جزیره عجیبی که ساکنانش همه چیز را سیاه و سفید می بینند!

باشگاه خبرنگاران/ يک جزيره کوچک در مجمع الجزاير ميکرونزي در اقيانوس آرام در نزديکي اندونزي و فيليپين وجود دارد، برخي از ساکنان قادر به تشخيص رنگ جزيره زيبا خود نيستند، آنها نميتوانند بين دريا و آسمان، سرسبزي درختان نخل يا حتي رنگ گلهاي آنها تفاوت قائل شوند، تمام جهان آنها سياه و سفيد است.
اين جزيره زيبا با هفتصد نفر ساکن در آن، "Pengelab" ناميده ميشود، و در آن ۵۷ (۸.۱ ٪) از جمعيت هيچ رنگي را جز سياه و سفيد نميتوانند تشخيص دهند. اما راز آن چيست و چرا اين افراد فقط سياه و سفيد ميبينند؟
خوب دليل اين امر اين است که افراد از بدو تولد کور رنگ هستند و به نظر ميرسد ژنتيک، عامل اصلي اين بيماري عجيب است که آکروماتوپسي يا "کوري کامل رنگ" ناميده ميشود.
اين بيماري در خارج از جزيره بسيار نادر است، به گونهاي که از هر سي هزار تن در سراسر جهان، يکي را درگير ميکند؛ از اين روي، علاقه ژنتيک شناسان به اين جزيره بسيار است.
براي درک بدبختي ساکنان جزيره، لازم است به سال ۱۷۷۵ ميلادي برگرديم که يک مهاجم، نود درصد مردم جزيره پنجيلاپ را کشت. اين فاجعه طبيعي با قحطي و مرگ و مير بالا همراه بود و فقط حدود بيست تن از جمله پادشاه نانمارک مواننيزد که نابينا بود، زنده ماند.
البته بازماندگان کمي بودند، اما براي اينکه مردم اين جزيره منقرض نشوند، کافي بود. به دليل انزوا و ازدواج اجباري - جايي که ازدواج با خارجيها به شدت نااميد کننده و ناممکن بود - پس از تنها چند نسل اين وضعيت به طور گستردهاي در ميان مردم گسترش يافت.
در اين باره همچنين بايد گفت، مردم محلي علاوه بر اينکه نميتوانند از زيبايي چشم انداز لذت ببرند، آنها حساسيت شديدي به نور خورشيد دارند که کار در فضاي باز را براي آنان بسيار دشوار ميکند.
از طرف ديگر اين تک رنگ آنها را قادر ميسازد تا از مزيت ديد در شب بهرهمند شوند و آنها ميتوانند ماهي را که در مجاورت شنا ميکند، با وضوح کامل ببينند و تشخيص دهند و برخي از جزئيات را درک کنند که مردم عادي نميبينند؛ بنابراين آنها در شب، با قايقهاي خود بيرون ميروند تا ماهي بگيرند. خورشيد کاملاً مغاير با نقش خود مانع توانايي بينايي آنها ميشود.
کوررنگي يک بيماري اختلال ارثي است که در آن فرد قادر به تشخيص يک يا برخي رنگها نميباشد. سلولهاي مخروطي چشم افراد کوررنگ فاقد رنگدانههايي هستند که موجب ديدن رنگها ميشوند. به همين دليل اين افراد برخي رنگها را به شکل طيفي از رنگهاي خاکستري و سياه ميبينند.
کوررنگي انواع مختلفي دارد که شايعترين آنها عدم توانايي در تشخيص رنگ سبز و قرمز از يکديگر است. داشتن مشکل در تشخيص اينکه جسمي قرمز است يا سبز، يا آبي است يا زرد اصليترين علامت کوررنگي است. بر خلاف تصور عامه، ديد افراد کور رنگ به ندرت خاکستري است.
در اصطلاح علمي، توانايي تميزدادن سه رنگ اوليه، يعني سرخ و آبي و سبز، از يکديگر که باعث رؤيت بهنجار رنگهاست سهرنگبيني trichromacy نام دارد. محققان معتقدند اين روش راه اميدوارکنندهاي را براي درمان انواع نابينايي پيش روي محققان قرار ميدهد.
نتايج اين مطالعه در نشريه JAMA Ophthalmology منتشر شده است. تشخيص زودرس کوررنگي ميتواند مانع بروز مشکلات آموزشي در کودکان شود. در اين صورت بهتر است والدين کودک با معلم او صحبت کنند. بعضي از بيماران از لنزهاي مخصوصي استفاده ميکنند که هم به صورت لنز تماسي و هم به صورت لنز عينک وجود دارد. در بسياري موارد بيماران به جاي تشخيص رنگ ممکن است ترتيب قرارگيري را بخاطر بسپارند. به عنوان مثال بيمار بخاطر ميسپارد که چراغ قرمز هميشه بالاي چراغ راهنمايي و چراغ سبز پايين قرار دارد.