نماد آخرین خبر

از هوش مصنوعی بپرس/ با ناخن‌های شکننده چه کنم؟

منبع
خراسان
بروزرسانی
از هوش مصنوعی بپرس/ با ناخن‌های شکننده چه کنم؟

خراسان/ در ستون “از هوش مصنوعی بپرس” با کمک یک هوش مصنوعی پیشرفته، به سوالات مختلف در زمینه های مختلف پاسخ می دهیم.
نمی‌دانم چقدر به ناخن‌هایتان توجه می‌کنید اما حتما سلامت آن‌ها برایتان مهم است. به‌خصوص وقتی می‌بینید خیلی راحت می‌شکنند و کناره‌شان پوسته‌پوسته می‌شود. به نظرتان چه تغییری در رژیم غذایی و وضعیت سلامت می‌تواند اوضاع ناخن‌ها را بهتر کند. هوش مصنوعی معتقد است این مشکل می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد و بیشتر به ترکیبی از عوامل مربوط است. در این ستون به علت‌ها و راهکارهای تغذیه‌ای این موضوع می‌پردازیم.

  علت‌ چه می‌تواند باشد؟
کمبود مواد مغذی
 کمبود بیوتین می‌تواند باعث شکنندگی ناخن‌ها و مشکلات پوستی شود. همچنین اگر بدن دچار کمبود آهن باشد ناخن‌ها نازک و شکننده می‌شوند. کمبود روی می‌تواند باعث ایجاد لکه‌های سفید روی ناخن‌ها و شکنندگی آن‌ها شود. نقش اسیدهای چرب ضروری هم در سلامت ناخن اهمیت دارد. کمبود امگا ۳ و امگا۶ می‌تواند باعث خشکی و شکنندگی ناخن‌ها و پوست شود. در نهایت پروتئین کافی برای ساخت کراتین (پروتئین اصلی ناخن) ضروری است، بدن به ویتامین C برای تولید کلاژن نیاز دارد تا به استحکام ناخن‌ها کمک کند و کمبود آب هم می‌تواند باعث خشکی و شکنندگی ناخن‌ها و پوست شود.

  تاثیر عوامل خارجی
شست‌و‌شوی مکرر دست‌ها | استفاده زیاد از آب و صابون می‌تواند چربی طبیعی پوست و ناخن را از بین ببرد.
مواد شیمیایی| استفاده از مواد شوینده قوی، لاک پاک‌کن‌ها و سایر مواد شیمیایی می‌تواند به ناخن‌ها آسیب برساند.
آب و هوای خشک| هوای خشک می‌تواند باعث خشکی و شکنندگی ناخن‌ها شود.
ضربه و آسیب| آسیب‌های مکرر به ناخن‌ها می‌تواند باعث شکنندگی آن‌ها شود.
  مشکلات پزشکی
برخی بیماری‌های پوستی مانند اگزما و پسوریازیس  و مشکلات تیروئید می‌تواند روی ناخن‌ها تاثیر بگذارد و باعث شکنندگی ناخن‌ها شود.
  راهکارهای تغذیه‌ای و سلامتی برای داشتن ناخن سالم
بیوتین در منابع غذایی مانند تخم‌مرغ، آجیل‌ها (به خصوص بادام و گردو)، دانه‌ها، ماهی سالمون، آووکادو و سیب‌زمینی شیرین وجود دارد. در صورت نیاز به مکمل بیوتین باید با پزشک مشورت کنید.کمبود روی و آهن در بدن‌تان را می‌توانید با مصرف گوشت قرمز، مرغ، آجیل‌ها، تخم‌مرغ، لبنیات، اسفناج و کشمش جبران کنید و پروتئین را با مصرف گوشت، مرغ، ماهی، تخم‌مرغ، لبنیات، حبوبات و آجیل‌ها به دست آورید. برای به‌دست آوردن اسیدهای چرب ضروری باید به سراغ ماهی‌های چرب (سالمون، ساردین)، روغن زیتون، آووکادو، تخم کتان، دانه چیا و گردو بروید. همچنین خیلی مهم است که بدن را هیدراته نگه دارید. برای عملی شدن این کار لازم است روزی حداقل ۸لیوان آب بنوشید آن هم جرعه‌جرعه نه ناگهانی!
  مراقبت‌های خارجی
استفاده از دستکش| هنگام شست وشوی ظروف یا استفاده از مواد شیمیایی از دستکش استفاده کنید.
مرطوب کردن دست‌ها و ناخن‌ها| بعد از هر بار شست وشوی دست‌ها، از کرم مرطوب‌کننده استفاده کنید. می‌توانید روغن‌های نارگیل، زیتون یا بادام را روی ناخن‌ها و پوست اطراف آن‌ها ماساژ دهید.
اهمیت به سلامت ناخن‌ها| مهم است که برای پاک کردن لاک، از لاک پاک‌کن‌های بدون استون استفاده کنید. همچنین ناخن‌های بلند بیشتر در معرض آسیب و شکستگی هستند. همچنین استفاده مداوم از ناخن‌های مصنوعی می‌تواند به ناخن‌های طبیعی آسیب برساند.
  مراجعه به پزشک
در صورتی که با رعایت موارد فوق بهبودی حاصل نشد، به پزشک مراجعه کنید تا علت اصلی مشکل تشخیص داده شود و درمان مناسب تجویز شود. پزشک ممکن است برای بررسی کمبودهای تغذیه‌ای یا مشکلات پزشکی زمینه‌ای آزمایش خون تجویز کند. شاید هم باید سبک زندگی خود را تغییر دهید، چون استرس می‌تواند بر سلامت عمومی بدن و ناخن‌ها تاثیر بگذارد و خواب کافی هم برای ترمیم و بازسازی بافت‌های بدن ضروری است.


به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره