نماد آخرین خبر

چالش‌های تولید سیب‌زمینی در استان اردبیل بررسی شد

منبع
ايرنا
بروزرسانی
چالش‌های تولید سیب‌زمینی در استان اردبیل بررسی شد

ایرنا/ چالش‌های تولید محصول سیب‌زمینی در استان اردبیل با محوریت مدیریت منابع آبی، شرایط قطعی احتمالی برق و تولید بذر بررسی شد.

کمیته فنی سیب‌زمینی استان اردبیل روز یکشنبه با مشارکت مسئولان، محققان و تولیدکنندگان معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان، مدیران جهاد کشاورزی شهرستان‌های تولیدکننده سیب‌زمینی، محققان مرکز تحقیقات کشاورزی و تعدادی از تولیدکنندگان بذر سیب‌زمینی با مدیرکل دفتر امور سبزی‌ها و گیاهان جالیزی وزارت جهاد کشاورزی تشکیل جلسه داد.

شرکت‌کنندگان در این کمیته تخصصی کشاورزی به بحث و تبادل نظر پیرامون مسائل مختلف مرتبط با کشت و تولید سیب‌زمینی از جمله میزان کشت و تولید با توجه به محدودیت‌های منابع آبی، راهکارهای مقابله با اثرات احتمالی قطعی برق بر تولید، وضعیت تولید بذر مینی‌تیوبر در استان و چگونگی بهبود تولید بذر سیب‌زمینی پرداختند.

حسین اصغری مدیر کل دفتر امور سبزی‌ها و گیاهان جالیزی وزارت جهاد کشاورزی در این جلسه ضمن ارائه راهکارهای تخصصی، بر حمایت وزارت جهاد کشاورزی از تولیدکنندگان سیب‌زمینی استان اردبیل و تلاش برای رفع موانع تولید تاکید کرد.

معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل نیز در این جلسه با اشاره به اهمیت سیب‌زمینی به عنوان یکی از محصولات استراتژیک کشاورزی، بر ضرورت اتخاذ تدابیر مناسب برای حفظ و ارتقای تولید این محصول با توجه به چالش‌های موجود تاکید کرد.

به گفته غفور آقایی، استان اردبیل که سالانه ۸۵۰ هزار تن محصول سیب‌زمینی تولید می‌کند، در فصل کاشت محصول، به حدود ۸۰ هزار تن بذر نیاز دارد.

بر اساس اعلام وی، به رغم افزایش زیادی قیمت بذر سیب زمینی در سال جاری به علت افزایش قیمت خود سیب زمینی، کاشت محصول انجام شده و در مراحل نهایی قرار دارد.

استان اردبیل به دلیل شرایط آب و هوایی مناسب، یکی از قطب‌های مهم تولید سیب‌زمینی در کشور محسوب می‌شود و ظرفیت بالایی در زمینه تولید بذور مرغوب سیب‌زمینی دارد.

همزمان با افزایش قیمت محصول سیب زمینی در بازار مصرف، امسال هزینه تامین بذر و هزینه کاشت محصول نیز افزایش یافته به طوری که بر اساس برآورد کارشناسان، امسال هزینه نهایی تولید هر کیلوگرم سیب زمینی در کشور بالاتر از ۱۵۰ هزار ریال خواهد بود.

افزایش هزینه کارگر در مراحل کاشت، داشت و برداشت، هزینه آبیاری، هزینه تامین کود و سم، هزینه انبارداری و حمل و نقل محصول شرایط را به زیان تولیدکننده سیب زمینی رقم زده و با این وضعیت، سیب زمینی کاران اردبیل نگران هستند که شاید نتوانند محصول خود را در آخر فصل، به قیمتی بفروشند که تامین کننده هزینه و یک سال زحمات آنها باشد.

۲۰ درصد از بذر مورد نیاز کشاورزان سیب زمینی کار استان توسط خود آنها تولید و تامین می شود، ۶۰ درصد از بذور خودمصرفی کشاورزان سایر استانها به اردبیل منتقل می شود، ۱۲ درصد توسط تولید کنندگان بذر در داخل استان و مابقی نیز توسط تولید کنندگان بذر سایر استان‌ها تامین می شود.

همه ساله کشت سیب زمینی در مزارع شهرستان اردبیل، نیر، نمین و سرعین به عنوان یکی از قطب‌های مهم تولید این محصول در کشور بسته به شرایط آب و هوایی از اوایل سال آغاز شده و تا نیمه بهار ادامه یافته و برداشت محصول سیب زمینی در این استان نیز از نیمه تابستان آغاز شده و تا اوایل مهر ماه ادامه می‌یابد.

بر اساس برآوردها، چهار هزار کشاورز سیب زمینی‌کار در استان اردبیل مشغول تولید هستند ولی ۹۶ درصد محصول آنها به علت نبود انبار فنی و سردخانه کافی به صورت خام و بدون فرآوری وارد بازار می شود و لازم است که در زمینه ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی اقدامی اساسی شود.

نیاز استان اردبیل به سیب زمینی حدود ۱۸۴ تا ۲۰۰ هزار تن است و مازاد محصول به استان‌های دیگر و نیز به کشورهای دیگر از جمله جمهوری آذربایجان و روسیه صادر می‌شود.

استان اردبیل با تولید حدود ۸۰۰ تا ۸۵۰ هزار تن سیب زمینی معادل ۲۰ درصد تولید این محصول ایران، مهم‌ترین قطب تولید سیب زمینی در کشور محسوب می‌شود.

سیب زمینی تولید شده در این استان از لحاظ کیفیت، درصد ماده خشک، وجود کمترین میزان باقی مانده سموم و کود در جایگاه برتر کشور قرار دارد و سیب زمینی اردبیل جزو محصول پاک به شمار می‌رود و از نظر کیفیت و کمیت قابل رقابت با سیب زمینی تولیدی کشورهای اروپایی است.





آخرین خبر اردبیل در اینستاگرام :
https://instagram.com/ardabil__today