
استاندار اردبیل: حل مشکلات کارگران در گرو حل مشکل جامعه کارفرمایی است

ایرنا/ اردبیل- ایرنا- استاندار اردبیل با اشاره به دشواری مدیریت مسائل اقتصادی در شرایط تحریم، حل مشکلات جامعه کارفرمایی را پیشنیاز حل مشکلات جامعه کارگری دانست.
به گزارش ایرنا، مسعود امامی یگانه شامگاه پنجشنبه در نشست هماندیشی نمایندگان تشکلهای کارگری و کارفرمایی استان اردبیل اظهار کرد: در این شرایط اقتصادی خاص همه شرمنده جامعه کارگری هستند و با وجود این سطح از دستمزد که معیشت آنها را تامین نمیکند اما با وفاداری و پایبندی به وطن، برای توسعه و آبادانی کشور تلاش میکنند و هر چه به آنها خدمت کنیم، کم است.
وی افزود: در عین حال تلاش داریم شرایط و زیرساختی را فراهم کنیم تا فضای خوبی برای سرمایهگذاری ایجاد گردد که ثروت، ارزش افزوده و تولید در استان اردبیل زیاد شود و جوانان بیشتری شاغل شوند.
استاندار اردبیل یادآور شد: مقام معظم رهبری از بیش از یک دهه پیش سالها را با مضمونهای اقتصادی نامگذاری کردند و در سال جاری که با عنوان سرمایهگذاری برای تولید نامگذاری شده است، برای رسیدن به آن همه باید همت کنند.
وی با بیان اینکه سوای قشر کارگری، جامعه کارفرمایی نیز مشکلهایی دارد، گفت: فضای کسب و کارهای کاذب میتوانست ثروتی چند برابری فراهم کند اما افراد تنها از سر علاقه و دغدغه همچنان در عرصه کار و تولید حضور دارند.
امامی یگانه اضافه کرد: کلیدواژه سرمایهگذاری آسان از آذر سال گذشته به همه دستگاهها ابلاغ شد، زیرا تسهیل شرایط سرمایهگذاری برای دولت مهم است تا سرمایهگذاران در پیچ و خم ادارهها سرگردان نشوند.
وی با اشاره به الزام مرکز خدمات سرمایهگذاری برای سرعتبخشی به روند صدور مجوزها تصریح کرد: اگر در همه دستگاهها و بانکها به این مقوله توجه نشود، موفق نخواهیم شد.
استاندار اردبیل ادامه داد: استان اردبیل ظرفیت فوق العادهای در بخشهای گردشگری، صنعتی، معدنی و کشاورزی دارد و با وجود زحمتهایی که در این بخشها تا کنون کشیده شده است اما هنوز نتوانستسم به جایگاه در خور مردم دست یابیم.
صادرات اردبیل نسبت به ظرفیت استان ناچیز است
وی صادرات حدود ۱۹۰ میلیون دلار کالا از استان اردبیل را مورد اشاره قرار داد و گفت: این رقم نسبت به ظرفیت استان ناچیز است.
امامی یگانه یکی از دغدغهها در این زمینه را تامین زیرساختها و از جمله راههای ارتباطی عنوان کرد و افزود: امسال ۸۰ کیلومتر از محورهای ارتباطی چهار بانده می شود و برخی هم برنامهریزی شده است که در چهار سال آینده چهار بانده شود، زیرا هر سرمایهگذاری به بحث حمل و نقل توجه دارد.
وی اظهار کرد: تلاش براین است پروژه راهآهن اردبیل- میانه در نخستین فرصت به بهرهبرداری برسد و طرحهای راهآهن اردبیل- پارسآباد، بارانداز ریلی پارسآباد. منطقه آزاد هم میتواند برای استان و کشور در حوزه صادرات موثر باشد.
استاندار اردبیل اضافه کرد: تامین آب هم دغدغهای جدی است و باید از منابع موجود به صورتی بهینه استفاده کنیم و همه اقدامها در حوزههای اقتصادی و صنعتی باید پیوست دانشبنیان داشته باشد و پیشتر مورد مطالعه قرار بگیرد و از این ظرفیت استفاده شود.
وی همچنین به پروژه پایاب سد خداآفرین و عملیات آبرسانی به مساحتی حدود ۳۶ هزار و ۷۰۰ هکتار اشاره کرد و گفت: جهاد کشاورزی در حال تدارک شرایط برای واگذاری اراضی به مردم است.
امامی یگانه کاهش فشار گاز به ویژه در هنگام اوج مصرف را دغدغه دیگری برشمرد و عنوان کرد: پروژه خط دوم انتقال گاز از چلوند با اعتبار ۳۰ هزار میلیارد ریال در دست اجرا است که با بهرهبرداری از آن ظرفیت گاز استان به ۲ برابر افزایش پیدا میکند.
وی گفت: در زمینه برق نیز رئیس جمهور بر ضرورت توجه به انرژیهای تجدیدپذیر تاکید دارد و از همین رو برنامهریزی برای تولید ۳۷۵ مگاوات برق از انرژی خورشیدی در استان اردبیل انجام و به برخی پروژهها نیز زمین واگذار شده است.
استاندار اردبیل: اگر بخواهیم استان اردبیل در حوزه سرمایهگذاری توسعه یابد، باید زیرساختها تقویت شود
وی از بهبود شرایط کسب و کار و ارتقای اردبیل به استان بیستم در اسفند ۱۴۰۳ خبر داد و با تاکید بر اینکه استان اردبیل باید جزو ۱۰ استان برتر باشد، مواردی مانند مراودههای بانکی و تسهیل در امور ادارهها را از جمله شاخصهایی برشمرد که شرایط کسب و کار در استانها سالانه بر اساس آنها ارزیابی میشود.
امامی یگانه تصریح کرد: نگاه ما هم حمایت از سرمایهگذاریهای موجود از طریق تامین سرمایه در گردش در قالب تسهیلات بانکی و کمک به احیای واحدهای راکد و هم جذب سرمایههای جدید است که در همین راستا در حال حاضر ۴۳۰ واحد صنعتی در استان اردبیل در حال راهاندازی است.
وی با تاکید بر اهمیت دیپلماسی اقتصادی و توسعه صادرات تشریح کرد: سهم استان اردبیل از تولید ناخالص داخلی در حال حاضر به حدود ۰.۸ درصد میرسد که در حد استان نیست.
استاندار اردبیل تلاش برای مراوده با همسایگان از جمله کشورهای روسیه، آذربایجان، عراق، ترکیه، ارمنستان، عمان و چین را مورد اشاره قرار داد و اضافه کرد: تلاش داریم تا هیاتهای اقتصادی کشورهای هدف به اردبیل سفر کنند تا با ظرفیتهای صادراتی و صنعتی مانند منطقه آزاد و کشت و صنعت مغان آشنا شوند که در این فضا نیازمند همدلی همه کارگران و کارفرمایان هستیم.
وی گفت: همه مسئولان، کارفرمایان و کارگران در توسعه استان موثر هستند و همه باید تلاش کنیم فضای کسب و کار را در استان اردبیل توسعه دهیم تا نسل آینده امیدوارانه زندگی کند.
امامی یگانه اظهار کرد: در کنار متناسبسازی حقوق، تبدیل وضعیت و امنیت شغلی باید به مقوله آموزش نیروی کار نیز توجه شود و افراد بهروز باشند و از آخرین یافتهها اطلاع داشته باشند و دولت هم به نوبه خود تثبیت شرایط کارگران را در دستور کار دارد.
وی به کمبود کارگران ماهر اشاره کرد و افزود: یکی از دغدغههای ما در نظام آموزشی مدرکگرایی است که در نتیجه آن برخی واحدهای تولیدی با کمبود نیروی کار ماهر روبهرو هستند و در چنین شرایطی نباید نگاه سختگیرانه و بسته به قوانین داشته باشیم و به سمتی برویم که مشکلهای کارگران و کارفرمایان برطرف شود و از همین رو قوانین مخل هم در نشستهای هفتگی به میزبانی اتاق بازرگانی احصا و منعکس میشود.
استاندار اردبیل بیان کرد: کارگران و کارفرمایان برای مسائل صنفی و کارگری نیز با فرمانداریها و استانداری در ارتباط باشند تا پیش از اینکه یک نارضایتی به مشکل صنفی یا معضل اجتماعی تبدیل شود، حل و فصل گردد که شان کارگران حفظ شود.
فعالیت ۲۹۰ تشکل کارگری و کارفرمایی
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل نیز در این نشست با تبریک روز کارگر به فعالان حوزه کار و تولید اظهار کرد: یکی از ماموریتهای اساسی این ادارهکل طبق فصل ۶ قانون کار، حمایت از تشکلهای کارگری و کارفرمایی است و در همین راستا در حال حاضر ۲۹۰ تشکل در استان داریم که همیشه در ماموریتها پابهپای ما کمک میکنند.
بهروز رحیمزاده افزود: امسال با تصویب ستاد گرامیداشت هفته کار و کارگر تصمیم گرفته شد که برنامهها رویکرد متفاوتی نسبت به سالهای گذشته داشته باشد اما حادثه انفجار بندر شهید رجایی موجب شد تا برنامهها را با توجه به شرایط در ادارهها و کارخانهها پیش ببریم.
وی بیان کرد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در راستای تکریم نخبگان جامعه کارگری هر سال نسبت به برگزاری جشنواره امتنان اقدام میکند که امسال برخلاف معمول در سی و ششمین دوره از استان اردبیل ۲ منتخب داشتیم.
همچنین نماینده شهرستانهای پارسآباد و بیلهسوار در مجلس شورای اسلامی در این نشست خاطرنشان کرد: اوایل انقلاب به خاطر روز جهانی کارگر عدهای دنبال مانور و سوء استفاده سیاسی بودند و افکار سوسیالیستی و کمونیستی در مملکت بود که با فرمایشات امام (ره) مبنی بر اینکه حتی خود خدا هم کارگر است، همه آن حرکتهای سیاسی خنثی شد.
ابراهیم فهیمی اظهار کرد: اکنون آنچه مهم است این است که توجه کنیم ما در ایران اسلامی صاحب سبک زندگی ایرانی اسلامی مبتنی بر تعادل، توازن و برخورداری داشته باشیم.
وی بیان کرد: مجلس شورای اسلامی نیز به عنوان یکی از سه قوه که وظیفه تقنینی دارد، باید با تصویب قوانینی به دنبال حقوق حقه کارگران، تنظیم روابط کارگران و کارفرمایان، موجب رشد و بهرهوری باشد و با عملکرد خود به تحقق این سبک زندگی ایرانی اسلامی که با آن شرافت خانوادهها حفظ و معیشتشان تامین شود، کمک کنند.