نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
سینما و چهره ها

ماجرای نیمه‌شب در یوسف‌آباد

منبع
فرهيختگان
بروزرسانی
ماجرای نیمه‌شب در یوسف‌آباد

فرهیختگان/ محمدحسین مهدویان برای یکی از رویدادهای کمتر شنیده شده دفاع ۱۲ روزه فیلم می‌سازد
براساس اطلاعاتی که به «فرهیختگان» رسیده، «محمدحسین مهدویان» در حال فراهم کردن شرایط تولید یک فیلم سینمایی راجع‌به اتفاقات دراماتیک جنگ است که هنوز جزئیات زیادی از آن به بیرون درز نکرده ولی گویا ایده و طرح کلی اثر مربوط به عملیات ناموفق رژیم‌صهیونیستی در محله یوسف‌آباد تهران در طول دفاع مقدس دوازده‌روزه است. حضور محمدحسین مهدویان در وسط ماجرای جنگ ایران و اسرائیل را باید مغتنم شمرد و از آن استقبال کرد. 

چه از استایل فیلمسازی این کارگردان خوشمان بیاید و چه نیاید نمی‌توانیم این واقعیت را رد کنیم که نقش‌آفرینی او در صحنه می‌تواند نگاه‌ها را به سمت سینمای جدی ایران برگرداند و به مهم‌ترین محصول دوران پساجنگ تبدیل شود. این کارگردان پیش‌تر نشان داده که هرگاه حوصله‌اش را برای روایت تاریخ مغفول‌مانده معاصر به کار گرفته، حرف و کلام اهل فن را وارد گود این مدیوم کرده و القصه، «مسئله» ساخته است. 

بحث در مورد تولیدات غیرجدی او در وادی سینما و نمایش خانگی را به زمان دیگری موکول می‌کنیم، اما دوگانه «ماجرای نیمروز» و «ایستاده در غبار» آثاری نیستند که بتوان با آن‌ها سرسری برخورد کرد و از کنارشان گذشت. فیلمساز در نبود محتوای بنیان‌کن و مسئله‌مند، تلاش کرد به گفتمان انقلاب اسلامی عینیت ببخشد و به مردمی که به تماشای آثاری نظیر ایستاده در غبار و به‌ویژه، ماجرا‌های نیمروز می‌نشستند این احساس را منتقل کند که قرار نیست سرش را پوشش ایدئولوژیک گرم کند. 


در نهایت مهدویان شکل سخت و غیرمنعطف مفاهیم سیاسی را در زرورق آثار ژانری می‌پیچید تا مخاطب ردش نکند و در عین حال یک دل سیر سینما ببیند. اما این فقط کارگردان «مرد بازنده» نیست که قصد دارد برای جنگ دوازده‌روزه آستین بالا بزند و کارش را پیش ببرد، بلکه افراد و جریان‌های دیگری هم در این بین حاضرند؛ که عزمشان برای کار فرهنگی در زمینه امنیت روانی جامعه پس از جنگ جدی است. 

🔹"آخرین خبر" در روبیکا
🔹"آخرین خبر" در ایتا
🔹"آخرین خبر" در بله