احتمال کاهش آلرژی غذایی نوزاد با مصرف آووکادو در بارداری

خراسان/آووکادو غنی از مواد مغذی معدنی مفید مانند فیبر، فولات، لوتئین و چربیهای غیراشباع سالم است که سیستمهای ایمنی در حال رشد جنین را تقویت میکند و احتمالا میتواند واکنشهای آلرژیک در نوزادی را کاهش دهد. این نتیجه مطالعه جدید دانشمندان در فنلاند و بررسی بیش از ۲هزار و ۲۰۰ جفت مادر و فرزند است.
محققان در این مطالعه دریافتند، نوزادانی که مادرانشان در دوران بارداری آووکادو مصرف کرده بودند، تا یک سالگی، ۴۴ درصد کمتر از نوزادانی که مادرانشان آووکادو نمیخوردند، به غذاهای مختلف آلرژی داشتند. این نتایج که در مجله «پژوهشهای پزشکی اطفال» منتشر شد، رژیم غذایی این مادران را در سهماه اول و سوم بارداری از طریق پرسشنامه ارزیابی کرد. آلرژیهای نوزادان این مادرها نیز که بر شرایطی مانند آلرژیهای غذایی، اگزما و خسخس سینه تمرکز داشت، در ۱۲ ماهگی ارزیابی شدند.
نتایج نشان داد در حالی که ارتباط آووکادو با آلرژیهای غذایی معنیدار بود، برای سایر شرایط، هیچ ارتباط قابلتوجهی پیدا نشد. شایان ذکر است مادرانی که آووکادو مصرف کرده بودند، عموما سن بالاتری داشتند، سیگار نمیکشیدند، به کیفیت رژیم غذایی آنان امتیازهای بالاتری داده شده بود، شاخص توده بدنی پایینتری داشتند و در سهماه اول بارداری مدت زمان بیشتری به نوزادشان شیر داده بودند.
کارشناسان در توضیح افزایش آلرژی غذایی کودکان، به عوامل مختلفی اشاره میکنند، از جمله مصرف غذاهای بیشازحد فراوریشده، کمبود ویتامین D ناشی از کمبود نور آفتاب و «نظریه بهداشت بیشازحد» که میگوید محیطهای بیش از حد تمیز امروزی باعث میشوند کودکان با میکروبها تعامل کمتری داشته باشند و در نتیجه سیستم ایمنی بدنشان به برخی غذاها واکنش بیشازحد نشان میدهد.