طحان نظیف: صیانت از شرع و قانون اساسی مهمترین اصل در شورای نگهبان است

ایرنا/ کرج - ایرنا - سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به تاریخچه قانون اساسی و مبانی آن گفت : امروزه صیانت از شرع و اصل قانون اساسی مهمترین اصل در نظام اسلامی است.
به گزارش ایرنا، "هادی طحان نظیف" عصر سه شنبه در همایش حقوق اساسی، دادرسی و قانونگذاری که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد هشتگرد استان البرز برگزار شد ، افزود: تعاریف آکادمیک و علمی حوزه حقوقی و قضایی ، بررسی خطا یا عدم تطابق قوانین و مقررات از اقدامات و تصمیماتی است که در دستگاهها گرفته می شود.
وی ادامه داد: دادرسی اساسی فرایند صیانت از حاکمیت قانون اساسی در عرصه عمل یعنی از قانون اساسی به عنوان به قانون مادر کشور پاسداری و صیانت شود و اینکه مجلس مصوبهای نداشته باشد که خلاف قانون اساسی باشد یا دولت اقدامی خارج از چار چوب قانون نداشته باشد.
سخنگوی شورای نگهبان گفت: تدوین و نظارت قانونی در کشور ما دارای فرآیندی خاص است که در عرصه حقوقی ،دستگاه قضایی به عنوان دادرس فعالیت دارد .
وی تاکید کرد: دادرسی اساسی به دنبال صیانت از حاکمیت قانون اساسی در حوزه های مختلف است ؛ در کشورهای جهان نظارت و صیانت از قانون اساسی بر عهده نهادی مختلف است؛ به مثال در یک کشور دادگاه فدرال ، در کشور دیگر یک نهاد سیاسی و برخی کشورها نیز برعهده دستگاه قضایی است .
طحان نظیف افزود: امروز شورای نگهبان دارای ترکیب ۱۲ نفره است که در جمع اعضای این شورا قضات نیز وجود دارند ؛ مصوبات مجلس براساس قانون و شرع در این شورا مورد بررسی قرار می گیرد.
سخنگوی شورای نگهبان یادآور شد: موضوع شرع در قانون اساسی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی نادیده گرفته شده بود اما پس از پیروزی انقلاب به عنوان یکی از دغدغه ها دنبال شده است.
وی تاکید کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی دفاعو صیانت از شرع و قانون اساسی با جدیت مورد توجه قرار گرفته است .
طحان نظیف در خصوص تائید و رد مصوبات مجلس شورای اسلامی در شورای نگهبان گفت : شورای نگهبان با در نظر گرفتن جهات مختلفی قانونی مصوبات را بررسی و آنها را تائید یا برای اصلاح به مجلس باز می گرداند.
دکتر حسین کلانتری خلیل آباد رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز در این همایش گفت : وجود ابهام در برخی مسائل حقوقی و قانونی مشکلاتی به وجود آورده است که به طور مثال در حوزه معماری با ساختاری پراکندگی در قانون مواجه هستیم.
وی ادامه داد: امروز در این حوزه شاهد فقدان یک قانون جامع و شفاف که بتواند ارتباط موثر میان اصول علمی ، ضوابط فنی، ارزش های بومی و مصالح محلی به وجود بیاورد، هستیم .
رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان گفت : باید در حوزه معماری نسبت به تجمیع و ساماندهی قوانین در مجلس شورای اسلامی اقدام مناسب صورت گیرد.