نماد آخرین خبر

ضرورت توجه به فناوری در حوزه بهداشت و درمان برای رفع چالش ها

منبع
مهر
بروزرسانی
ضرورت توجه به فناوری در حوزه بهداشت و درمان برای رفع چالش ها

مهر/ رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان گفت: توجه به تحقیق و فناوری در حوزه بهداشت و درمان و استفاده از ظرفیت دانش بنیان ها و فناوری ها برای رفع چالش ها و معضلات موجود ضروری است.

سعید سرداری ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران تقویت حوزه پژوهش در دانشگاه‌ها را به عنوان یک ضرورت مهم و اساسی مورد تاکید قرار داد و با بیان اینکه تحقیقات در حوزه فناوری باز، سبک ویژه‌ای از پژوهش را دنبال می‌کند، گفت: توجه به تحقیق و فناوری در حوزه بهداشت و درمان و استفاده از ظرفیت دانش بنیان‌ها و فناوری‌ها برای رفع چالش‌ها و معضلات موجود ضروری است.

وی با بیان اینکه دانشگاه‌های علوم پزشکی به لحاظ مالی با چالش مواجه هستند، افزود: امروز دانشگاه‌ها به‌ویژه در حوزه بهداشت و درمان، با چالش‌های مالی زیادی مواجه‌اند که بر فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی تأثیر گذاشته است.

سرداری ادامه داد: در شرایطی که بسیاری از دانشگاه‌ها به دلیل مشکلات مالی توجه کمتری به پژوهش و آموزش دارند، تمرکز بر این حوزه‌ها می‌تواند عامل پویایی و پیشرفت دانشگاه باشد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان با اشاره به برگزاری اولین رویداد تخصصی بین‌المللی فناوری دارویی ایران، گفت: دکتر مهرداد حمیدی یکی از اساتید برجسته داروسازی و از دانشمندان برتر استان به این عرصه ورود کرده و هدف این رویداد، گرد هم آوردن ذی‌نفعان مختلف در اکوسیستم فناوری از جمله نوآوران، رهبران صنایع، استار تاپ ها، سرمایه گذاران و علاقه‌مندان به فناوری است.

سرداری با بیان اینکه رسانه‌ها می‌توانند در شناخت نیازهای جامعه و اقدام برای رفع آنها یاریگر دانشگاه علوم پزشکی زنجان باشند، افزود: اگر بخواهیم در جامعه تأثیرگذار باشیم، باید از ظرفیت رسانه‌ها برای دریافت بازخورد و انتقال مطالبات جامعه بهره بگیریم و رسانه‌ها می‌توانند منعکس‌کننده نیازهای جامعه و انتظارات از دانشگاه باشند.

وی ادامه داد: اگر هدف ما داشتن دانشگاهی پویا و اثرگذار است، باید به ناچار به حوزه تحقیق و توسعه توجه ویژه‌ای داشته باشیم.

هدف سامیت کاربردی کردن علم در جامعه است

یک فعال حوزه دارو نیز در این نشست گفت: یک دهه است که اکوسیستم نوآوری در حوزه دارو و سلامت کار خود را در کشور آغاز کرده و بحث ایجاد نهادهای واسط همانند شتاب‌دهنده‌ها، مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری همبستگی و هم‌افزایی که بتوانند با دانشگاه و صنعت داشته باشند مطرح شده است.

امیرحسین کارآگاه، با بیان اینکه هدف سامیت کاربردی کردن علم است تا در جامعه قابل استفاده باشد. یک مبحث است اینکه این علمی که تولید می‌شود، افزود: توسط اساتید دانشگاه هست که انباشتی از علوم نوین را دارند و همیشه دغدغه آنها این است که چطور می‌توان این علم را کاربردی کرد که به نفع جامعه برای تولید محصولات کاربردی باشد.

کارآگاه ادامه داد: بحث دیگر این اکوسیستم دانشجویان هستند که با هزینه‌های بسیار قابل توجه تربیت می‌شوند و باید از این دانشجویان و فارغ‌التحصیلان بیشترین بازده را داشته باشیم. بازیگران دیگر این اکوسیستم صنایع دارویی و سلامت کشور و صندوق‌های سرمایه‌گذاری جسورانه هستند.

این داروساز ادامه داد: سامیت اولین پایگاه ملی است که ما برای بحث اکوسیستم نوآوری کشور خواهیم داشت و همه این بازیگران می‌توانند به این پایگاه ملی مراجعه کنند و نیازهای خود را از طریق نتورک شکل گرفته، برطرف کنند. این فرآیند متوقف نخواهد شد و ۱۴ شهریور استارت رویداد دوم خواهد خورد.

نخستین رویداد تخصصی بین‌المللی فناوری دارویی ایران به همت دانشگاه علوم پزشکی زنجان در تاریخ ۱۱ تا ۱۳ شهریور در تهران برگزار خواهد شد.





آخرین خبر زنجان در اینستاگرام :
https://instagram.com/zanjan_today