آريا/ -ميگوي سرخ يا سوخاري شده، ميزان کالري دريافتي را افزايش ميدهد .
در حالي که ميتوان با بخارپز کردن اين منبع پروتئيني و زدن چاشنياي مانند آب ليموترش تازه به آن، وعده غذايي کمکالري و در عين حال مغذياي داشت.
خواص ميگو
ميگوي سرخ يا سوخاري شده، ميزان کالري دريافتي را افزايش ميدهد در حالي که ميتوان با بخارپز کردن اين منبع پروتئيني و زدن چاشنياي مانند آب ليموترش تازه به آن، وعده غذايي کمکالري و در عين حال مغذياي داشت.
يکي از عادتهاي خوب غذايي که متخصصان تغذيه آن را توصيه ميکنند، مصرف هفتگي فرآوردههاي دريايي از انواع ماهي گرفته تا ميگوست، اما خيليها ميگويند ميگو کلسترول دارد و بايد از خوردن آن اجتناب کرد، اما اين باور درست است يا اين که حقيقت چيز ديگري است؟ به غير از اين موضوع، عادت به مصرف ميگو چه فوايد و چه زيانهايي دارد؟ اينها همان مواردي هستند که در ادامه به آنها اشاره شده است ...
1- ضد فشارخون
ميگو از منابع اسيدهاي چربي از خانواده امگا 3 است که دريافت آن به کنترل فشارخون کمک ميکند. البته توصيه ميشود اين ماده غذايي در هنگام تهيه با حداقل روغن و نمک طبخ شود، در اين صورت به گزينهاي مناسب براي کاهش سطح فشارخون تبديل خواهد شد زيرا سرخ کردن آن در روغن، کالري بيشتر به بدن ميرساند و باعث افزايش وزن ميشود که خود از عوامل بروز فشارخون است.
2- سرشار از سلنيوم
يکي از مواد معدنياي که در ميگو به ميزان بسيار يافت ميشود، سلنيوم است. با خوردن 100 گرم ميگو، 64 درصد از نياز روزانه به اين ماده مغذي تأمين خواهد شد و از آنجا که سلنيوم خاصيت آنتياکسيداني دارد، عادت به خوردن ميگو، احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ و انواع سرطان خون مانند «لوسمي» و «لنفوم هوچکين» را کاهش ميدهد.
افرادي که به دلايل مختلف گوشت قرمز نميخورند، بيش از ديگران در معرض ابتلا به کمخوني ناشي از فقر آهن قرار دارند و از آنجا که با خوردن 100 گرم ميگو، 19 درصد از نياز به اين ماده مغذي تأمين ميشود، بهتر است در صورت نخوردن گوشت قرمز، ميگو را در برنامه غذايي روزانهشان بگنجانند.
3- ضد آلزايمر
امگا 3 فراواني که در ميگو وجود دارد، باعث ميشود عادت به مصرف هفتگي آن از بروز آلزايمر و اختلال حواس در دوران سالمندي جلوگيري کند. در واقع، دريافت روزانه 380 ميليگرم از اين اسيدهاي چرب، از بروز اختلال حواس و آلزايمر جلوگيري ميکند و با خوردن هفتهاي 2 تا 3 بار ميگو، اين مقدار اسيد چرب به بدن خواهد رسيد.
4- ضد کمخوني
افرادي که به دلايل مختلف گوشت قرمز نميخورند، بيش از ديگران در معرض ابتلا به کمخوني ناشي از فقر آهن قرار دارند و از آنجا که با خوردن 100 گرم ميگو، 19 درصد از نياز به اين ماده مغذي تأمين ميشود، بهتر است در صورت نخوردن گوشت قرمز، ميگو را در برنامه غذايي روزانهشان بگنجانند.
5- منبع پروتئين و کلسترول خوب
ميگو برخلاف تصور عامه مردم، باعث افزايش کلسترول نميشود زيرا بررسيهاي مقايسهاي ميان دو رژيم غذايي با تخممرغ و ميگو نشان دادهاند که رژيم داراي ميگو 7 درصد سطح کلسترول بد و 12 درصد سطح کلسترول خوب را افزايش ميدهد در حالي که رژيم داراي تخممرغ، سطح کلسترول بد را 10 درصد و سطح کلسترول خوب را 7 درصد بالا ميبرد. در واقع اين ماده غذايي چربي کمي دارد و با خوردن 12 عدد ميگوي درشت بخارپز شده، 160 ميليگرم کلسترول وارد بدن ميشود و سطح تريگليسريد 13 درصد پايين ميآيد بنابراين توصيه ميشود آن را مانند ساير منابع پروتئيني مصرف کنيد.
سرانه مصرف ميگو
طبق اعلام برخي از کارشناسان، مصرف سرانه ميگو در ايران تقريباً 10 تا 20 گرم در سال است و بيشترين مصرفکنندگان هم تهرانيها هستند. البته در سالهاي اخير، مصرف فرآوردههاي دريايي افزايش قابلملاحظهاي داشته اما هنوز هم از مقدار استاندارد توصيه شده کمتر است و هنوز هم در مقايسه با مصرف جهاني در سطوح حداقل قرار داريم.
امگا 3 فراواني که در ميگو وجود دارد، باعث ميشود عادت به مصرف هفتگي آن از بروز آلزايمر و اختلال حواس در دوران سالمندي جلوگيري کند.
مصرف سرانه ماهي در ايران تقريباً 10 کيلوگرم در سال و در سطح جهاني 16 کيلوگرم است. بنابراين خوب است اين را هم بدانيد که در ميان کشورهاي مختلف دنيا، تايلند، فيليپين، هند و اکوادور بزرگترين پرورش دهندگان ميگو هستند.
يادآوري
ميگوي سرخ يا سوخاري شده، ميزان کالري دريافتي را افزايش ميدهد در حالي که ميتوان با بخارپز کردن اين منبع پروتئيني و زدن چاشنياي مانند آب ليموترش تازه به آن، وعده غذايي کمکالري و در عين حال مغذياي داشت. البته کباب کردن و بخارپز کردن ميگو با سبزيهاي خام يا بخارپز، ميتواند وعده غذايي ارزشمندي را به وجود آورد.