوست آن بايد سالم بماند.
چطور بپزم:
1 - مرغ را حداقل نيم ساعت قبل از پخت از يخچال خارج کنيد تا دماي محيط را بگيرد. کره، پودر سير، و سبزيجات خشک را با کمي نمک و فلفل مخلوط کنيد.
2- کره را در فضاي بين پوست و گوشت مرغ قرار داده و مرغ را ماساژ دهيد تا به صورت يکنواخت زير پوست پخش شود. با چاقو چند سوراخ کوچک روي گوشت مرغ ايجاد کنيد تا کره طعم‌دار داخل بافت مرغ شود.
داخل شکم مرغ را هم به کره آغشته کنيد.
3 - 2 قاشق غذاخوري روغن را داغ کنيد. يکي از پيازها را ساطوري کرده و 5 دقيقه روي شعله متوسط تفت دهيد. آلوها و دانه‌هاي فلفل را اضافه کرده و کمي نمک و فلفل بپاشيد. پس از يک دقيقه از روي شعله برداريد.
4 - پرتقال را ورقه ورقه کرده و با مايه پياز و آلو مخلوط کنيد. داخل شکم مرغ را با پرتقال و آلو پر کنيد. پاي مرغ را با نخ پرک ببنديد تا مواد از داخل شکم مرغ خارج نشود. بهتر است شکم مرغ را هم با خلال دندان ببنديد.
5 - يک ظرف نسوز را چرب کرده و مرغ را در آن قرار دهيد. پياز دوم را خلالي کرده و کمي روغن و نمک و فلفل روي آن بريزيد و دور مرغ پخش کنيد.
6 - مرغ را يک ساعت و نيم در طبقه وسط فر با دماي 200 درجه سانتي‌گراد بپزيد. پس از يک ساعت مرغ را خارج کنيد. از آب و روغن داخل ظرف روي مرغ بريزيد، سپس آن را مجددا داخل فر گذاشته و دماي پخت نيم ساعت آخر را روي 180 درجه سانتي‌گراد قرار دهيد. مرغ بريان را با نان يا برنج و سالاد سبز سرو کنيد.
نکات:
1 - براي هر نيم کيلو مرغ نيم ساعت زمان پخت در نظر بگيريد.
2 - مرغ بريان بايد پخته و آبدار باشد. پخت بيش از اندازه مرغ را خشک مي‌کند و پخت کمتر از معمول باعث خامي مرغ و بوي زهم مي‌شود.
3 - اگر مرغ را با جوجه‌گردان برشته مي‌کنيد يک ظرف گود زير آن قرار دهيد و هر 20 دقيقه از آب جمع شده در آن روي مرغ بدهيد.
4 - مي‌توانيد به جاي پرتقال از ليموترش يا نارنج استفاده کنيد



با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد