نماد آخرین خبر

راهی که تا معلمی باقی است / این دانشگاه‌ها جای سیاسی‌کاری نیست

منبع
ايرنا
بروزرسانی
راهی که تا معلمی باقی است / این دانشگاه‌ها جای سیاسی‌کاری نیست

ایرنا/ سنندج- ایرنا- هم ذوق و شوق دانش آموزی را دارند و هم راه معلمی را انتخاب کرده‌اند، اینها به پایان راه انشایی رسیده‌اند که مضمونش این بود: "می خواهم در آینده معلم شوم".

به گزارش خبرنگار ایرنا، سالن پر از جمعیت است، هیچکدام از صندلی‌ها خالی نیست، خیلی ها سرپا ایستاده اند و بعضی هم روی پله های انتهای سالن نشسته اند.

یکی دارد جزوه هایش را ورق می زند و دیگری مشغول خوردن خوراکی است، اینجا ته این سالن بی شباهت به ته کلاس های درس نیست، جایی که همیشه شاگردان شلوغ آنجا بودند.

به یکی از همان‌هایی که انتهای سالن نشسته می گویم: هنوزم که این انتهایی، جواب می دهد: دانش آموز بودم ته کلاس بودم الانم که قراره معلم بشم بازم جام اینجاست"... و می خندد.

حرف‌هایمان که کمی جدی تر می شود، اول روز معلم را کسی تبریک می گوید که استاد بزرگ زندگیش هم بوده، پدر معلمش.

از او می پرسم، فکر می کنی در دوران دانش آموزی چه نکته ای را معلمت به تو یاد نداده که می خواهی به دانش آموزت در آینده یاد بدهی؟ جواب می دهد: عدد و رقم و درس همیشه هست، می خواهم زندگی کردن را به آنان بیاموزم.

کنار دستش او هم که تا اینجا حرف‌هایمان را گوش می داد، می گوید: من هم صبوری و بخشندگی را به دانش آموزانم می آموزم.

از یکی دیگر سوال می کنم چند وقت دیگر معلم می شود؟ جواب می دهد: معلمی یک فرآیند است، ما دانشجومعلمان قبل از اینکه به دانشگاه بیاییم شروع کرده ایم و به قول رهبر معظم انقلاب، دانشگاه فرهنگیان یک مرکز ثقل است و بعد از آن می رویم تا در مدرسه معلمی را یاد بگیریم.

لزوم برنامه‌ریزی درست برای جذب معلم

نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی در مراسم هفته بزرگداشت مقام معلم در جمع دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگیان کردستان حاضر شد.

محمدرسول شیخی زاده که خود، روزی معلم بوده است، اظهار کرد: رشد فناوری هوش مصنوعی همه مشاغل غیر از شغل شریف معلمی را تحت تاثیر قرار داده است.

وی با بیان اینکه نقدهای بسیاری به برخی سیاستگذاران و برنامه ریزان داریم، افزود: قشر معلم که می تواند حلال تمام مسائل و مشکلات مخصوصاً در حوزه اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی باشد باید به شأن و جایگاه اصلی خود برسد و دغدغه معیشت نداشته باشد.

این نماینده مجلس افزود: وقتی معلم دغدغه معیشت نداشته باشد، شک نکنید به رسالت اصلی خود که تعلیم و تربیت و آموختن دانایی است، می پردازد.

شیخی زاده تاکید کرد: اینکه یک وزیر دلسوز در راس وزارت آموزش و پرورش باشد، مهم است و امروز این اتفاق افتاده است و این وزارت به سمت و سویی پیش می رود که معلم و استاد به جایگاه رفیع و شان و منزلت اصلی خود در جامعه برگردد و بتواند نقش بی‌بدیل خود را ایفا کند.

وی ادامه داد: ما نه تنها در حوزه آموزش و پرورش بلکه در هر حوزه‌ای در هر دوره‌ای افراط و تفریط کردیم، نتیجه ای جز ضرر و خسران برای جامعه ما نداشته که نمونه آن در دانشگاه فرهنگیان قابل مشاهد است و در یک برهه زمانی بدون هیچ برنامه ای پذیرش به شدت کاهش یافت و در پی آن مجبور به استفاده از نیروی غیرمتخصص شدیم.

نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه شهید رجایی نباید مورد اهداف سیاسی قرار گیرد، افزود: محوری ترین و اساسی ترین نیروی توسعه و پیشرفت هر جامعه ای نیروی متخصص است که موفقیت را رقم می زند.

وی افزود: یکی از برنامه هایی که به ویژه در دستگاه تعلیم و تربیت باید باشد، تقویت این ۲ دانشگاه برای تربیت نیروی متخصص و متعهد است.

کمبود ۵۰ هزار ساعت معلم در کردستان

با وجود اینکه پذیرش دانشجو طی سالهای اخیر در دانشگاه فرهنگیان کمی افزایش یافته ولی کمبود معلم همچنان احساس می شود.

مدیرکل آموزش و پرورش کردستان، اظهار کرد: اتاق وضعیت نیروی انسانی در استان تشکیل و در آخرین بررسی که دیروز برگزار شد، مشخص شد که در مجموع با ۵۰ هزار ساعت کسری منابع انسانی برای مهر ۱۴۰۴ مواجه هستیم.

سید فواد حسینی با بیان اینکه این کمبود از بخش های مختلف می‌تواند تامین شود، افزود: از محل ماده ۲۸ و استخدام آزاد افراد علاقمند به شغل شریف معلمی، امسال با پیگیری مجدانه وزیر آموزش و پرورش و موافقت سازمان اداری و استخدامی با استخدام ۸۵ هزار نفر موافقت شده و با انتشار دفترچه آزمون استخدامی، سهم کردستان نیز مشخص خواهد شد.

وی گفت: دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگیان هم بخشی از این کمبود را جبران خواهند کرد.

مدیرکل آموزش و پرورش کردستان تاکید کرد: با برنامه ریزی انجام گرفته در تلاش هستیم تا مهر آینده را بدون کمبود سپری کنیم.

۶۰۰ دانشجو معلم از مهرماه در خدمت آموزش و پرورش

دانشگاه فرهنگیان یکی از مراکزی است که نیروی تخصصی برای آموزش و پرورش، تربیت می کند.

رئیس دانشگاه فرهنگیان کردستان هم در مراسم هفته بزرگداشت مقام معلم و سرآمدی آموزش اظهار کرد: بر اساس مصوبه ۸۷۹ شورای عالی انقلاب فرهنگی و با تایید دفتر گسترش وزارت علوم قرار است که در کل کشور ۳۱ دانشگاه فرهنگیان استانی تاسیس شود که از این تعداد برای ۶ استان موافقت قطعی وزارت علوم اخذ شده است و یکی از این دانشگاه‌ها، دانشگاه فرهنگیان کردستان است.

سیدشهاب ارکیان افزود: اواخر سال گذشته و امسال ساختار دانشگاه در هیات دولت تصویب و به سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی ابلاغ شد که بر اساس آن تعداد پستهای این دانشگاه از پنج هزار و ۵۰۰ پست به هفت هزار و ۷۰۰ پست افزایش یافت.

وی درباره نسبت هیات علمی به تعداد دانشجو معلم نیز گفت: این نسبت از یک به ۶۰ به یک ۵۰ رسیده که نسبت به متوسط کشوری که یک به ۶۰ است وضعیت استان بهتر ولی در مقایسه با استاندارد وزارت عتف که یک به ۲۰ است، بسیار کمتر است که با توجه به دریافت مجوز استخدام هزار و ۳۰۰ عضو هیات علمی وضعیت استان نیز قطعا تغییر خواهد کرد.

رئیس دانشگاه فرهنگیان کردستان ادامه داد: در حال حاضر ۲ هزار و ۵۰۰ دانشجو معلم در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند که هزار نفر در قالب مهارت آموزی دوره بدو خدمت استخدام خود را می گذارنند و ۶۰۰ فارغ التحصیل هم از مهر ماه وارد حوزه آموزش و پرورش خواهند شد.

مراسم با دف زنی و چند برنامه هنری ادامه داشت که خاموشی گریبان این مراسم را هم گرفت، ولی دانشجو معلمان همچنان به برگزاری برنامه خود ادامه دادند تا ثابت کنند راه معلمی هیچ وقت به سمت تاریکی، هدایت نخواهد کرد.





آخرین خبر کردستان در اینستاگرام : https://instagram.com/kurdistan.online

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر