مرگبارترین سیل آمریکا در یک سده اخیر

دنیای اقتصاد/متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
آمار سیل کشتههای تگزاس روز به روز در حال افزایش است. بر اساس آخرین گزارشها، تعداد کشتهها به بالای ۸۰نفر رسیده است. به نوشته روزنامه نیویورکتایمز، امدادگران روز یکشنبه برای یافتن بازماندگان سیل ویرانگری که حداقل ۸۱نفر را در مرکز تگزاس کشته است، شتافتند و داستانهای غمانگیزی از کسانی که این فاجعه را تجربه کردهاند، شنیدند.
بازماندگان و اعضای خانواده داستانهایی درباره نجاتها و اتحاد مجدد خانوادهها و همچنین روایتهایی که به فاجعه ختم شد، به اشتراک گذاشتند. در کر کانتی، منطقهای که بیشترین آسیب را دیده است، یک اردوی تابستانی دختران مسیحی به کانونی برای فقدان عزیزان تبدیل شده است.
یک معلم دبیرستان باسابقه که به همراه خانوادهاش در نزدیکی رودخانه گوادالوپه اردو زده بود و روز جمعه در عرض دو ساعت ۲۰ فوت بالا آمد نیز کشته شد. همچنین زنی که در حال رانندگی به سمت محل کارش در والمارت بود، زمانی که وسیله نقلیهاش در آبهای بالاآمده گرفتار شد، جان خود را از دست داد. دهها نفر دیگر - حداقل ۴۱ نفر - هنوز مفقود هستند و امدادگران، داوطلبان و اعضای خانوادهها روز یکشنبه با وجود بارشهای مجدد باران، با استفاده از هلیکوپترها، پهپادها، قایقها، ماشینهای گلف و اسبها در میان آوارها به جستوجوی آنها پرداختند.
مردی گفت پس از اینکه جسدی که در ابتدا بهعنوان برادر همسرش شناسایی شده بود، معلوم شد که او نیست، امیدهایش زنده شد. روز یکشنبه، برخی از بخشهای مرکز تگزاس شاهد باران شدید بودند، اما مناطقی که از قبل بیشترین آسیب را دیده بودند، از جمله کر کانتی، ظاهرا از ویرانی بیشتر در امان ماندند. هواشناسان گفتند که در بکسار کانتی که شامل سنآنتونیو نیز میشود، رعد و برق افزایش یافته است؛ اما احتمال سیل بیشتر در هیل کانتری کاهش یافته است.
آمار بالای مرگ و میر سیل
سیل در مرکز تگزاس به یکی از مرگبارترین سیلها در ۱۰۰سال گذشته در ایالات متحده تبدیل شده است. سیل یکی از مرگبارترین انواع خطرات آب و هوایی در ایالات متحده است و پس از گرما، در رتبه دوم قرار دارد. طبق گزارش سازمان هواشناسی ملی، طی 10سال گذشته، بهطور متوسط سالانه 113نفر در ایالات متحده بر اثر سیل جان خود را از دست دادهاند که تقریبا یک ششم مرگ و میرهای مرتبط با آب و هوا را تشکیل میدهد.
ناظران امر میگویند که مرگبارترین فاجعه طبیعی در ایالات متحده ناشی از سیل است. طبق گزارش سازمان هواشناسی ملی، در سال۱۹۰۰، توفانی با سرعت باد ۱۲۵مایل در ساعت و ۱۵فوت آب راکد، شهر جزیرهای گالوستون در جنوب شرقی تگزاس را درنوردید و در نهایت حدود ۸هزار نفر را کشت.
تعیین تعداد دقیق مرگ و میر ناشی از سیل میتواند دشوار باشد؛ زیرا بسیاری از آنها محصول توفانها هستند که با بادهای شدید که درختان و خطوط برق را سرنگون میکنند، باعث مرگ نیز میشوند. آمار مرگ و میر ناشی از توفان میتواند شامل مرگ و میرهایی باشد که بهطور خاص ناشی از سیل نیستند. با این حال، دادههای موجود، وسعت فاجعه سیل اخیر تگزاس را کمسابقه توصیف میکند. در میان تمام سیلهای مرگبار در ایالات متحده، از جمله سیلهای ناشی از شکست خاکریزها، بارانهای فصلی و توفانها، سیلهای هیل کانتری به احتمال زیاد در میان مرگبارترین سیلها از سال ۱۹۲۵ قرار خواهند گرفت.
آمریکای بلاخیز
ماهها بارندگی شدید، رودخانه میسیسیپی را غرقاب کرد و باعث از کار افتادن سیستم خاکریز آن شد و بخشهای وسیعی از میسیسیپی، آرکانزاس و لوئیزیانا را زیر آب برد و صدها هزار نفر را بدون غذا و آب سرگردان کرد. طبق گزارش سرویس هواشناسی، این سیل ۲۴۶ کشته برجای گذاشت.
توفان هلن (۲۰۲۴): در ماه سپتامبر، هلن بهعنوان یک توفان درجه۴ به خشکی رسید. این توفان از ساحل خلیج فلوریدا گذشت، از جورجیا عبور کرد و کوههای بلو ریج را درنوردید، جادهها را شست و باعث رانش زمین شد. همچنین شهرهایی را در سراسر غرب کارولینای شمالی ویران کرد و به مرگبارترین توفانی تبدیل شد که در تقریبا دو دهه گذشته به سرزمین اصلی ایالات متحده برخورد کرده است. طبق گزارش سرویس ملی هواشناسی، این توفان ۲۵۰نفر را کشت که ۹۴نفر از آنها بر اثر سیل جان باختند.
سیل رودخانه اوهایو (۱۹۳۷): رودخانه اوهایو که از چندین ایالت از جمله ایندیانا، پنسیلوانیا و کنتاکی عبور میکند، چنان طغیان کرد که کل شهرها را زیر آب برد و تقریبا یکمیلیون نفر را آواره کرد. طبق گزارش سازمان هواشناسی ملی، این سیل منجر به مرگ تقریبا ۳۵۰نفر شد.
توفان کاترینا (۲۰۰۵): طبق گزارش سرویس هواشناسی، کاترینا که یکی از شدیدترین توفانهایی بود که تاکنون سرزمین اصلی ایالات متحده را درنوردیده، سدهای نیواورلئان را درنوردید و در نهایت باعث مرگ ۱۳۹۲نفر شد. بسیاری از مرگها بهدلیل عدم دسترسی به مراقبتهای پزشکی در هفتههای پس از رسیدن توفان کاترینا به خشکی بود که تقریبا ۵۰۰مورد آن مستقیما ناشی از توفان بود.
فاجعه سد سنت فرانسیس (۱۹۲۸): سد سنت فرانسیس در شمال شهرستان لسآنجلس، نمادی از قدرت مهندسی کالیفرنیا بود - تا اینکه تنها دو سال پس از تکمیل آن، فرو ریخت و بیش از ۴۰۰ نفر را در یک دیوار آبی ویرانگر کشت. این همان سیلی است که در فیلم «محله چینیها» محصول ۱۹۷۴ به آن اشاره شده است.