نماینده اهواز: بخشی از ریزگردهای خوزستان منشأ داخلی دارد

ایرنا/ نماینده مردم اهواز، کارون، حمیدیه و باوی با بیان اینکه بخشی از ریزگردهای در خوزستان منشأ داخلی دارند، به انتقال غیرکارشناسانه آب از سرشاخههای کارون و دز انتقاد کرد.
سیدمحسن موسوی زاده، نماینده مردم اهواز، کارون، حمیدیه و باوی بیان کرد: این اقدام غیرکارشناسانه باعث کاهش شدید دبی رودخانهها و خشک شدن تالابهایی مانند هورالعظیم شده است. این مناطق (تالابها) که قبلا پوشیده از آب بودند، اکنون خشک شده و به کانونهای تولید ریزگرد تبدیل شدهاند.
وی به ۲ منشأ داخلی و خارجی ریزگردها اشاره کرد و افزود: متأسفانه منشأ خارجی ریزگردها عمدتا از عراق و عربستان است که توجهی به این مسئله ندارند. با وجود مذاکرات با دولت عراق، اقدام مؤثری برای مالچپاشی یا تثبیت شنهای روان انجام نشده است.
موسوی زاده گفت: در مواقعی که منشأ ریزگردها خارجی است، چارهای جز تحمل وجود ندارد، اما لازم است دولت، مذاکرات جدیتری را با کشورهای همسایه و سازمان ملل دنبال کند تا از ظرفیتهای بینالمللی برای کنترل این پدیده استفاده شود.
هشدار نماینده اهواز درباره تشدید آلودگی هوا و ریزگردها در خوزستان
نماینده مردم اهواز، کارون، باوی و حمیدیه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به معضل آلودگی هوا و ریزگردها در خوزستان، خواستار اقدام فوری و عزم ملی برای مقابله با این پدیده شد.
فلرهای نفتی و سوختن نیشکر؛ عوامل تشدید آلودگی
نماینده اهواز همچنین از آلودگی ناشی از فلرهای نفتی و سوختن زبالهها و نیشکر در اطراف اهواز انتقاد کرد و گفت: اگرچه وعدههایی برای جمعآوری فلرها داده شده، اما تاکنون اقدام مؤثری صورت نگرفته است. این آلایندهها علاوه بر ایجاد مشکلات تنفسی و سرطان، به ابنیه و فضای سبز نیز آسیب میزنند.
لزوم تخصیص بودجه ویژه و عزم جهادی
موسویزاده با هشدار درباره تبعات گسترده ریزگردها، از جمله تعطیلی مدارس و دانشگاهها و افزایش مهاجرت، خواستار اقدامات فوری شد: دولت باید حقابه خوزستان را حفظ کرده و از کاشت درختان برای تثبیت شنهای روان حمایت کند، همچنین با استفاده از مالچ طبیعی و سنگریزهها از گسترش ریزگردها جلوگیری کند.
وی تاکید کرد: مقابله با ریزگردها نیازمند عزم ملی و حرکت جهادی است، در غیر این صورت زندگی در خوزستان روز به روز سختتر خواهد شد.