تولید سالانه ۶۲۲ تن ماهی در شاهرود

ایرنا/ مدیر جهاد کشاورزی شاهرود گفت: سالانه بیش از ۶۲۲ تن ماهی سردابی و گرمابی در ۷۶ واحد آبزیپروری این شهرستان تولید میشود.
حمید آقابیکی روز شنبه افزود: ۸۰ واحدآبزیپروری و پرورش ماهی زینتی در شهرستان شاهرود فعالیت دارند.
وی با اشاره به فعالیت سه واحد پرورش ماهی زینتی، ابراز کرد: ۳۵ واحد پرورش ماهی سردابی، سه واحد تکثیر ماهی سردابی،۲۳ واحد پرورش ماهی گرمابی و ۱۵ واحد تکثیر و پرورش ماهی تیلاپیا در این شهرستان فعال هستند.
این مسوول از فعالیت یک واحد پرورش جلبک اسپیرولینا با ظرفیت تولید اسمی یک تن در سال خبر داد و گفت: میزان تولید ماهی در شهرستان شاهرود سالانه بیش از ۴۵۰ تن ماهی سردآبی، ۱۷۲ تن ماهی گرمابی و ۱۶۳ هزار قطعه ماهی زینتی است.
تولید یک میلیون ۲۵۰ هزار قطعه ماهی قزل آلا در شاهرود
وی با اشاره به تولید یک میلیون ۲۵۰ هزار قطعه بچه ماهی قزلآلا در شاهرود، ادامه داد: استخرهای پرورش ماهی با هدف تولید اقتصادی به سه شکل روباز، سرپوشیده گلخانهای و استخرهای ذخیره کشاورزی(دومنظوره) فعالیت دارند.
مدیر جهاد کشاورزی شاهرود افزود: در استخرهای این شهرستان ماهیان گرمابی کپور، آمور، فیتوفاک، تیلاپیا و ماهی سردآبی قزلآلا پرورش مییابند.
وی با اشاره به اینکه ماهی گرمابی به دمای آب ۲۸ تا ۳۰ درجه سانتیگراد جهت پرورش بهینه نیاز دارد، بیان کرد: این نوع ماهی به دلیل همهچیزخوار بودن، تکثیر زیاد و مقاومت بالا نسبت به شرایط محیطی، توانایی بالایی برای زیستن در محیطهای جدید دارد.
آقابیکی با بیان اینکه بهترین میانگین دمایی برای ماهیان سردابی بین ۷ تا ۱۸ درجه سانتیگراد است، افزود: از فواید استخرهای ماهی قزل آلا استفاده بهینه و دومنظوره از تجهیزات و تاسیسات موجود در مزرعه، پرورش و تولید است.
وی با اشاره به اینکه ماهی قزلآلا یکی از بهترین منبعهای پروتیین مفید و تامینکننده گوشت مصرفی آبزیان است، تصریح کرد: فعالیت استخرهای این نوع ماهی در مناطق روستایی موجب اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم برای بسیاری از افراد شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شاهرود افزود: به نظر کارشناسان ماهی یکی از غذاهای سالم و سرشار از مواد مغذی مانند پروتیین، ویتامین D و منبع سرشار از اسیدهای چرب غیراشباع نظیر امگا سه و برای سلامت بدن بسیار مفید است.
شهرستان شاهرود با بیش از ۲۰۰ هزار نفر جمعیت در شرق استان سمنان قرار دارد.