نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
تحلیل ها

رژیم جولانی تسویه حساب با علوی‌ها و مصادره اموالشان را کلید زد

منبع
دنياي اقتصاد
بروزرسانی
رژیم جولانی تسویه حساب با علوی‌ها و مصادره اموالشان را کلید زد

دنیای اقتصاد/متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست

اوایل عصر یکی از روزهای اواخر ژانویه، ۱۲مرد نقابدار به خانه خانواده «ام‌حسن» در دمشق حمله کردند، تفنگ‌های تهاجمی « AK-۴۷» را به سمت صورت آنها نشانه گرفتند و به آنها دستور دادند که آنجا را ترک کنند. وقتی آنها اسناد مالکیت را ارائه دادند، برادر بزرگ‌تر «ام‌حسن» را دستگیر کردند و گفتند که فقط پس از تخلیه خانه می‌توانند او را پس بگیرند.
 
 «ام‌حسن» که از ترس انتقام فقط لقب خود را بیان می‌کرد، گفت که خانواده ۲۴ساعت بعد خانه را تحویل دادند و او را درحالی‌که کتک خورده و کبود شده بود، از مقر «سرویس امنیت عمومی» محلی تحویل گرفتند. «امینه اسماعیل» در گزارش دیروز چهارشنبه در رویترز نوشت، خانواده‌ او بخشی از جامعه‌ی اقلیت علوی سوریه هستند. از زمانی که احمد الشرع، رئیس جمهور سوریه در ماه دسامبر قدرت را به دست گرفت، صدها علوی توسط نیروهای امنیتی از خانه‌های شخصی خود در دمشق بیرون رانده شده‌اند.

«بسام الاحمد»، مدیر اجرایی گروه حقوق بشری «سوری‌ها برای حقیقت و عدالت» (STJ) گفت:«ما قطعا در مورد حوادث مستقل صحبت نمی‌کنیم. ما در مورد صدها، اگر نگوییم هزاران، مورد اخراج صحبت می‌کنیم.» اخراج گسترده علوی‌ها از خانه‌های شخصی پیش از این گزارش نشده بود. دو مقام دولتی گفتند که از زمان سرنگونی اسد توسط نیروهای شورشی الشرع، هزاران نفر از خانه‌های خود در دمشق بیرون رانده شده‌اند که اکثر آنها علوی بوده‌اند.

الشرع متعهد شده است که سیاست‌های فراگیری را برای متحد کردن کشوری که در اثر جنگ داخلی فرقه‌ای ۱۴ساله ویران شده است و جذب سرمایه‌گذاری و کمک خارجی دنبال کند. اما علوی‌ها نگرانند که این اخراج‌ها بخشی از تسویه‌حساب‌های فرقه‌ای سیستماتیک توسط حاکمان جدید سوریه باشد. یک شهردار علوی در حومه دمشق، که او نیز به‌دلیل حساسیت موضوع خواست نامش فاش نشود، در ماه مارس گفت که ۲۵۰خانواده از ۲هزار خانواده آنجا اخراج شده‌اند. 

شهردار تماسی را که در ماه مارس با شخصی که ادعا می‌کرد عضو سرویس امنیت عمومی (GSS) است -آژانس جدیدی متشکل از جنگجویان شورشی که اسد را سرنگون کردند- ضبط شده بود، با رویترز به اشتراک گذاشت. این مقام سرویس امنیت عمومی از شهردار خواست که برای خانواده‌ای که از شمال می‌آیند، خانه‌ای خالی پیدا کند. وقتی شهردار گفت که هیچ آپارتمانی برای اجاره وجود ندارد، این مقام به او گفت که «یکی از آن خانه‌هایی را که متعلق به یکی از آن خوک‌ها است، خالی کند.» اشاره او به علوی‌ها بود.  «بسام الاحمد»، مدیر اجرایی «سوری‌ها برای حقیقت و عدالت» گفت: «این اخراج‌ها مطمئنا ترکیب جمعیتی شهر را تغییر خواهد داد، مشابه تغییراتی که اسد علیه مخالفان خود در مناطق سنی‌نشین اعمال کرد. ما در مورد همان رویه صحبت می‌کنیم؛ اما با قربانیان متفاوت.»

در محله علوی‌نشین «ضاحیه الاسد»، ام حسین، کارمند دولت و مادر چهار فرزند گفت که دو مرد مسلح نقابدار در ۱۶ژانویه به خانه شخصی او آمدند و خود را اعضای سرویس امنیت عمومی معرفی کردند. ام‌حسین گفت که این مردان به‌دلیل وابستگی پسرش به ویلچر، به او ۲۴ساعت مهلت دادند تا محل را ترک کند. او از نهادهای دولتی متعددی درخواست کرد که او را در خانه نگه دارند و تضمین‌هایی دریافت کرد. روز بعد، حدود ساعت ۱۰صبح، مردان برگشتند و به او «دو دقیقه» فرصت دادند تا محل را ترک کند. ام حسین گفت که آنها همچنین مغازه‌ای را که خانواده‌اش در محله داشتند، مصادره کردند. 

در ۱۲فوریه، فرماندار دمشق از شهروندانی که می‌گویند اموالشان به ناحق مصادره شده است، خواست تا شکایات خود را به ادارات مربوطه ارائه دهند. رویترز در ماه مارس از یکی از این ادارات بازدید کرد که در آن، مقامی که نخواست نامش فاش شود، الگویی را تایید کرد: «افراد مسلح بدون حکم دادگاه مردم را بیرون می‌کردند، مانع از بردن اموالشان می‌شدند و سپس به آنجا نقل مکان می‌کردند.» منابع گفتند که اکثر مصادره‌ها، سوری‌های کم‌درآمد تا متوسط ​​را که شغل خود را از دست داده بودند و منابع لازم برای پرداخت هزینه‌ها برای خروج از این وضعیت را نداشتند، هدف قرار می‌داد.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

00:00/00:00

رژیم جولانی تسویه حساب با علوی‌ها و مصادره اموالشان را کلید زد

رژیم جولانی تسویه حساب با علوی‌ها و مصادره اموالشان را کلید زد
00:00
00:00
رژیم جولانی تسویه حساب با علوی‌ها و مصادره اموالشان را کلید زد
1 / 1
رژیم جولانی تسویه حساب با علوی‌ها و مصادره اموالشان را کلید زد
00:00
00:00
0 MB
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره