جمعه پرکار نمایشگاه کتاب؛ بازار داغ جشن امضاها و رونمایی از کتابها

ایرنا/ آخرین جمعه برگزاری سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با بازدید رئیسجمهور از این رویداد آغاز شد و با برنامههای مختلف فرهنگی ادامه یافت؛ نویسندگان مختلفی برای امضای کتابهای خود به نمایشگاه آمدند و نشستهای متنوعی در زمینه ادبیات برگزار شد.
در دهمین روز از سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، جمعه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴، مصلی امام خمینی(ره) شاهد حضور پرشور علاقهمندان به کتاب و فرهنگ بود. این روز با رویدادهای متنوع فرهنگی، بازدید رئیسجمهور و ثبت رکوردهای جدید در فروش کتاب همراه شد.
فروش ۵۲۴ میلیارد تومانی
تا ساعت ۱۳ روز جمعه، مجموع فروش کتاب در دو بخش حضوری و مجازی به ۵۲۴ میلیارد و ۳۴۹ میلیون تومان رسید. در بخش مجازی، بیش از یک میلیون و ۱۱۵ هزار جلد کتاب به ارزش ۲۸۷ میلیارد و ۴۴۷ میلیون تومان به فروش رفت. در بخش حضوری نیز فروش به ۲۳۶ میلیارد و ۹۰۱ میلیون تومان رسید.
بازدید رئیسجمهور از نمایشگاه
مسعود پزشکیان، رئیسجمهور، صبح جمعه از نمایشگاه بازدید کرد و با ناشران و غرفهداران به گفتوگو پرداخت. این بازدید با استقبال ناشران و فعالان حوزه کتاب مواجه شد و نویدبخش حمایت بیشتر از صنعت نشر کشور بود.رونمایی از ۱۷ اثر چاپ جدید فرهنگستان زبان و ادب فارسی
چاپ نخست کتابهای مختلف فرهنگستان زبان و ادب فارسی از جمله دانشنامه زبان و ادب فارسی، صحبت آن مونس جان، مجموعه واژه های مصوب فرهنگستان زبان و ادب فارسی، کلیات رفیع الدین لنبانی و دیوان رفیعالدین لنبانی، از غریب من (جلد سوم از اشعار نیما یوشیچ)، فرهنگ واژه های مصوب فرهنگستان، هزار واژه مهندسی محیط زیست و انرژی، هزار واژه حمل و نقل دریایی، سیر مرثیه سرایی در ایران، معیار الاشعار، النحو الهندی و نحو العربی، مبانی ادبیات پایداری، معیار الاشعار، فرهنگ واژههای مصوب فارسی و بستان العارفین و تحفه المریدین فرهنگستان رونمایی شد.
نشستها و برنامههای فرهنگی
رونمایی از کتاب «تشیع وارث یهودیت، مسیحیت و اسلام» با حضور علیاکبر رائفیپور، یک بار دیگر صف دریافت امضا را در نمایشگاه ایجاد کرد.
برگزاری برنامه خلیجفارس و یادبود شهدای اسکله شهید رجایی
برنامه خلیج فارس و یادبود شهدای اسکله شهید رجایی با حضور فرخنده جلالی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان و سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سرای اهل قلم سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران برگزار شد.
صالحی در این مراسم یاد جانباختگان اسکله شهید رجایی را گرامی داشت و گفت: خلیج فارس قلب و یکی از نمادهای هویتی ایران است. این خلیج همزاد طبیعی و تاریخی ایران به حساب میآید.
وی افزود: خلیج فارس، نماد مقاومت ایران است و ایران بخشی از استقلالش را مدیون مرزداران دریایی در خلیج فارس است. ایران در چهارراه جهانی است و این چهار راه جغرافیایی، هویتی خاص را به سرزمینمان میدهد.
صالحی ادامه داد: خلیج فارس، نماد وحدت ملی ایران است و میتواند مشتها، دستها و جانها را به هم پیوند دهد، بنابراین باید به آن تعلق و توجه کرد.
وی گفت: ما باید با گونههای مختلف از نام و امنیت خلیج فارس صیانت کنیم. ایران، ایران صلح بوده و خواهد بود. خلیج فارس هم باید نماد صلح باشد و به تنشزدایی کمک کند. ما باید از پیشرفت ایران در سایه خلیج فارس صیانت کنیم.
فرخنده جلالی، نیز در بخش دیگری از این مراسم گفت: امسال، دبیرخانه جشنواره فرهنگی و هنری خلیج فارس با ۳ رویکرد تقویم منابع علمی و تکمیل اسناد خلیج فارس و تولید محتوا برای کاربران فضای مجازی از نشستهای علمی فعالیت کرده است. این دبیرخانه تداوم و استمرار را سرلوحه کارهایش قرار داده است.
در ادامه این نشست از پوستر جشنوارههای موضوعی خلیج فارس رونمایی شد.
جمعی از شعرای ایرانی و افغانستانی هم که به بهانه نشست «تمدن در آینه شعر» در نمایشگاه کتاب گردهم آمده بودند، به شعرخوانی پرداختند.
نهمین پایتخت کتاب ایران معرفی شد
مراسم معرفی شهر اوز بهعنوان نهمین پایتخت کتاب ایران امروز (جمعه ۲۶ اردیبهشت) ۱۴۰۴ با حضور فروغ هاشمی، فرماندار شهرستان اوز، علاءالدین بروجردی، نماینده شهرستانهای لارستان، خنج، گراش، اوز و جویم، حسن دهقان معاون فرهنگی و امور رسانه مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس، شاهرخ امیری، شهردار اوز و تعداد دیگری از مسئولان استان فارس و شهرستان اوز در سالن همایشهای سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران برگزار شد.
دیدار با مرادی کرمانی
همچنین در دهمین روز از برگزاری سی و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، برنامه ۵۰ سال گسترش زبان فارسی (تجربه زیسته) به شکل دیدار و گفتوگو با هوشنگ مرادی کرمانی نویسنده باسابقه و عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی برگزار شد.
وی در این دیدار گفت: معتقدم آثار منتشر شده باید وارد سینما، تلویزیون و تئاتر شود تا گویا و ماندگار بماند. تجربه زیسته افراد متفاوت است. به طوری که آدمها در محیطهای مختلف با خانواده، شهر و روستای خاصی زندگی میکنند. اطمینان داشته باشید نویسندگان جهانی به این محیطها درست نگاه میکنند و در داستان مینویسند. همانطور که افرادی که در جبهه بودند، از مطالب جبهه آگاهی دارند. بنابراین اگر این افراد از تجربیات جبهه خوب بنویسند، از آنها با عنوان نویسندگان به نام دفاع مقدس نام برده میشود.
پاییز آمد، امضا شد
گلستان جعفریان نویسنده کتاب پاییز آمد نیز به نمایشگاه آمد و این کتاب را برای مخاطبان امضا کرد. این کتاب خاطرات فخرالسادات موسوی از نوجوانی تا زمان شهادت همسرش، سردار شهید احمد یوسفی را روایت میکند و تاکنون ۱۵۰ هزار نسخه از این کتاب منتشر شده است.
گلستان جعفریان، نویسنده کتاب، گفت: من تاکید دارم که این کتاب نجیب است. مسئله من با راوی این کتاب، عشق بود. عشق در وجود این شهید و همسرش با دیگران متفاوت بود. در تمام جلسات نگارش کتاب، از عمق این عشق شگفتزده میشدم. در ادبیات پایداری نیاز داریم از موضوعاتی صحبت کنیم که کمتر شنیده شده و مخاطب تشنه شنیدن آن است.
رونمایی از ترجمه اسپانیایی آثار رهبر انقلاب در نمایشگاه کتاب
مراسم رونمایی از ترجمه اسپانیایی سه اثر مرتبط با دیدگاهها و خاطرات رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران، حضرت آیتالله سیدعلی خامنهای، در غرفه مرکز ساماندهی ترجمه و نشر معارف اسلامی و علوم انسانی در نمایشگاه کتاب برگزار شد.
این نشست با حضور عباس اشرفی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اسپانیا، برگزار و طی آن از کتابهای «خون دلی که لعل شد»، «بانوان بهشتی» و «فلسطین، مقاومت ادامه دارد» رونمایی شد.
به گفته اشرفی، ترجمه و انتشار این آثار بخشی از تلاشهای فرهنگی جمهوری اسلامی ایران برای معرفی اندیشههای اسلامی و معارف مقاومت به زبانهای زنده دنیا، بهویژه اسپانیایی است.
وی افزود: این کتابها میتوانند دریچهای تازه برای درک مقاومت، معنویت و نقش زنان در تاریخ اسلام برای مخاطبان اسپانیاییزبان فراهم کنند.جمعیت حاضر در نمایشگاه کتاب، نشانه فرهنگ غنی مردم است
دریادار حبیبالله سیاری، معاون هماهنگکننده ارتش جمهوری اسلامی ایران با حضور در این رویداد فرهنگی، در مورد استقبال از سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: حجم جمعیتی که در سالنها میبینید نشانگر این است که خیلی با عشق و علاقه به دنبال کتابها هستند و این نشانه داشتن فرهنگ و تمدن غنی مردم است.
مهمانان روز دهم
نمایشگاه در روز دهم نیز مطابق هر روز میزبان شماری از مسئولان، چهرههای معروف، هنرمندان، ادبا و نویسندگان بود. معاون رئیسجمهور و رئیس بنیاد شهید با حضور در محل برگزاری نمایشگاه، از بخشهای مختلف آن بازدید کرد و با اشاره به اهمیت روایت دقیق و درست دفاع مقدس گفت: باید از آثار مرتبط با شهدا و جانبازان حمایت بیشتری شود.
سعید اوحدی ضمن قدردانی از تلاشهای برگزارکنندگان نمایشگاه، تأکید کرد کتاب و نشر از مهمترین ابزارهای انتقال ارزشهای ایثار و شهادت به نسلهای آینده است.
محمد بهرامی، نایبرئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، با حضور در مصلای امام خمینی (ره)، از بخشهای مختلف این رویداد فرهنگی بازدید و با ابراهیم حیدری، قائممقام نمایشگاه، دیدار و گفتوگو کرد.
وحید رهبانی، بازیگر، نویسنده و مترجم شناختهشده روز جمعه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۲، در غرفه «نیماژ» در سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران حضور یافت.
خیرالله پروین، عضو حقوقدان شورای نگهبان، با حضور در محل مصلی امام خمینی(ره) از بخشهای مختلف نمایشگاه بازدید و با ابراهیم حیدری، قائم مقام نمایشگاه کتاب، دیدار و گفتوگو کرد.