قارچهایی که طعم مرگ دارند

صدا و سیما/ روابط عمومی اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: از ابتدای سال جاری تا کنون به دنبال مصرف قارچهای سمی ۱ نفر فوت و ۵۵ نفر مسموم و بستری شدند.
این افراد به علت عدم آگاهی و شناخت از نوع قارچها و تفکیک خوراکی بودن یا سمی بودن در این فصل دچار مسمومیت میشوند.
نشانههای رایج این نوع مسمومیت غذایی شامل: حالت تهوع، دل پیچه ، استفراغ ،سر درد ، سر گیجه ، قرمز شدن و تغییر حرارت پوست صورت و شکم
تپش قلب ونشانههای شدیدتر بیماری شامل: تشنج ، توهم ، مشکلات تنفسی ، نارسایی کبدی و کلیوی ، کما و مرگ ذکر شده است .
با نخوردن قارچهایی که در طبیعت جمع آوری شده، میتوان از مسمومیت غذایی پیشگیری کرد. تشخیص سمی بودن و یا نبودن قارچها دشوار است، چرا که در برخی موارد این دو نوع قارچ در کنار هم رشد میکنند.
هیچ آزمایشی نمیتواند با قطعیت به شما بگوید که قارچی که در طبیعت میبینید، خوراکی است یا خیر. پس فرض کنید که همهی قارچهای وحشی، سمی هستند و قارچ مورد نیاز خود را از فروشگاههای مواد غذایی تهیه کنید.
قارچهایی که روی زمین میرویند به نسبت قارچهایی که روی تنهی درختان هستند، خطرناکتراند. قارچهای روییده در جنگل هم به نسبت قارچهایی که در باغچهی حیاط رشد میکنند هم خطر بیشتری به دنبال خواهند داشت. فراموش نکنید که پختن یک قارچ سمی باعث از بین رفتن مادهی سمی آن نخواهد شد
در صورت مسمومیت با قارچ سمی فورا با ۱۱۵ تماس بگیرید.