معاون وزیر بهداشت: ۴۵ درصد تخت بستری بیمارستانی کشور فرسوده است

ایرنا/ اراک - ایرنا - معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ۴۵ درصد تخت بستری بیمارستانی کشور فرسوده است و لازم است ۴۰ هزار تخت بستری جایگزین شود.
به گزارش ایرنا، دکتر سید سجاد رضوی روز پنجشنبه در نشست با رئیس و پزشکان دانشگاه علوم پزشکی اراک، افزود: اکنون ۳۰ درصد تخت بستری کشور به طور کامل فرسوده و غیرقابل استفاده است و وزارت بهداشت به دنبال این مهم است تا آن را جایگزین کند.
وی کمبود نیروی پزشک متخصص را یک مشکل سراسری دانست و ادامه داد: سال گذشته ۶ هزار پزشک متخصص در نقاط مختلف کشور نیاز بود که از این تعداد ۲ هزار و ۲۰۰ نیرو تامین شد.
معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: دانشگاههای علوم پزشکی باید نیازسنجی کنند تا برای تأمین پزشک متخصص مورو نیاز در سطح ملی اقدام شود.
رضوی افزود: در صورتی که به تامین منابع انسانی درمانی توجه نشود ممکن است در برخی رشتهها با کمبود مواجه شویم و برای درمان از ظرفیت درمانی خارج از کشور استفاده کنیم.
از کمک خیرین استان مرکزی به مراکز درمانی متعجب شدم
معاون درمان وزیر بهداشت در خصوص تجهیزات پزشکی در مراکز درمانی استان مرکزی گفت: از کمک خیرین استان مرکزی در خرید تجهیزات پزشکی متعجب شدم.
رضوی به ظرفیت صنعتی استان و مسئولیتهای اجتماعی صنایع استان مرکزی اشاره کرد و افزود: باید از ظرفیت صنعت در حوزه درمان استان مرکزی بیشتر استفاده شود.
وی درباره حضور پزشکان در مناطق درمانی شهرستانی هم گفت: پزشکان در انتخاب مراکز درمانی بسیار تمایل دارند که در اراک خومت کنند چرا که از نظر تجهیزات و مراکز درمانی نسبت به سایر استانها شرایط بهتری دارد.
معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره انجام عمل جراحی سزارین اضافه کرد: این مهم تابع دستور نیست بلکه باید زایمان بیدرد را توسعه داد تا بانوان از تولد نوزاد تجربه خوبی داشته باشند.
دکتر رضوی افزود: لازم است مراکز بیدرد زایمان در سطح دانشگاهای علوم پزشکی افزایش یابد.
وی بیان کرد: وضعیت آمبولانسهای دانشگاه علوم پزشکی اراک از نظر کیفیت عقب است و باید از ظرفیتهای مختلف در جهت بهروز رسانی آمبولانسها استفاده شود.
معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: ناوگان آمبولانس بین بیمارستانی، از آمبولانس در بخش اورژانس عقب مانده است که در این خصوص اقداماتی در دستور کار است.
رضوی با بیان اینکه باید وضعیت بودجه بیمارستانی در حوزه نیروی انسانی اصلاح شود، تاکید کرد: ۳۰ تا ۵۰ درصد درآمد بیمارستانها که باید صرف نیروی انسانی شود در بخش حقوق و مزایا کارکنان هزینه میشود.
وی خاطرنشان کرد: نظام پرداخت کارکنان در مراکز درمانی و بیمارستانی جوابگو نیست و نباید مراکز درمانی برای تامین هزینه، بیمار دوست باشند بلکه باید، سلامت دوست باشند.
معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: اگر این شیوه در مراکز درمانی و بیمارستانی کشور باقی بماند تا چند سال دیگر باید تمام بودجه کشور برای سلامت هزینه شود.
رضوی درباره پزشک خانواده و نظام ارجاع
گفت: استان مرکزی در این مقوله فعال است و شرایط خوبی نسبت به دیگر استانهای کشور دارد.
وی خاطرنشان کرد: در سطح جهانی در حوزه بهداشتی تاکید دارند که اگر مردم مشکل معیشت دارند، باید مراقب سلامت آنان بود چرا که شرایط پرداخت هزینههای درمان را ندارند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک هم گفت: جمعیت تحت پوشش این دانشگاه یک میلیون و ۵۶۰ نفر است که از این تعداد ۳۹۵ هزار نفر جمعیت روستایی و ۹۸۲ هزار نفر جمعیت شهری را شامل میشود.
دکتر جواد نظری افزود: در دانشگاه علوم پزشکی اراک ۱۱ بیمارستان دولتی ، ۲ بیمارستان خصوصی، چهار بیمارستان آموزشی و ۲ بیمارستان تامین اجتماعی به بیماران خدمات درمانی ارایه میکنند.
وی بیان کرد: سه هزار و ۷۵۱ دانشجو، ۱۸۴ دستیار پزشکی، یک هزار و ۴۷۷ کارشناس، یکهزار و ۸۶۱ دکترا و ۲۰۸ کارشناس ارشد، جامعه انسانی دانشگاه علوم پزشکی اراک را شامل میشود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک اضافه کرد: هشت هزار و ۳۱۹ کارمند، ۹ هزار و ۵۹۴ نفر در بخش درمانی و ۳۱۲ نفر هیات علمی، تمام داشتههای نیروی انسانی دانشگاه علوم پزشکی اراک است.