استاندار اردبیل: فرمانداران نتایج سفرهای استانی را به مردم بازگو کنند

ایرنا/ اردبیل - ایرنا - استاندار اردبیل از فرمانداران شهرستانها خواست، نتایج و مصوبات سفرهای استانی استاندار و معاونان و مدیران دستگاههای اجرایی برای بررسی و حل مشکلات و موانع توسعه مناطق مختلف استان را به طور کامل به اطلاع مردم برسانند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، مسعود امامی روز یکشنبه در نشست با دبیران و اعضای مجمع ایثارگران متحد استان اردبیل اظهار کرد: سفرهای استانی به شهرستانها با حضور معاونین استاندار و مدیران دستگاهها برای بررسی و رفع مشکلات مردم، به صورت هفتگی انجام میشود و طی ماههای اخیر به تمام شهرستانها سفر کرده ایم و در برخی از شهرستانها هم دو یا چند بار حضور داشته ایم.
وی افزود: فرمانداران موظف هستند مصوبات و نتایج سفرهای استانی را به طور شفاف اطلاع رسانی کنند تا مردم در جریان جزئیات خدمات و اقدامات دولت در شهرستانها قرار بگیرند.
استاندار اردبیل با اشاره به تاسیس استان اردبیل در سال ۱۳۷۲ اظهار کرد: در این سالها نظام اسلامی خدمات بسیاری دراین استان ارائه کرده که یک نمونه آن احداث سد عمارت است که با صرف ۵۴ هزار میلیارد ریال ساخته شده است در حالی که هزینه احداث این سد با قیمت امروز ۵۰ همت است.
وی با اشاره به ساماندهی ۳۶ هزار و ۷۰۰ هکتار از اراضی پایاب سدهای استان تصریح کرد: در واگذاری اراضی قابل کشت به ویژه در پایاب سدها به مردم، باید دقت کافی اعمال شود تا رضایت مرد جلب شود و این برنامه با دقت و نظارت فرماندارن و به صورت عادلانه انجام شود.
امامی یگانه همچنین از پیگیری درباره حقابه مغان خبر داد و گفت: طبق تاکیدات رئیس جمهور سه مسئله مدرسه سازی، سرمایه گذاری و تقویت بهداشت و درمان جزو اولویتهای دولت است و این موضوع در اردبیل هم در اولویت قرار دارد.
سفر وزیر راه و شهرسازی به اردبیل مانع توقف پروژه راه آهن شد
استاندار اردبیل با اشاره به سفر سال گذشته وزیر راه و شهرسازی به استان اردبیل و بازدید وی از راه آهن اردبیل- میانه گفت: پروژه راه آهن اردبیل میانه به طور میانگین هر سال پنج تا ۶ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و ما این پروژه را با بیش از ۹۲ درصد پیشرفت فیزیکی تحویل گرفتیم.
وی خاطرنشان کرد: سفر وزیر راه و شهرسازی به اردبیل به طور خاص برای بازدید از راه آهن و تامین هزینه های آن بود و با وجود بی انصافی و حاشیه پردازی برخی رسانهها، ایشان در آن سفر نسبت به تامین سه هزار میلیارد ریال اعتبار راه آهن قول مساعد داد.
امامی یگانه افزود: وزیر را و شهرسازی همچنین دستور پرداخت چهار هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال از بدهی پروژه راه آهن به پیمانکاران را صادر کرد و در مجموع قبل از عید نوروز، هشت هزار میلیارد ریال اعتبار به راه آهن اردبیل - میانه اختصاص یافت تا این پروژه عظیم متوقف نشود.
تلاش می کنیم راه آهن اردبیل امسال تکمیل شود
وی ادامه داد: از اعلام برنامه زمانبندی برای افتتاح راه آهن اردبیل - میانه خودداری می کنیم زیرا این قبیل طرحهای بزرگ و ملی باید به تناسب تخصیص و تزریق اعتبارات پیش برود اما در عین حال با جدیت پیگیر امور اجرایی و فنی و مهندسی آن تا تکمیل و بهره برداری کامل هستیم و تلاش می کنیم راه آهن اردبیل - میانه امسال تکمیل شود و سپس راه آهن اردبیل - پارس آباد را پیگیری کنیم.
مقام عالی دولت در استان اردبیل خاطرنشان کرد: همه محورهای مواصلاتی استان اردبیل نیاز به چهاربانده شدن دارد و در سالهای اخیر ۲۷۴ کیلومتر دو بانده شده و امسال هم ۸۰ کیلومتر دیگر زیر بار ترافیک می رود.
بزرگراه قفقاز امسال فعال شد
امامی یگانه در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به نقش و جایگاه استان در ترازیت گفت: بزرگراه قفقاز در سال ۹۸ کلنگ زنی شده بود و امسال با تامین چهار هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال اعتبار فعال شده است.
وی اضافه کرد: برای اجرای پروژه آبرسانی به روستهای بخش موران شهرستان گرمی که با همکاری بسیج سازندگی اجرا می شود،۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافته است.
استاندار اردبیل همچنین در خصوص آخرین وضعیت پل معلق خلخال گفت: پروژه پل معلق شهرستان خلخال نیز باید با رفع معارض و حل و فصل پرونده حقوقی، وارد فاز عملیاتی شود.
امامی یگانه در ادامه منطقه آزاد تجاری و صنعتی اردبیل را فرصت بزرگی برای بیله سوار و استان اردبیل عنوان کرد و گفت: در جریان سفر به جمهوری آذربایجان راه اندازی بارانداز ریلی پارس آباد، تقویت گمرک و تجارت مرزی را به طرف مقابل ارائه کردیم و پیگیر تحقق این پیشنهادات هستیم.
وی با بیان اینکه جمهوری آذربایجان علاقه مند به تقویت مراودات تجاری و اقتصادی با ایران است، یادآورشد: استان اردبیل از در حوزه های کشاورزی و گردشگری ظرفیتهای خاصی دارد و دولت چهاردهم نیز به استانداران مرزی تکلیف کرده است تا پیگیر مصوبات سفر رئیس جمهور به جمهوری آذربایجان باشند.
سرمایه گذاری در استان باید محقق شود
مقام عالی دولت در استان اردبیل در بخش دیگری از سخنانش گفت: کل اعتبارات استانی اردبیل ۷۶ هزار میلیارد ریال است که این میزان برای استانی با ۱۲ شهرستان ناکافی است.
وی تصریح کرد: برای جبران کمبودها و تامین منابع مورد نیاز باید به سمت جذب سرمایه گذاری برویم و نامگذاری سال جاری به نام سرمایه گذاری برای تولید نیز اهمیت این امر و دوراندیشی رهبر معظم انقلاب اسلامی را می رساند.
امامی یگانه با تاکید بر لزوم تمرکز و توجه به قابلیتهای کشاورزی و گردشگری استان تمرکز گفت: اتاقهای بازرگانی باید به دنبال سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی باشند و از توسعه پروازهای خارجی و داخلی به استان نیز جهت رونق صنعت گردشگری بیشتر بهره ببریم.
به آینده روشن اردبیل ایمان داریم
وی با بیان اینکه علاوه بر اعتبارات استانی، از ظرفیتهای ملی هم برای تقویت و توسعه استان اردبیل استفاده می کنیم، گفت: به آینده روشن استان به طور کامل ایمان و امید داریم اما استان را باید خودمان بسازیم و همه در این میدان سازندگی باید سهیم باشیم.
استاندار اردبیل در پاسخ به مطالبات یکی از اعضا در خصوص تبدیل شدن جعفر آباد به شهرستان اظهار کرد: تبدیل جعفرآباد مغان به شهرستان اگر منطبق با چارچوب تعیین شده در وزارت کشور باشد، عملی خواهد شد و امورات لازم را حتما پیگیری خواهیم کرد.
وی همچنین در خصوص بررسی و رفع مشکلات جامعه ایثارگران استان اردبیل قول مساعد داد تا از طریق ارگان های مختلف برای حل و فصل مشکلات خانواده های ایثارگر اقدام گردد.
توزیع بسته های حمایتی به ارزش ۴۲ میلیارد ریال به نیازمندان
دبیرکل مجمع ایثارگران متحد استان اردبیل هم در این نشست گفت: این مجمع از ۱۹ اسفند ماه ۱۳۹۹با هدف حمایت و ساماندهی جامعه هدف، مشارکت فعالان در عرصه های سیاسی و فرهنگی، تلاش برای احیای فرهنگ و تمدن اسلامی، تربیت نیروی انسانی وفادار به انقلاب اسلامی تاسیس شده است و در حال حاضر ۶۵ هزار عضو عادی و ۶ هزار و ۱۰۰ عضو فعال دارد.
سردار سعید رضایی افزود: در سالهای اخیر بستههای حمایتی به ارزش ۴۲ میلیارد ریال از سوی مجمع ایثارگران متحد استان اردبیل در میان خانوادههای بی بضاعت و نیازمند استان توزیع شده است و استقرار موکب العباس (ع) در مسیر پیاده روی اربعین حسینی، گردهماییهای فرهنگی در مناسبت های ملی و مذهبی از برنامه های این تشکل بوده است.
وی برگزاری نشست فصلی و سالانه اعضا و دبیران شهرستانها، اجتناب از گفتمان قهری و سوگیرانه و تعامل کامل با فرمانداران و دستگاه های اداری از دیگر رویکردها و برنامه های مجمع ایثارگران در استان اردبیل ذکر کرد.
رضایی تعیین تکلیف پروژه راه آهن اردبیل - میانه، لایروبی و اصلاح رودخانه بالیقلی چای اردبیل، فراوری سنگهای معدنی در داخل استان، حل مشکل کمبود آب و آبرسانی به شهرستان های استان، تبدیل وضعیت ایثارگران در دستگاه های اداری، ارتقا سطح معیشت جامعه ایثارگر، ارتقا مزیت ایثارگری در احکام حقوقی ایثارگران، انتقال درمانگاه ایثارگران از حاشیه به مرکز شهر اردبیل، توسعه بیمارستان ایثارگران اردبیل و اختصاص سهمیه اشتغال به فرزندان ایثارگران را خواستار شد.
در ادامه این نشست، هر یک از دبیران یا نمایندگان مجامع ایثارگران متحد شهرستان های استان اردبیل نیز به بیان مشکلات و موانع توسعه شهرستان های خود پرداختند.
استان اردبیل با ۱۲ شهرستان در شمال غرب ایران واقع شده است.