نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
سینما و چهره ها

معرفی برندگان جشنواره روتردام ۲۰۲۶

منبع
ايسنا
بروزرسانی
معرفی برندگان جشنواره روتردام ۲۰۲۶

ایسنا/ فیلم «واریاسیون‌هایی بر یک تم» ساخته جیسن جیکوبز و دوون دلمار از آفریقای جنوبی، جایزه اصلی (جایزه ببر) را در جشنواره بین‌المللی فیلم روتردام ۲۰۲۶ از آن خود کرد.

جشنواره بین‌المللی فیلم روتردام در کشور هلند در حالی به کار خود پایان داد که فیلم «Variations On A Theme» (واریاسیون‌هایی بر یک تم) ساخته جیسن جیکوبز و دوون دلمار از آفریقای جنوبی، جایزه اصلی بهترین فیلم جشنواره را از آن خود کرد. 

بخش مسابقه اصلی (مسابقه ببر) به معرفی صداهای نوظهور سینمای جهان اختصاص دارد. هیأت داوران، این فیلم را پرتره‌ای اندیشمندانه و تاثیرگذار از یک جامعه که زیر سایه میراث‌های استعمار و پیوندهای خانوادگی در این جهان و جهان دیگر زندگی می‌کند» توصیف کردند و افزودند که در انتخاب برنده به اتفاق آرا به نتیجه رسیده‌اند.

«واریاسیون‌هایی بر یک تم» درباره یک چوپان سالخورده است که قربانی کلاهبرداری‌ می‌شود؛ کلاهبرداری‌ای که وعده پرداخت غرامت مالی برای پدرش را می‌دهد؛ پدری که هرگز بابت خدمتش در جنگ جهانی دوم دستمزدی دریافت نکرده بود. این فیلم از مؤسسه فیلم دوحه کمک‌هزینه تولید دریافت کرده است. نخستین فیلم بلند این دو کارگردان با عنوان «کاریسا»، در سال ۲۰۲۴ در بخش «افق‌ها» جشنواره ونیز به نمایش درآمد.

در سایر بخش‌ها؛ جایزه ویژه هیات داوران به دو فیلم تعلق گرفت: «سال زیبا» به کارگردانی آنژلیکا روفیه و «نقش مکمل» ساخته آنا اوروشادزه؛ روایتی از یک ستاره سابق سینمای گرجستان که برای فیلم اول یک کارگردان جوان در یک تست بازیگری شرکت می‌کند.

اعضای هیات داوران بخش مسابقه ببر جشنواره روتردام امسال شامل سهیلا گلستانی بازیگر و سینماگر ایرانی، مارسلو گومس، آریان لابه، کریستی متیسن و یوریتسا پاویچیچ بودند. 

بخش «نمایش بزرگ» جشنواره که با هدف پیوند میان سینمای عامه‌پسند، کلاسیک و هنری برگزار می‌شود، جایزه خود را به فیلم «استاد» به کارگردانی رضوان شهریار سومیت از بنگلادش اعطا کرد؛ فیلمی درباره معلمی که به‌تدریج درگیر سیاست‌های محلی می‌شود. 

🔹"آخرین خبر" در روبیکا
🔹"آخرین خبر" در ایتا
🔹"آخرین خبر" در بله

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر