توزیع کود شیمیایی کشت بهاره در خراسانشمالی ۵۸ درصد افزایش یافت

ایرنا/ مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی خراسان شمالی گفت: حدود هفت هزار تن انواع کود شیمیایی از ابتدای فروردین ماه تاکنون بین کشاورزان استان برای کشت بهاره توزیع شده که این میزان نسبت به مدت مشابه پارسال ۵۸ درصد افزایش یافت.
محسن نظام دوست اظهار کرد: امسال توزیع کود ازته، فسفاته و پتاسه برای تامین نیاز بهاره کشاورزان با وجود برخی مشکلات تولید، افزایش قابل توجهی داشته و کشاورزان موفق به تامین نهاده مورد نیاز خود شدند.
وی افزود: سهمیه کود ازته خراسان شمالی در سال جاری ۳۷ هزار تن است که تاکنون ۶ هزار و ۳۴۰ تن آن بین بهرهبرداران توزیع شده است.
نظام دوست افزود: همچنین از سهمیه هشت هزار و ۷۰۰ تنی کود فسفاته، تاکنون ۴۰۰ تن به فروش رسیده و از سه هزار تن سهمیه کود پتاسه نیز بیش از ۲۵۰ تن در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.
نظامدوست به ناترازی انرژی و تعطیلی پنج ماهه پتروشیمی خراسان اشاره کرد و گفت: کاهش تولید داخلی کود ازته، توزیع آن را به تعویق انداخت و برخلاف سال گذشته که از اسفند آغاز شده بود، امسال توزیع این نوع کود به فصل بهار موکول شد.
وی تاکید کرد: با این حال، تلاش شد کشاورزان از نظر تامین کود با کمبود مواجه نشوند.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان خاطرنشان کرد: بیشترین مصرف کود در استان مربوط به کودهای ازته است، اما امسال استقبال از کود پتاسه نیز افزایش یافته است.
وی با اشاره به کاهش منابع آبی و لزوم مدیریت مصرف نهادهها، گفت: از کشاورزان تقاضا میشود در شرایط خشکسالی مصرف کود اوره را کاهش دهند و کود پتاسه را در سبد مصرفی خود قرار دهند تا مقاومت گیاه در برابر تنش آبی افزایش یابد.
نظامدوست همچنین توصیه کرد باغداران با مشورت کارشناسان از کودهای پتاسه، اسیدآمینه، آهن و سایر ریزمغذیها برای تغذیه باغات خود استفاده کنند.
میانگین مصرف سموم کشاورزی در خراسان شمالی در واحد سطح در هر هکتار ۲۴۰ گرم است که این رقم در سطح کشور حدود ۶۰۰ گرم است.
این میانگین در سطح جهانی حدود یک هزار گرم است و حتی در برخی از کشورهای اروپایی و در مورد برخی از محصولات خاص این عدد به چهار هزار تا پنج هزار گرم نیز می رسد.
بیشترین کودهای مورد مصرف در خراسان شمالی ازته، فسفاته و پتاس است که کشاورزان باید با توجه به وجود برخی ریزمغذی ها در بازار از این نوع کودها هم برای افزایش تولید در واحد سطح استفاده کنند.
۳۳ نوع محصول زراعی و ۲۶ نوع محصول باغی در خراسان شمالی تولید می شود که از حیث تولید محصولات زراعی از نظر سهم در کشور ۱.۰۸ درصد و از نظر تولید رتبه ۲۶ را دارد.
خراسان شمالی یک میلیون نفر جمعیت دارد که ۴۴ درصد آن در روستاها سکونت دارند.