ارتقای سرانه فضای آموزشی کردستان نیازمند ۵۰۹۰ میلیارد تومان اعتبار است

مهر/ مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کردستان بر ضرورت همکاری همهجانبه برای جبران کمبودها تأکید کرد و ارتقای سرانه فضاهای آموزشی را نیازمند ۵,۰۹۰ میلیارد تومان اعتبار دانست.
ابراهیم مرادی ضمن اشاره به توزیع نامتوازن مدارس بین مناطق شهری و روستایی و پایینتر بودن سرانه آموزشی استان نسبت به میانگین کشوری، از تلاشهای صورت گرفته برای بهبود این وضعیت و نیاز به تخصیص اعتبار ۵۰۹۰ میلیارد تومانی خبر داد
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کردستان، با تأکید بر نقش بیبدیل سازمان نوسازی در امر مدرسهسازی، اظهار داشت که این وظیفه خطیر بدون همراهی و همدلی تمامی بخشها و ادارات محقق نخواهد شد.
وی در ادامه به تشریح وضعیت فعلی توزیع دانشآموزان و مدارس در سطح استان پرداخت و گفت: در حالی که ۷۷ درصد دانشآموزان کردستانی در مناطق شهری مشغول به تحصیل هستند و تنها ۲۳ درصد در مناطق روستایی حضور دارند، توزیع فضاهای آموزشی استان به گونهای است که ۶۳ درصد مدارس در روستاها و ۳۷ درصد در شهرها واقع شدهاند.
وی یادآور شد: از مجموع ۱۲ هزار و ۷۰۰ کلاس درس موجود در استان، ۴۳ درصد در مناطق روستایی و ۵۷ درصد در مناطق شهری قرار دارند.
سرانه فضای آموزشی کردستان پایینتر از میانگین کشوری
مرادی با اشاره به پایینتر بودن سرانه آموزشی استان نسبت به میانگین کشوری، این شاخص را ۴.۸۱ مترمربع اعلام کرد و افزود: برای رسیدن به سرانه مطلوب ۵.۴۵ مترمربع، استان کردستان نیازمند تخصیص اعتباری بالغ بر ۵,۰۹۰ میلیارد تومان است.
وی یادآور شد: با وجود این چالشهای پیش رو، اقدامات قابل توجهی نیز صورت گرفته است که تحویل ۱۸ مدرسه کانکسی، تکمیل قریبالوقوع ۱۰ مدرسه دیگر، اتمام ساخت ۲۲ مدرسه سنگی و در دست اجرا بودن ۱۸ پروژه دیگر از جمله این موارد است.
مرادی اذعان کرد: همچنین، عملیات اجرایی ۲۸ مدرسه سنگی هنوز آغاز نشده است.
مدیرکل نوسازی مدارس کردستان با ابراز نگرانی از وضعیت شهرستان بانه، سرانه آموزشی این منطقه را کمتر از ۳ مترمربع عنوان کرد و خواستار توجه ویژه به این شهرستان شد.
وی در پایان سخنان خود از برنامهریزی برای تخریب و بازسازی ۶.۵ درصد و مقاومسازی ۱۳ درصد از کلاسهای درس استان خبر داد.