نماد آخرین خبر

پرونده رفع کم‌آبی سمنان روی میز شورای عالی آب

منبع
ايرنا
بروزرسانی
پرونده رفع کم‌آبی سمنان روی میز شورای عالی آب

ایرنا/ بررسی راهکار و تخصیص اعتبار برای رفع بحران کم‌آبی استان سمنان، با درخواست محمدجواد کولیوند استاندار و به دستور محمدرضا عارف معاون اول رییس جمهور، در نشست شورای عالی آب بررسی می‌شود.

خشکسالی در استان سمنان سابقه‌ای ۱۷ ساله دارد و بحران کم‌آبی در سمنان مشهود است. همه مسوولان استانی و ملی به این موضوع اذعان دارند. مردم این استان از دهه ۸۰ تاکنون در انتظار اقدام عاجل برای رفع این بحران با تصمیمی در سطح کلان هستند.

کارشناسان راهکارهای مختلفی از جمله انتقال آب دریای خزر و گاه انتقال آب دریای عمان را برای تامین آب پایدار سمنان پیشنهاد می‌دهند.

قرارگیری سمنان جزو استان‌های دارای کمترین برخورداری از نزولات جوی، بی‌هیچ حرفی، گویای وضعیت بغرنج آب در این استان است و انتظار می‌رود رفع این مشکل با راهکارهای کارشناسی و با توجه ویژه در سطح ملی مورد توجه باشد.

سمنان در تشنگی محض

با توجه به وضعیت کم‌آبی در استان سمنان، حجت‌الاسلام و المسلمین مرتضی مطیعی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان در نشست‌های مختلف با بیان اینکه «مردم استان سمنان تشنه هستند» بر ضرورت رفع مشکل کم‌آبی این دیار تاکید کرد.

دیداری برای ارایه گزارش عملکرد و مطالبه‌ها در مسیر توسعه سمنان

به گزارش روابط عمومی، تشریفات و امور بین‌الملل استانداری سمنان، استاندار سمنان روز دوشنبه طی دیدار با معاون اول رییس‌جمهور در نهاد ریاست جمهوری، موضوع کم‌آبی در این استان را مطرح کرد و با دستور عارف معاون اول رییس‌ جمهور مقرر شد مسایل مرتبط با تامین آب پایدار استان سمنان در نشست شورای عالی آب مطرح و بررسی شود.

محمدجواد کولیوند در این دیدار گزارشی درباره اقدامات دولت چهاردهم در حوزه تامین آب شرب پایدار، انرژی خورشیدی، عدالت آموزشی، انتصاب مدیران و نهضت ملی مسکن ارایه کرد.

وی طی مکاتبه‌ای با معاون اول رییس جمهور، اولویت‌های طرح‌های عمرانی آبرسانی را در ۲ بخش کوتاه مدت و بلندمدت ارایه کرد و تامین اعتبار و بررسی موضوع را در نشست آتی شورای عالی آب خواستار شد.

به گزارش ایرنا، نیمی از سال آبی ۱۴۰۳- ۱۴۰۴ (مهر تا اسفند ۱۴۰۳) با کاهش ۴۷ درصدی بارندگی در استان سمنان سپری شد.

این آمار گواه بر تکرار زخم کهنه کم‌آبی در سمنان و ضرورت توجه به انتقال آب بین ‌حوضه‌ای و تهیه «سند راهبردی تامین آب پایدار» برای سمنان است.

فصل پاییز و زمستان زمان‌ پربارش سال محسوب می‌شوند و بارش‌های این ۲ فصل بیشترین نیاز آبی را تامین می‌کند. در این فصل‌ها در استان سمنان ۳۲ و سه دهم میلیمتر بارندگی ثبت شد و این میزان بارندگی زنگ خطر بزرگی است که ضرورت توجه به اجرای طرح انتقال آب بین حوضه‌ای را دوچندان می‌کند.

میانگین افت سالانه سطح سفره‌های آب‌ زیرزمینی تا حدود ۶۰ سانتی‌متر، وجود پنج محدوده بحرانی فرونشست و تجربه کسری مخزن سالانه ۱۳۰ میلیون مترمکعب از منابع‌ آب، از عواقب تامین ۷۵ درصد آب مورد نیاز سمنان از منابع زیرزمینی در شرایط خشکسالی است.





آخرین خبر سمنان در اینستاگرام :
https://instagram.com/semnan_today