نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
آشپزی من

دلمه برگ مو با دوغ؛ یک رسم خراسانی

منبع
آخرين خبر
بروزرسانی
دلمه برگ مو با دوغ؛ یک رسم خراسانی

آخرین خبر/ این روزها با سبز و بزرگ شدن برگ انگورها، وقت درست کردن دلمه است. پخت دلمه در هر شهر و استانی راه و روش خودش را دارد اما دلمه با دوغ و ماست یکی از غذاهای استان خراسان شمالی است که اگر یک بار آن را امتحان کنید، مشتری‌اش خواهید شد. با هم طرز تهیه این دلمه را یاد بگیریم.
 ​​​​​​​
  مواد لازم
لپه: یک دوم پیمانه
برنج: یک دوم پیمانه
گوشت چرخ‌کرده: ۲۵۰ گرم

پیاز: یک عدد متوسط
گشنیز، نعناع و شوید: به مقدار لازم
رب گوجه فرنگی: یک دوم قاشق غذاخوری
برگ مو: به مقدار لازم
نمک، زردچوبه، فلفل سیاه: به مقدار لازم
دوغ ترش: یک لیوان
ماست ترش: یک قاشق غذاخوری

  طرز تهیه:
قبل از هر چیز برگ‌های انگور را شسته و در حد یکی، دو دقیقه با آب جوش بپزید و آبکش کنید. برگ‌ها را کنار بگذارید تا سرد شود.
لپه و برنج را بپزید و کمی زنده‌تر آبکش کنید. پیاز را روی شعله ملایم سرخ کنید و گوشت چرخ‌کرده را به همراه ادویه، رب و سبزی‌های خرد‌شده به آن اضافه کنید و اجازه بدهید کمی تفت‌ بخورد. قبل از اضافه کردن برنج و لپه پخته‌شده، ماست و دوغ را در یک ظرف با هم مخلوط کنید تا به شکل سس در بیاید. کمی از این سس را به مایه دلمه که به آن برنج و لپه را اضافه کردید، بیفزایید و اجازه بدهید طعم مواد به خورد هم برود. مایه دلمه‌تان نباید آبکی باشد. مایه را از روی حرارت بردارید تا خنک شود. کف قابلمه مدنظرتان چند برگ انگور بچینید تا دلمه‌ها نسوزد، حالا مایه دلمه را در برگ‌‌ها بپیچید و کف قابلمه، بچینید. وقتی دلمه‌ها تمام شد مقدار سس باقی‌مانده دوغ و ماست را روی دلمه‌ها بریزید و بعد هم یک بشقاب سنگین روی دلمه‌ها بگذارید تا حین پخت وا نرود. قابلمه را روی حرارت بگذارید و با حرارت خیلی متوسط اجازه دهید بپزد. بعد از حدود یک ساعت دلمه‌ها برای سرو آماده است. دوغ و ماست باعث می‌شود برگ‌ها بسیار لطیف و خوشمزه شود.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره