نماد آخرین خبر

پرداخت مطالبات و احیای واحدهای راکد؛ چالش‌های کار و کارگر در بروجرد

منبع
ايرنا
بروزرسانی
پرداخت مطالبات و احیای واحدهای راکد؛ چالش‌های کار و کارگر در بروجرد

ایرنا/ بیش از ۴۳۵ واحد صنعتی فعال در بروجرد وجود دارد که برای افزون بر هشت هزار و ۴۰۰ فرصت شغلی ایجاد شده و همچنین ۲۳ واحد راکد و نیمه فعال این شهرستان در مسیر بازگشت به چرخه تولید قرار دارد، بر این اساس بروجرد به‌عنوان قطب‌ صنعتی لرستان، همواره با فرصت‌ها و چالش‌های متعدد در حوزه کار و تولید روبرو است. 

روز جهانی کارگر فقط یک مناسبت تقویمی نیست، بلکه پژواک تاریخی مبارزات کارگران سراسر جهان برای دستیابی به شرایط کاری انسانی، دستمزد عادلانه و حقوق بنیادین اجتماعی است.

این روز، فرصتی مغتنم برای تجلیل از کرامت و جایگاه کارگرانی است که با دستان پینه‌بسته و همت بلند خود، چرخ‌های عظیم صنعت و اقتصاد را به حرکت درمی‌آورند و شریان‌های حیات جامعه را زنده نگه می‌دارند، اما فراتر از تجلیل، این روز آینه‌ای است که در آن می‌توانیم وضعیت کنونی جامعه کارگری، چالش‌های ساختاری و چشم‌اندازهای آتی آن را به نظاره بنشینیم و مورد واکاوی قرار دهیم.
در همین راستا به مناسبت هفته کار و کارگر، میزگردی با محوریت چالش‌ها و فرصت‌های حوزه کار و تولید در خبرگزاری ایرنا دفتر بروجرد برگزار شد.

در این نشست که با حضور رییس اداره صنعت، معدن و تجارت، رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رییس خانه کارگر شهرستان بروجرد به بررسی وضعیت اشتغال، مشکلات کارگران، احیای واحدهای صنعتی و برنامه‌های حمایتی مسوولان پرداخته شد، مدعوین میزگرد ضمن ارائه گزارش‌هایی از فعالیت‌ها و دستاوردهای خود، بر لزوم رفع موانع اقتصادی و اجتماعی برای توسعه بیشتر تاکید کردند.

بنا بر اظهارات مدعوین این میزگرد چالش های کار و کارگر در حوزه مشکلات زیربنایی صنایع به چالش های اصلی همچون قطعی برق و گاز واحدهای صنعتی اشاره شد که طبق اظهارات، با ارائه بسته‌های حمایتی نظیر تقسیط مالیات و کاهش عوارض در حال مدیریت است.

در خصوص مطالبات مهم کارگران به شکایات در حوزه مطالبات مزدی و بیمه‌ای اشاره و بیان شد که بیش از ۸۵۷ پرونده با سازش خاتمه یافته و ۳۵۸ پرونده منجر به صدور حکم شده است.

در حوزه مشاغل خانگی تاکنون بیش از ۱۴۰ میلیارد ریال تسهیلات برای مشاغل خانگی پرداخت شده است، همچنین در این میزگرد ضمن تاکید بر ایمنی و سلامت محیط کار بیان شد که نظارت صورت می گیرد اما از آنجایی که جان حتی یک نفر هم ارزشمند است این نظارت ها و بازرسی ها باید بیشتر شود.

در این نشست مشکلات از زوایای مختلف توسط مسوولان بررسی و بر لزوم همکاری بیشتر میان بخش‌های مختلف برای توسعه پایدار و صیانت از حقوق کارگران تاکید شد.

محمدعلی اصل‌مرزی رییس اداره صنعت، معدن و تجارت بروجرد، از رشد اشتغال و توسعه واحدهای تولیدی خبر داد، محمدرضا عبدی، رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی، به مشکلات کارگران و اقدامات حمایتی اشاره کرد و علی زندی، رییس خانه کارگر، مسائل مرتبط با حقوق و ایمنی کارگران را تشریح کرد که در ادامه، مشروح سخنان مدعوین این میزگرد ارائه می‌شود.

بروجرد، نگین صنعتی لرستان / حرکت در مسیر توسعه و پیشرفت

رییس اداره صنعت، معدن و تجارت بروجرد با ارائه گزارشی از وضعیت صنایع و فعالیت‌های اقتصادی شهرستان بروجرد از افزایش صدور پروانه کسب، احیای واحدهای صنعتی راکد، بهره‌برداری طرح‌های پیشران، ایجاد اشتغال برای بیش از هشت هزار و ۴۰۰ نفر و پیشرفت فیزیکی واحدهای صنعتی و تولیدی خبر داد.

محمدعلی اصل مرزی ضمن تبریک روز کارگر، نیروی انسانی را یکی از مولفه‌های کلیدی در تولید و توسعه اقتصادی عنوان کرد و گفت: تمام مجوزها و پروانه‌های صادر شده در حوزه‌های صنفی و صنعتی شامل الزام تعیین میزان اشتغال هستند که موجب سامان‌دهی بهتر و ایجاد فرصت‌های کاری می‌شود.
وی با اشاره به کاهش موانع صدور مجوز در سال‌های اخیر اظهار کرد: فرایندهای صدور مجوز در بخش‌های صنعت، معدن و تجارت به طور چشمگیری تسهیل شده و بیشتر مراحل به صورت سامانه‌ای از طریق درگاه ملی مجوزها انجام می‌شود، در سال گذشته بیش از هزار و ۷۰۰ پروانه کسب صادر شده که این امر نشان‌دهنده رشد فعالیت‌های اقتصادی در شهرستان است.

رییس اداره صمت بروجرد با بیان اینکه شهرستان بروجرد دارای ۲۱ اتحادیه فعال با بیش از ۱۲ هزار واحد صنفی است، افزود: بیش از ۹۰ درصد فعالیت‌های اقتصادی در بروجرد مربوط به اصناف است، از واحدهای خدماتی گرفته تا تولیدی و توزیعی که روزانه مردم با آن‌ها در تعامل هستند.

فعالیت ۴۳۵ واحد صنعتی در بروجرد

اصل مرزی با اشاره به فعال بودن ۴۳۵ واحد صنعتی در بروجرد بیان کرد: ۲۳ واحد صنعتی قابل احیا در شهرستان وجود دارد که در حال برنامه‌ریزی برای رفع مشکلات حقوقی و اعتباری آن‌ها هستیم.
وی به پیشرفت‌های طرح‌های پیشران صنعتی اشاره کرد و یادآور شد: از میان ۱۰۷ واحد پیشران صنعتی در استان هفت واحد در بروجرد قرار دارد که برخی از آن‌ها تا ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند و پیش‌بینی می‌شود چند طرح تا پایان سال ۱۴۰۴ به بهره‌برداری برسد.

رییس اداره صنعت، معدن و تجارت بروجرد اضافه کرد: در کمیته صنعت شهرستان که با حضور معاون استاندار و فرماندار بروجرد و سایر مسوولان مرتبط تشکیل شده مشکلات واحدهای صنعتی از جمله تسهیلات بانکی و مسائل زیرساختی مورد بررسی قرار گرفته و اقدامات لازم برای تسهیل امور این واحد در حال انجام است.

طرح‌های شاخص صنعتی

اصل مرزی به احیای چند واحد صنعتی بزرگ اشاره کرد و افزود: واحد صنعتی فرسا موتور با بیش از سه هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و اشتغالزایی بیش از ۶۰۰ نفر فعال است و طرح توسعه خط رنگ این مجموعه نیز در دست اجراست که پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال میزان اشتغالزایی آن به هزار نفر برسد.
وی همچنین از توسعه فعالیت‌های شرکت نساجی بروجرد با صدور پروانه‌های جدید و واحد تولیدی سامان کاشی خبر داد و گفت: سامان کاشی اکنون با ۱۲۰ نفر نیروی انسانی در حال فعالیت است و ۸۰ درصد مواد اولیه آن از منابع شهرستان تامین می‌شود.

رییس اداره صمت بروجرد با اشاره به تلاش‌های گسترده در حوزه صنعت، معدن و تجارت افزود: شهرستان بروجرد با وجود مشکلات اقتصادی موجود، به‌عنوان نگین صنعتی استان مطرح است و امید می‌رود با برنامه‌های حمایتی و توسعه‌ای، شاهد شکوفایی بیشتر واحدهای تولیدی و خدماتی در این منطقه باشیم.

رشد اشتغال و توسعه صنعتی در بروجرد

اصل مرزی با اشاره به ثبت تعهدات اشتغال در سامانه “رصد” اظهار کرد: تعهد ما برای سال گذشته ثبت اشتغال ۲۵۰ نفر بود که با تلاش‌های صورت گرفته موفق به ثبت ۳۱۸ نفر نیروی فعال و بیمه‌شده در سامانه شدیم که نشان‌دهنده رشد ۱۲۶ درصدی است.

وی تاکید کرد: امسال نیز منتظر اعلام رسمی سهمیه شهرستان هستیم که پیش‌بینی می‌شود بیش از تعداد تعیین شده در سال گذشته باشد.

رییس اداره صنعت، معدن و تجارت بروجرد افزایش صدور پروانه بهره‌برداری واحدهای صنعتی در بروجرد را قابل توجه دانست و افزود: در سال گذشته ۵۵ پروانه بهره‌برداری صنعتی در شهرستان صادر شد که این آمار شهرستان بروجرد را نسبت به برخی شهرهای بزرگ صنعتی کشور در رتبه مناسبی قرار داده است، شرایط مطلوب و مهم منطقه، برخورد مناسب اجتماعی، آب و هوای مطلوب و سرمایه‌گذاری‌هایی که از سایر استان‌ها جذب شده‌اند، از دلایل این موفقیت است.

مشکلات زیرساختی و برنامه‌های حمایتی
اصل مرزی در ادامه به مشکلات زیرساختی، از جمله قطعی برق و گاز اشاره کرد و گفت: این معضلات آسیب‌هایی به واحدهای صنعتی وارد کرده که وزارت صنعت، معدن و تجارت اختیار ارائه بسته‌های حمایتی به واحدهایی که متحمل ضرر شده‌اند، داده است و این حمایت‌ها شامل کاهش بدهی‌های مالیاتی، عوارض و سایر امتیازات خواهد بود.

وی همچنین درباره تخصیص زمین برای شهرک صنعتی شماره سه افزود: شهرستان بروجرد با کمبود زمین روبرو است و سرمایه‌گذاران به دلیل بالا بودن قیمت زمین با چالش جدی مواجه هستند که حل این مسئله نیاز به برنامه‌ریزی دقیق و همکاری شرکت شهرک‌های صنعتی با اداره صمت بروجرد دارد.

رییس اداره صمت بروجرد بیان کرد: براساس اطلاعات سامانه بهین‌یاب، تعداد اشتغال ثبت‌شده در واحدهای صنعتی شهرستان بروجرد حدود هشت هزار و ۴۰۰ تا ۹ هزار نفر است، که البته آمار واقعی بیشتر می باشد که برخی فعالان از ثبت دقیق آمار اجتناب می‌کنند.

اصل مرزی همچنین یکی از نیازهای اساسی شهرستان را ایجاد سایت نمایشگاهی دائمی دانست و تاکید کرد: بروجرد با داشتن ظرفیت صنعتی و تولیدی مناسب، نیازمند بهره‌مندی از سایت نمایشگاهی دائمی است تا واحدهای تولیدی بتوانند محصولات خود را بهتر ارائه کنند.

وی به وضعیت واحدهای صنعتی قابل احیا اشاره کرد و گفت: ۲۳ واحد صنعتی در شهرستان قابلیت احیا دارند که بیشتر در حوزه صنایع غذایی مانند تولید قند و شکر، کنسرو مواد غذایی و نوشیدنی فعالیت دارند.

وی با ابراز امیدواری نسبت به آینده صنعت شهرستان افزود: با برنامه‌ریزی‌های مهم سرمایه‌گذاری‌های جدید و همکاری میان بخش‌های مختلف می‌توانیم شاهد رشد بیشتر صنعت و اشتغال در شهرستان بروجرد باشیم.
رییس اداره صنعت، معدن و تجارت بروجرد با تاکید بر پیشرفت‌ها و ظرفیت‌های موجود در شهرستان بر ضرورت رفع برخی مشکلات زیرساختی و مدیریتی بروجرد تاکید کرد.

وضعیت صنعت نساجی بروجرد

اصل مرزی همچنین به وضعیت کارخانه نساجی بروجرد به عنوان یکی از برندهای ملی کشور اشاره کرد و گفت: در سالهای گذشته این کارخانه با ۲ هزار و ۵۰۰ نفر اشتغال فعال، به‌عنوان یکی از برندهای معتبر ملی فعالیت می کرد که البته این میزان نیرو بخشی بار اضافی تحمیل شده بر آن بود به طوری که توان پرداخت به موقع حقوق آنها را نداشت و در چند سال اخیر به دلیل مشکلاتی مانند مشکل حقوقی میان مالکان، تعداد کارکنان به هزار نفر کاهش یافته است.

وی بیان کرد: از لحاظ تامین مواد اولیه و فروش محصولات تولیدی این کارخانه مشکلی ندارد، اما شرایط مدیریت و مشکلات حقوقی باعث ایجاد معضلاتی شده و اکنون دولت تسهیلاتی برای پرداخت بدهی‌ها و حقوق کارگران ارائه کرده اما نگرانی اصلی این است که حقوق کارگران به‌موقع پرداخت شود و اخراج‌های بیشتری رخ ندهد.

پیشرفت صنعت خودروسازی تا پایان ۱۴۰۴

رییس اداره صنعت، معدن و تجارت بروجرد گفت: پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال ۱۴۰۴ و سال آینده واحدهای صنعتی مرتبط با حوزه خودروسازی از جمله فرسا موتور و خط رنگ‌ آن به بهره‌برداری کامل برسد، با عملیاتی شدن این برنامه‌ها، ظرفیت اشتغال در این واحد تولیدی به بیش از هزار نفر افزایش پیدا خواهد کرد.

اصل مرزی با ابراز امیدواری نسبت به آینده صنعت شهرستان گفت: با تلاش‌های صورت گرفته و برنامه‌ریزی‌های دولتی امیدواریم که مشکلات زیرساختی و مدیریتی حل شود و شهرستان بروجرد بتواند به جایگاهی بهتر در حوزه صنعت و اشتغال دست پیدا کند.

صادرات و چالش های ارزی آن در بروجرد

وی یادآور شد: واحدهای تولیدی و صنعتی بروجرد با چالش‌هایی در زمینه تعهدات ارزی روبرو هستند، بسیاری از صادرکنندگان به دلیل الزام به بازگرداندن ارز صادراتی و تبدیل آن به ریال در شرایطی که ممکن است متضرر شوند، میزان و حجم صادرات واحدهای تولیدی و صنعتی را پنهان و اعلام نمی‌کنند.

وی افزود: با این حال، چند واحد تولیدی مهم در بروجرد فعالیت می‌کنند که نقش برجسته‌ای در صادرات استان دارند.

به گفته اصل مرزی، در ۶ ماه نخست سال گذشته حدود ۱.۲ میلیون دلار صادرات ثبت شده که از لحاظ شاخص‌های صادراتی، اشتغال‌زایی و تعداد پروانه‌های بهره‌برداری بروجرد در استان پیشتاز است و واحدهای تولیدی این شهر در بسیاری از شاخص‌های اقتصادی حرف اول را در استان و منطقه بزنند.
رییس اداره صنعت، معدن و تجارت بروجرد گفت: از جمله واحدهای صادرکننده برجسته می‌توان به اکسیر، داملران، هاردپیچ، صبا ظرف (تولید ظروف تفلون)، نارین لواشک و ترشک اشاره کرد.

اصل مرزی افزود: این واحدها اطلاعات دقیق صادرات خود را به ما اعلام کرده‌اند، اما سایر واحدها به دلیل مشکلات ناشی از تعهدات ارزی آمار خود را گزارش نمی‌کنند.
وی بیان کرد: اگر صادرات سالانه محاسبه شود، این رقم به بیش از ۲ میلیون دلار می‌رسد.

وی در مورد مشاغل خانگی گفت: از سال ۱۴۰۱ با مجوزهای پشتیبان صنف خیاطی و فرش بیشتر با جامعه هدف مشترک بین اداره کار و سازمان صنعت، معدن، و تجارت، ۶۵۴ فقره مجوز صادر شده در سال ۱۴۰۲ تعداد ۲۴۳ مجوز و در سال ۱۴۰۳ نیز ۱۵۶ مجوز صادر شده است.

رییس اداره صنعت، معدن و تجارت بروجرد اضافه کرد: در سال گذشته ۹۳ میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شد و از بین ۲۸۰ مجوز آماده، تعداد زیادی به بانک معرفی شدند.

اصل مرزی ادامه داد: بسیاری از مجوزها به افرادی که در چارچوب‌های شغلی فعالیت داشتند و خدمات دریافت کرده‌اند، بنا شد با وجود مشکلات مرتبط با ضمانت‌های بانکی و بدهی‌ها، تلاش اصلی بر این است که افراد شاغل به‌حساب بیایند و فعالیت‌ها در سامانه “رصد” به ثبت برسد.

انجام هزار و ۲۶۶ مورد بازرسی کار در واحدهای تولیدی و صنعتی شهرستان

رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی بروجرد با تاکید بر اهمیت نظارت بر ایمنی و سلامت کارگران شهرستان گفت: برنامه‌ریزی‌های گسترده ای برای کاهش حوادث ناشی از کار در سطح شهرستان در دستور کار قرار دارد.
محمدرضا عبدی اظهار کرد: پارسال هزار و ۲۶۶ مورد بازرسی کار در واحدهای تولیدی و صنعتی شهرستان انجام شد که شامل هزار و ۳۰ مورد مورد بازرسی ادواری و ۲۰۹ مورد بازرسی موردی بوده است.

وی با اشاره به اینکه در مجموع سال گذشته ۱۰ مورد حوادث ناشی از کار گزارش شد، اضافه کرد: ۶۰ درصد این حوادث مربوط به کارگران ساختمانی بوده و در این راستا تلاش می شود با ارائه آموزش‌های لازم و برگزاری کارگاه‌های ایمنی، این حوادث را به حداقل برسانیم.
رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی بروجرد به تشکیل ۳۰ کمیته حفاظت فنی در واحدهای بالای ۲۰ نفر نیروی کار اشاره کرد و ادامه داد: این کمیته‌ها نقش مهمی در ارتقای ایمنی و سلامت محیط کار ایفا می‌کنند و برنامه‌ریزی‌ شده تا نظارت بر واحدهای پرخطر و پرریسک بیشتر شود.

عبدی با اشاره به مشکلات مطرح‌شده میان کارگران و کارفرمایان بیان کرد: بیشترین دادخواست‌های کارگری مربوط به مطالبات مزدی و بیمه‌ای بوده که سال گذشته ۲ هزار و ۲۱۵ دادخواست در سامانه جامع روابط کار ثبت شد که از این تعداد ۸۵۷ مورد با سازش میان طرفین به نتیجه رسید و ۳۵۸ مورد نیز منجر به صدور رای شده و تلاش ما این است که پرونده‌ها در سریع‌ترین زمان ممکن بررسی و تعیین تکلیف شود.
وی با اشاره به فعالیت پنج شعبه هیات تشخیص و یک هیات حل اختلاف در بروجرد بیان کرد: وظیفه رسیدگی به شکایات کارگری و اختلافات بین طرفین را بر عهده دارند در عین حال مدیریت زمان رسیدگی به پرونده‌ها یکی از موضوعات حائز اهمیت است.

پرداخت بیش از ۱۴۰ میلیارد ریال تسهیلات مشاغل خانگی

رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی بروجرد در خصوص مشاغل خانگی نیز ادامه داد: سال گذشته از مجموع ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار تخصیص بافته به شهرستان ۱۴۹ میلیارد ریال پرداخت شد که با توجه به ظرفیت‌های موجود در بروجرد تلاش می شود مسیر صدور مجوزها و ارائه تسهیلات در حوزه مشاغل خانگی، نظارت بیشتری داشته باشد تا این حوزه به سمت بهره‌وری بیشتر پیش برود.
عبدی به بیشترین تقاضاها در زمینه مشاغل خانگی اشاره کرد و افزود: مشاغلی مانند قالیبافی، خیاطی و آرایشگری بیشترین تقاضاها را داشتند، اما برخی مشاغل مانند آرایشگری مجوزهای زیادی صادر شده و نیاز به ساماندهی دارد تلاش می شود مشاغل پشتیبان تقویت و به سمت مهارت‌آموزی و صنایع دستی سوق داده شود.

وی ادامه داد: با وجود تلاش‌های انجام شده مشکلات مربوط به وام‌ها و ضمانت‌های بانکی، یکی از موانع پیشرفت مشاغل خانگی بوده و اکنون تسهیلات ویژه‌ای در نظر گرفته شده است اما بسیاری از کارفرمایان به دلیل وجود چک‌های برگشتی موفق به استفاده از این تسهیلات نشده‌اند، با این حال برنامه‌هایی برای توسعه مشاغل خانگی و نظارت بر انحرافات موجود در این حوزه داریم.

وضعیت شرکت نساجی بروجرد و کاشی‌جم
عبدی درباره وضعیت شرکت‌های بزرگ نظیر «نساجی بروجرد» و «کاشی‌جم» گفت: نساجی بروجرد در ماه‌های اخیر بهبودهایی داشته اما همچنان حقوق اسفند سال گذشته و فروردین‌ماه امسال به همراه عیدی کارگران معوق مانده است و اکنون حدود ۸۴۰ تا ۸۶۰ نفر در این مجموعه مشغول به کار هستند که تلاش می شود در روزهای آینده پرداختی‌ها انجام شود و تغییرات مثبتی ایجاد شود.
وی افزود: وضعیت شرکت کاشی‌جم بسیار بحرانی است، این کارخانه با وجود تلاش کارگران برای ادامه فعالیت، هم حقوق معوقه کارگران و هم بدهی‌های کلان به ادارات خدمات‌رسان را پرداخت نکرده که این شرکت مشکلات جدی در مسئله مدیریت و تامین مالی دارد و تعدادی از کارگران به بهانه اتمام قرارداد اخراج شده‌اند، به همین دلیل نیاز است که کارفرما ورود قوی‌تری داشته باشد تا از ادامه وضعیت بحرانی جلوگیری شود.

مهم‌ترین مشکلات و مطالبات کارگران در بروجرد

رییس خانه کارگر بروجرد در خصوص مشکلات جامعه کارگری شهرستان گفت: نظارت کافی بر ایمنی محیط کار، به خصوص در کارگاه‌های کوچک وجود ندارد، بسیاری از این مشکلات به دلیل رعایت نشدن صحیح قوانین ایمنی و کارفرمایانی که مسوولیت‌پذیری کافی ندارند، اتفاق می‌افتد، که در این رابطه انتظار می‌رود که تیم‌های بازرسی اداره کار توجه بیشتری به این مسئله داشته باشند.

غلامرضا زندی در پاسخ به اینکه چالش‌های اصلی جامعه کارگری شهرستان بروجرد چیست؟ افزود: بزرگ‌ترین مشکلات کارگران در بروجرد، رعایت نشدن برخی از بندهای قانون کار در کارگاه‌ها است به طور مثال ماده ۹۲ قانون کار صراحتا می‌گوید که کارفرما موظف است هر ۶ ماه یک‌بار آزمایش‌ها و معاینات دوره‌ای برای کارگران انجام دهد، اما این قانون حتی در بسیاری از کارگاه‌های بزرگ هم رعایت نمی‌شود، چه رسد به کارگاه‌های کوچک بنابراین سلامت کارگران در خطر است.
وی بیان کرد: یکی دیگر از مشکلات رایج کارگران شهرستان رعایت نشدن پرداخت حقوق قانونی کارگران در بسیاری از کارگاه‌ها است، ماده ۱۴۸ قانون کار (مربوط به بیمه کارگران) نیز در بسیاری از موارد رعایت نمی‌شود، همچنین بسیاری از شکایت‌هایی که در هیات‌ تشخیص اداره کار مطرح می‌شود، مربوط به این مسائل است که ما از بازرسان کار می‌خواهیم که پیگیری جدی‌تری در این خصوص داشته باشند.

رییس خانه کارگر بروجرد به کمبود زیرساخت‌های بهداشتی در شهرک‌های صنعتی نیز اشاره کرد و ادامه داد: به طور طبیعی باید در هر شرکت یا شهرک صنعتی، حداقل یک درمانگاه با شیفت مشخص برای بررسی مشکلات جسمی و معاینات کارگران وجود داشته باشد و این موضوع نیازمند پیگیری جدی از سوی مسوولان است.

زندی با اشاره به وجود چندین تشکل کارگری اضافه کرد: خانه کارگر، انجمن کارگران ساختمانی، جامعه اسلامی کارگران، و شوراهای اسلامی کار و نمایندگان کارگران در قالب یک تشکل واحد به نام «تشکل‌های کارگری گروهی» مشغول فعالیت هستند و در راستای تلاش برای پیشبرد اهداف جمعی کارگران حرکت می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه امکانات ورزشی و رفاهی برای کارگران در سطح شهرستان کافی نیست، افزود: ما یک مجموعه ورزشی به نام کارگران داریم که باید توسط کارگران و خانواده‌هایشان استفاده و مدیریت شود، اما امکانات محدودی مانند استخر آن هم با تخفیف اندک در اختیار کارگران قرار دارد که این وضع، با توجه به شرایط اقتصادی، پاسخگوی نیاز کارگران بروجردی نیست.

رییس خانه کارگر بروجرد با اشاره به مسائل درمانی و دندانپزشکی کارگران گفت: برای مدت‌ها موضوع دسترسی به خدمات دندانپزشکی یکی از مشکلات جدی کارگران بود که خوشبختانه در ماه های اخیر در بیمارستان تامین اجتماعی کوثر بروجرد چهار پزشک مستقر شده‌اند، اما درمانگاه خیابان چمن که دارای تجهیزات دندانپزشکی است، همچنان پزشک مستقر ندارد و این مسئله یکی از اصلی‌ترین مطالبات و خواسته های کارگران شهرستان محسوب می‌شود.

زندی یادآور شد: خانه کارگر ۱۱ استراحتگاه ویژه کارگران در استان‌های مختلف کشور از جمله مشهد، قشم، شیراز، یزد، اصفهان، تهران، گرگان، رشت، اردبیل و تبریز تاسیس کرده است.

وی افزود: این استراحتگاه‌ها با هزینه بسیار پایین در اختیار کارگران قرار می‌گیرد، برای مثال هزینه اقامت سه شب برای یک خانواده فقط حدود ۱۰ میلیون ریال تمام می‌شود که این یک فرصت خوب برای استفاده کارگران شهرستان است.

رییس خانه کارگر بروجرد با اشاره به خدمات آموزشی خانه کارگر گفت: ما دوره‌های آموزشی رایگان شامل کامپیوتر، خیاطی و نقاشی برای کارگران و خانواده‌هایشان برگزار می‌کنیم که در سال گذشته تعداد زیادی از افراد در این دوره‌ها شرکت کردند.

زندی همچنین به قراردادهای خانه کارگر با مراکزی نظیر موسسه آموزشی و درمانگاه‌های بخش خصوصی اشاره کرد و یادآور شد: این قراردادها شامل تخفیف‌هایی برای فرزندان کارگران (مانند ۲۵ درصد تخفیف خدمات آموزشی) و سایر خدمات درمانی برای اعضای خانه کارگر است.

شهرستان بروجرد، با پیشینه‌ای غنی در حوزه صنعت و تولید به عنوان یکی از قطب های صنعتی لرستان و کشور شناخته می‌شود، از صنایع نساجی نام‌آشنایش گرفته تا واحدهای متعدد تولیدی در شهرک‌های صنعتی این شهرستان همواره نقشی کلیدی در اقتصاد منطقه ایفا کرده است.

این قطب صنعتی به‌ویژه در دهه‌های اخیر با مشکلات متعددی دست‌وپنجه نرم کرده است، از تاثیرات کلان اقتصادی و نوسانات بازار گرفته تا چالش‌های ناشی از تحریم‌های بین‌المللی، مشکلات زیرساختی مزمن (مانند تامین انرژی پایدار) و موانع پیچیده در مسیر تامین مالی و نقدینگی واحدهای تولیدی. این عوامل در کنار مسائل مربوط به مدیریت و بروزرسانی فناوری، وضعیت اشتغال و شرایط کاری را در این شهرستان را با فراز و نشیب‌های جدی مواجه ساخته است.

اما آنچه در دولت چهاردهم شتاب بیشتری به خود گرفته است تلاش و پیگیری و هم افزایی دستگاه‌های مختلف برای شتاب بخشیدن به چرخ تولید، سرمایه گذاری و اشتغال است.





آخرین خبر لرستان در اینستاگرام :
https://instagram.com/lorestan_todayy

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر