استاندار اردبیل خواستار استفاده از ظرفیت کشاورزی برای اشتغالآفرینی شد

ایرنا/ استاندار اردبیل ۵۰ هزار بیکار در این استان را با وجود ظرفیت بالای کشاورزی در منطقه مایه تاسف خواند و خواستار استفاده حداکثری از ظرفیت بخش کشاورزی برای اشتغالآفرینی شد.
مسعود امامی یگانه روز چهارشنبه در دیدار با معاون امور باغبانی و مدیرعامل شرکت شهرکهای کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی گفت: باید با نگاه تخصصی از ظرفیت های کشاورزی به خصوص در شمال استان اردبیل برای رفع بیکاری و حل مساله اشتغال افرادی جویای کار استفاده شود.
وی افزود: ظرفیتهای کشاورزی استان اردبیل بینظیر است و خاک حاصلخیز به همراه دو مجتمع کشت و صنعت پارس و مغان در اختیار استان قرار دارد و باید از این ظرفیت به نحو مناسب استفاده شود چرا که در سالهای گذشته از این موهبت الهی به نحو شایسته استفاده نشده است.
استاندار اردبیل بیان کرد: با توجه به مطالعه انجام شده در خصوص احداث باغ زیتون در منطقه مغان استان اردبیل، اگر ۲ هزار هکتار باغ زیتون در دل مجتمع باغات کشت و صنعت مغان ایجاد شود، سالانه میتواند ۳۰ هزار میلیارد ریال ارزش اقتصادی عاید این استان و کشور کند.
وی کشت و صنعت مغان و پارس را ظرفیتی ملی خواند و اظهار کرد: استان اردبیل با تولید سالانه بیش از چهار میلیون تن انواع محصولات کشاورزی، بخش مهمی از نیاز و امنیت غذایی کشور را تامین میکند و با بهرهبرداری کامل از پایاب چندین سد احداث شده از جمله شبکه آبیاری پایاب سد خدا آفرین ظرفیت اشتغال جدیدی در حد تعداد بیکاران استان ایجاد خواهد شد.
امامی یگانه اضافه کرد: شبکه آبیاری پایاب سد خدا آفرین با وسعت ۳۶ هزار و ۷۰۰ هکتار میتواند علاوه بر اشتغال نزدیک ۴۰ هزار نفر، حدود یک میلیون تن دیگر به ظرفیت تولید بخش کشاورزی استان اردبیل بیافزاید.
وی بهرهبرداری کامل از شبکه آبیاری پایاب سد خدا آفرین را نیازمند ۳۵۰ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری عنوان کرد و افزود: شهرک گلخانهای یک هزار و ۶۰۰ هکتاری مغان نیز ظرفیت جدیدی در توسعه بخش کشاورزی و اشتغال این استان است.
استاندار اردبیل با بیان این که بخش مهمی از اراضی این شهرک تخصصی به سرمایهگذاران و تولیدکنندگان بخش کشاورزی واگذار شده و هماینک نزدیک ۳۰۰ هکتار گلخانه در حال بهرهبرداری است، گفت: ۳۰۰ هکتار گلخانه دیگر نیز با پیشرفت فیزیکی ۲۰ تا ۹۰ درصد در حال تکمیل است.
وی بخش کشاورزی را یکی از فرصتها و مزیتهای استان اردبیل برای سرمایهگذاری عنوان کرد و ادامه داد: این استان از صنایع تبدیلی و تکمیلی حوزه کشاورزی به صورت ویژه حمایت میکند و تاکید داریم که از خامفروشی محصولات کشاورزی در این استان باید پرهیز کرد.
امامییگانه، توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی را با توجه به قرار گرفتن استان اردبیل در نوار مرزی، وجود یک واحد گمرکی فعال در بیلهسوار مغان و نیز منطقه آزاد اقتصادی و تجاری را امتیاز ویژه برای توسعه بخش کشاورزی استان اردبیل دانست و بیان کرد: تولیدات بخش کشاورزی استان اردبیل با این شرایط به بازار ۴۰۰ میلیون نفری در آن سوری مرز دسترسی نزدیک دارد.
وی مراودات تجاری ۱۶۰ تا ۱۹۰ میلیون دلاری استان اردبیل با خارج از کشور را با وجود این همه ظرفیت، رقمی ناچیز خواند و تاکید کرد: برای رونق و توسعه تجاری استان، در جریان سفر اخیر رییس جمهور به جمهوری آذربایجان، احداث بارانداز ریلی و بندر خشک در شهرستان پارسآباد مورد موافقت دو طرف قرار گرفت.
استاندار اردبیل همچنین افزود: صنایع غذایی تکمیلی و تبدیلی میتواند فرصت خوبی برای رونق و توسعه بخش کشاورزی این استان ایجاد کند و ما در همه بخشهای کشاورزی ظرفیت بالقوه داریم که باید سرمایهگذاران داخلی و خارجی را برای بهرهمندی از این ظرفیتها جذب و هدایت کنیم.
وی خواستار هدایت سرمایهگذاران بخش کشاورزی استان اردبیل به سمت اجرای طرحهای اقتصادی و تولیدی با نگاه تخصصی، اولویت سنجی، سودآوری بیشتر در زمان کمتر و اشتغال بیشتر شد و گفت: همه طرحهای سرمایهگذاری کشاورزی استان به خصوص در صنایع تبدیلی باید با نگاه صادرات محور توسعه یابد.