کالاهای تولیدی قم به ۲۲ کشور صادر شد

ایرنا/ قم - ایرنا - مدیرکل گمرکات قم گفت: صادرات قم در سال ۱۴۰۴ با روند خوبی آغاز و در جریان آن بازار ۲۲ کشور در منطقه و دیگر نقاط جهان مقصد کالاهای ساخت این استان شد.
اسفندیار دریکوندی روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، دراین خصوص بیان کرد: کشورهای امارات متحده عربی، افغانستان، عراق، روسیه، آذربایجان، پاکستان، گرجستان، سنگاپور، چین و قزاقستان، در صدر لیست کشورهای هدف صادراتی کالاهای ساخت استان قم در فروردینماه امسال قرار دارند.
وی افزود: در همین رابطه بیش از ۳۰ نوع کالا که نشان دهنده تنوع بالای محصولات صادراتی قم است از الیاف پلی استر گرفته تا کفش و صندل و همچنین برخی از لوازم خانگی در کنار مواد غذایی نظیر تخم مرغ و کره پاستوریزه از جمله کالاهای صادراتی به کشورهای یاد شده در مدت مورد نظر بودهاست.
گفتنی است در فروردینماه سالجاری نزدیک به ۱۳ هزار و ۵۰۰ تُن کالا در قالب تعداد ۳۵۰ اظهارنامه به ارزش بیش از ۱۳ میلیون ۶۶۸ هزار دلار از طریق گمرکات استان قم به بازارهای جهانی صادر شد که این میزان از نظر ارزش دلاری نسبت به مدت مشابه سال قبل بالغ بر ۳۳ درصد رشد داشت.
درآمد کل گمرکات استان قم نیز در این مدت با رشد ۱۷۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل همراه بود و از یکهزار میلیارد ریال فراتر رفت.
به گزارش ایرنا، قم در بخش صنعت دارای ظرفیتهای بسیار خوب صادراتی است در همین رابطه شهرکهای صنعتی قم امکانات فنی و زیرساختی مناسبی برای فعالیتهای تولیدی در حوزههای مختلف دارند و سرمایهگذاران با استفاده از این ظرفیت و نیز نزدیک بودن این شهرکها به پایتخت و عمده بازارهای مصرف کشور و همچنین صادرات به کشورهای هدف میتوانند فعالیت اقتصادی سودآوری را در این استان ایجاد کنند.
قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، شهاب (چاپ و نشر)، سلفچگان، محمودآباد، ثامن الائمه (ع)، فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود و همچنین ۲ شهرک غیردولتی است که هر کدام از آنها موقعیت ممتازی برای توسعه سرمایهگذاری، تولید و اشتغال دارد و در شهرک ها و نواحی صنعتی استان نزدیک به ۲ هزار واحد بهرهبردار با اشتغال بیش از ۵۷ هزار نفر در رشته صنعت های مختلف مشغول تولید هستند.
کالاهای صادراتی قم اکنون تنوع بالایی دارد و به غیر از محصولات شیمیایی و بهداشتی، از مواد غذایی تا لوازم خانگی را شامل میشود؛ در همین رابطه تعداد کشورهای هدف صادراتی استان نیز قابل توجه بوده و از کشورهای همسایه تا بسیاری از کشورهای آسیایی، آفریقایی و حتی اروپایی را شامل میشود.
با توجه به ظرفیتهای خوبی که طی سالهای اخیر در بخش صنعت قم ایجاد شده و سرمایه گذاریهای کلان صورت گرفته در این بخش، تقویت رویکردهای تجاری در تولید محصولات و افزایش حجم صادرات از مهمترین اولویتهای استان برای تحقق پیشرفتهای اقتصادی است.