استاندار لرستان: کمیسیون ماده ۱۰۰ نباید منبع درآمد شهرداریها باشد

ایرنا/ استاندار لرستان گفت: اتکای شهرداری ها به کمیسیون ماده ۱۰۰ منجر به ایجاد شهرهای بی قاعده شده که نفس شهروندان را تنگ کرده است.
سید سعید شاهرخی روز شنبه در نشست شهرداران استان با حضور معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور و رییس سازمان شهرداریها و دهیاریها اظهار کرد: تراکم بی قاعده، حذف پارکینگ و دور خوردن کمیسیون ماده پنج توسط کمیسیون ماده ۱۰۰ منجر به ایجاد شهرهای بی قاعده و بدقواره شده است.
وی افزود: این امتیاز نیست که شهرداری درآمد خود را از کمیسیون ماده ۱۰۰ کسب کند، چراکه دود آن به چشم شهروندان می رود و شهر بدقواره ای که هیچ شباهتی به طرح تفصیلی ندارد، ایجاد می شود.
استاندار لرستان با بیان اینکه یکی از ارکان اصلی کمک به توسعه مسکن شهرداری ها هستند، یادآور شد: شهر سالم با تمامی استانداردها و شاخصه های شهری مناسب حق هر شهروند و تامین منابع در این زمینه بسیار ضروری است ، باید نسبت به همه شهرها دید انصاف و عدالت داشته باشیم و از تمایل به منطقه خاص سفارش شده دوری کنیم، چراکه موجب بی اعتمادی می شود.
شاهرخی با تاکید بر اینکه در بکارگیری نیروها باید مراقب باشیم سرمایه اعتماد مردم را از دست ندهیم و با محدودیت های مالی مواجه نشویم، بیان کرد: پرونده ها در کمیسیون ماده پنج باید ظرف یک ماه تعیین تکلیف و از انباشت پرونده و هدررفتن سرمایه ها در این کمیسیون جلوگیری شود.
وی اضافه کرد: ظرفیت سرمایه گذاری بخش خصوصی فرصتی برای تامین هزینه های شهرنشینی است و نباید دستمان از واگذاری امور به بخش خصوصی بلرزد، بلکه باید کارگروه هایی برای تعریف پروژه های مختلف در این زمینه داشته باشیم و در این راستا نیز تیمی برای نظارت بر این امور شهرداری ایجاد شده است.
لرستان آخرین استان استفاده کننده از منابع ارزش افزوده
شهردار خرم آباد نیز با بیان اینکه سال هاست در خصوص وجهه منفی شهرها صحبت شده است، گفت: در حالیکه شهرها مرکز کارآفرینی، تولید و انباشت سرمایه بشمار رفته و مرکز نجات کره زمین و بزرگترین عامل برای نجات محیط زیست به واسطه تمرکز نخبگان محسوب می شوند.
داریوش بارانی بیرانوند با اشاره به اینکه لرستان آخرین استان استفاده کننده از منابع ارزش افزوده است، تاکید کرد: این استان ظرفیت های بسیاری دارد همچنین شکافی که در شهرها ایجاد شده و تندی و کندی توسعه در برخی شهرها فضای مبهمی را برای آینده کشور ایجاد می کند و فاصله و شکاف توسعه شهرها به واسطه توزیع نابرابر ارزش افزوده بسیار شده است.
وی با بیان اینکه سال گذشته منابعی که به شهرداری خرم آباد داده شد، هدر نرفته است، افزود: در این راستا یک کارخانه آسفالت از سهم ۳۰۰ میلیارد ریالی شهرداری ایجاد و یک کارخانه دیگر در دست راه اندازی است، همچنین ۲ تقاطع مهم برای مرکز استان تعریف و سه کمربندی برای کنترل ترافیک شهری در دست انجام است.