اگر هر روز نان سفید بخوریم، چه اتفاقی میافتد؟

خراسان/ نان سفید، غذایی بسیار فراوری شده با بافتی ظریفتر و سبکتر از سایر انواع نان است، با شکر بیشتر و مواد مغذی کمتر؛ اما ماندگاری بیشتری نسبت به نان گندم کامل دارد. تحقیقات نشان میدهد که خوردن منظم نان سفید میتواند خطرات جدی برای سلامت به همراه داشته باشد.
قند خون و خطر دیابت را افزایش میدهد
نان سفید یک کربوهیدرات ساده سرشار از قند است. بدن به سرعت آن را برای تولید انرژی تجزیه میکند و باعث افزایش سریع قند خون میشود. خوردن منظم غذاهایی که قند خون را افزایش میدهند، خطر ابتلا به بیماریهای مزمن از جمله بیماری قلبی، چاقی و دیابت نوع ۲را افزایش میدهد. انواع دیگر نان حاوی کربوهیدراتهای پیچیده و فیبر هستند. هضم نان سبوسدار در بدن زمان بیشتری میبرد و مانند نان سفید باعث افزایش ناگهانی قند خون نمیشود.
کمبود فیبر برای سلامت روده مفید نیست
غلات کامل کربوهیدراتهایی هستند که حاوی فیبر و سایر مواد مغذیاند که از سلامت روده پشتیبانی میکنند. از آنجا که نان سفید در طول فرایند تولید از این مواد مغذی محروم میشود، بهاندازه غلات کامل برای سلامت دستگاه گوارش مفید نیست. فیبر ماده مغذی است که سطح قند خون را تثبیت میکند و بعد از خوردن غذا احساس سیری ایجاد میکند. یک رژیم غذایی غنی از فیبر با کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی و بهبود سلامت روده مرتبط است. فیبر همچنین باعث تنظیم حرکات روده و جلوگیری از یبوست میشود. نان سفید این فواید را برای سلامت ندارد.
به افزایش وزن و چاقی کمک میکند
یک برش نان سفید حاوی ۷۳ کالری است. از آنجا که نان سفید فاقد فیبر و پروتئین است، شما را سیر نمیکند. این بدان معناست که شما مقدار زیادی غذا میخورید بدون اینکه سیر شوید. نان سفید، غذایی بسیار فراوری شده است که با آرد تصفیه شده تهیه میشود. این نان اغلب حاوی مواد افزودنی مانند شکر و نمک است. در حالی که خوردن غلات کامل میتواند به داشتن وزن سالم کمک کند، غلات تصفیه شده با افزایش وزن و خطر بیشتر چاقی مرتبط هستند.