سلامت نيوز/ در اين مقاله ارزش غذايي جوانه‌ها و فوايد درماني آنها بيان شده است. جوانه‌ها مواد بسيار با ارزشي هستند که مي‌توان از آنها در تهيه انواع سالاد يا غذا استفاده نمود.
طي فرايند جوانه زدن بخشي از نشاسته، پروتئين و چربي موجود در دانه‌ها توسط آنزيم‌ها به ترکيبات ساده‌تر قندي، اسيدهاي آمينه و اسيدهاي چرب تبديل مي‌شوند.
از اين رو جوانه‌ها قابليت هضم و جذب راحتي دارند. کشورهاي شرقي و غربي از جوانه‌ها، خصوصا جوانه يونجه به عنوان دارو جهت درمان افسردگي و همچنين اختلالات ناشي از بيماري‌هاي کبدي استفاده مي‌کنند.
برخي پزشکان معتقدند که اين جوانه‌ها به بهبود اشتها و همچنين افزايش دفع ادرار و در نتيجه دفع مواد زايد و تنظيم مايعات بدن کمک مي‌کنند.
در برخي کشورهاي شرقي از جوانه سبزيجات براي درمان زخم معده و درمان معتادين استفاده مي‌شود.

فوايد خاص جوانه‌ها
جوانه‌ها و بيماري‌هاي تحليل برنده
جوانه‌ها منبع ويتامين C، ويتامين A و فيتونوترينت‌هاي آنتي‌اکسيداني چون کومارين، آنتوسيانيدين، زانتوفيل و لوتئين هستند.
کليه ويتامين‌ها و فيتونوترينت‌هاي ذکر شده نقش مهمي در پيشگيري از بيماريهاي قلبي عروقي و برخي سرطان‌ها دارند.

جوانه‌ها و کلسترول بالاي خون
ساقه يونجه و برگ‌هاي آن حاوي ماده‌اي شيميايي به نام ساپونين 1 هستند.
اين ماده باکاهش جذب کلسترول از روده‌ها، به کاهش کلسترول خون و در نتيجه پيشگيري از آترواسکلروز (سفت و نازک شدن ديواره سرخرگ‌ها) کمک مي‌کند.
نتايج حاصل از مطالعات انجام شده بر روي مبتلايان به کلسترول بالا نشان مي‌دهند که افزودن دانه يونجه به رژيم غذايي اين گروه در کاهش کلسترول خون موثر است.

جوانه‌ها و سرطان
دانه يونجه و دانه سويا داراي ايزوفلاونوئيدهايي به نام ديادزئين 2 و جنيستئين 3 هستند.
اين ترکيبات آنتي‌اکسيداني ويژگي‌هايي شبه استروژني دارند که مي‌توانند به گيرنده‌هاي استروژني متصل شوند و در پيشگيري از سرطان سينه و غده پروستات موثر باشند.
از طرف ديگر جنيستئين باعث توقف تکثير سلول‌هاي سرطاني و کاهش تشکيل رگ‌هاي خوني به سمت سلول‌هاي سرطاني جديد مي‌شود.



با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد