فرماندار سنندج: سنجرخان نماد ایستادگی مردم کردستان در برابر استکبار است

ایرنا/ فرماندار شهرستان سنندج گفت: سنجرخان وزیری نماد ایستادگی مردم کردستان در برابر استکبار است لذا باید مراسم گرامیداشت این سردار ملی به نحو احسن برگزار شود.
غریب سجادی در جلسه ستاد برگزاری مراسم بزرگداشت سردار ملی، سنجرخان وزیری که در سالن جلسات فرمانداری سنندج تشکیل شد، بر ضرورت برگزاری برنامهای در شان این شخصیت تاریخی و تاثیرگذار تاکید و اظهار کرد: همه ما وظیفه داریم با تمام توان در معرفی این سردار ملی و سرمایه نمادین تلاش کنیم تا جایگاه واقعی وی به درستی به مردم و بهویژه نسل جوان شناسانده شود.
وی بر تخصصی بودن محتوای برنامهها تاکید کرد و افزود: لازم است برنامههای بزرگداشت با رویکرد علمی و فرهنگی طراحی شوند تا تصویر روشنتری از زندگی و مجاهدتهای این شخصیت تاریخی به جامعه ارائه شود.
فرماندار شهرستان سنندج با اشاره به ظرفیتهای گردشگری منطقه نران، زادگاه سنجرخان، گفت: برگزاری این مراسم میتواند فرصت مناسبی برای معرفی نران بهعنوان روستای هدف گردشگری باشد و زمینهساز توسعه این منطقه شود.
سجادی، ۳۰ فروردین امسال نیز با حضور در روستای نران، زادگاه سردار مبارز «سنجرخان وزیری»، از برگزاری مراسم بزرگداشت این شخصیت تاریخی خبر داده بود.
در ادامه جلسه مقرر شد ترتیبی اتخاذ شود تا شرکتکنندگان در مراسم، ضمن بازدید از منزل و مزار سنجرخان، با توضیحات کارشناسی و مستند درباره زندگی و مبارزات این سردار ملی آشنا شوند.
سنجرخان وزیری نرانی ملقب به سردار اکرم (فوت عاشورای ۱۳۳۹ قمری)، مبارز و آزادیخواه کرد اهلسنت و از فعالان انقلاب مشروطه بود که در برابر حضور نیروهای انگلیسی و روسی در منطقه کردستان به مبارزه علیه آنان پرداخت. او در دهم محرم ۱۳۳۹ قمری توسط برادرخوانده اش کشته شد.
سنجر خان فرزند حاج یوسف مالک روستای نران از توابع شهر سنندج و فرزندجیران خانم از خانواده اردلان و فرزند چهارم از ۹ فرزند خانواده است.
بعد از فوت پدر به علت خصومت برادرانش با وی (سنجرخان و یکی از برادرانش از مادری دیگر بودند) مجبور به ترک روستا و زادگاه خود میگردد و بعد از خریداری کردن زمینی در میانگروران و احداث روستایی در همان محل مشغول به کار کشاورزی و دامداری و زندگی خود میشود و با در اختیار گذاشتن خانه و زمین به کشاورزان عدهای از مردم همان منطقه را به دور خود جمع میکند و همزمان با کارهای کشاورزی و دامداری رعیت و افراد روستای خود را به کار یادگیری سواری و آموختن فنون جنگاوری وامیدارد.
سرگذشت سنجرخان در یک مجموعه تلویزیونی در ژانر تاریخی به کارگردانی محمدحسین لطیفی و نویسندگی سید ضیاءالدین دری تولید و بهمن و اسفند ۱۴۰۲ از شبکه یک سیما پخش شد.