۹۰ درصد مدارس خراسان جنوبی خیرساز است

ایرنا/ بیرجند- ایرنا- استاندار خراسان جنوبی گفت: بیش از ۲ هزار مدرسه در خراسان جنوبی تاکنون احداث شده که ۹۰ درصد آن خیرساز است.
به گزارش خبرنگار ایرنا سید محمد رضا هاشمی روز شنبه در بیست و هفتمین جشنواره خیران مدرسه ساز خراسان جنوبی اظهار کرد: امروز ۱۹۰ هزار دانشآموز از این فضاها بهرهمند هستند و خیران نقش بیبدیل در توسعه زیرساختهای آموزشی دارند.
وی با بیان اینکه بیش از ۲۰۰ هزار مدرسه در سطح کشور توسط خیران ساخته شده است گفت: خراسان جنوبی در تربیت نخبگان علمی کشور هم نقش مهمی داشته چرا که امروز با افتخار اعلام میکنیم که پدر تعلیم و تربیت کشور و ۶ چهره شاخص علمی در حوزههای مختلف از فرزندان این استان هستند.
استاندار خراسان جنوبی اظهار کرد: سه نفر از اعضای اصلی کابینه دولت سیزدهم از جمله وزیر آموزش و پرورش، وزیر نفت و وزیر اطلاعات، پرورشیافته استان خراسان جنوبی هستند و در مدارسی که با کمک خیرین ساخته شده، تحصیل کردهاند.
وی با اشاره به اینکه سرمایهگذاری در آموزش و پرورش هزینه نیست بلکه آیندهسازی است، افزود: دانشآموزانی که امروز در مدارس ساختهشده به دست خیران درس میخوانند، مدیران آینده این کشور خواهند بود و بدون شک قدردان این تلاشها هستند.
هاشمی با بیان اینکه اجرای طرح توسعه عدالت آموزشی هم، گام بلندی برای رفع محرومیت در مناطق کمتر توسعهیافته خراسان جنوبی است ادامه داد: در خراسان جنوبی سهم اولیه ۷۱ پروژه بود که با تلاش مدیران و همراهی خیران به ۸۵ پروژه افزایش یافت.
وی با اشاره به وضعیت سرانه فضای آموزشی گفت: طبق اهداف برنامه هفتم توسعه، سرانه فضای آموزشی باید به ۶.۲ متر مربع برای هر دانشآموز برسد، این در حالی است که میانگین فعلی کشور حدود ۵.۶ متر مربع بوده لذا برخی از مناطق استان حتی از این میانگین نیز پایینتر هستند و نیاز به توجه بیشتر دارند.
رئیس مجمع نمایندگان خراسان جنوبی نیز با قدردانی از بزرگان عرصه آموزش و خیرین مدرسهساز خراسان جنوبی همچون مرحوم دکتر گنجی و استاد فرزین گفت: خراسان جنوبی همواره از نظر علمی و فرهنگی در سطح کشور و حتی جهان برجسته بوده و استعدادهای بسیاری در این استان در زمینههای مختلف از جمله علم، فناوری و تجارت وجود دارد.
سید حسن هاشمی افزود: سال ۱۲۸۲، مدرسه شوکتیه در بیرجند تاسیس شد که در آن زمان از برترین مدارس خاورمیانه بود و امروز نیز با کمکهای خیرین مدرسهساز، آموزش در این استان رو به پیشرفت است؛ اگرچه استعدادهای فراوانی در استان داریم، اما آموزش و پرورش خراسان جنوبی در برخی مقاطع مغفول مانده است.
وی وجود ۹۸ مدرسه دو شیفته در بیرجند را یادآور شد و گفت: این موضوع شایسته مرکز استان نیز لذا از خیران درخواست داریم که دست به دست هم دهند و مدرسهای مدرن با امکانات پیشرفته در سطح خاورمیانه برای بیرجند تاسیس کنند.
نماینده شهرستان های بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: خراسان جنوبی استعدادهایی دارد که در سطح بینالمللی شناخته شده هستند و دانشآموزان این استان توانایی اختراع و ارائه فناوریهای جدید مانند کفشهای مولد برق و میکروفنهایی که با صحبت کردن شارژ میشوند را دارند که این نشان از پتانسیل عظیم خراسان جنوبی است.
وی از وزیر آموزش و پرورش، به دلیل توجه ویژه به استان خراسان جنوبی تشکر کرد و گفت: اگر از این فرصت استفاده نکنیم، ممکن است در آینده از دست دادن این شرایط حسرت بخوریم.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان جنوبی هم گفت: در یکسال گذشته ۱۰۲ کلاس درس در قالب ۴۳ مدرسه در سطح استان تحویل داده شد و سرانه فضای آموزشی دانشآموزان از ۶.۵۲ به ۷.۷۵ متر مربع افزایش یافت.
حامد رخسارپور افزود: از این تعداد، ۶۴ کلاس بهصورت احداثی و ۲۶ کلاس بهصورت تکمیلی تحویل داده شده است.
وی با بیان اینکه مجموع زیربنای پروژههای تحویلی ۱۴ هزار و ۳۶۵ مترمربع است، عنوان کرد: از این میزان، ۱۰ هزار و ۸۱۳ مترمربع (۷۵ درصد) مربوط به کلاسهای احداثی، ۲ هزار و ۸۶۷ مترمربع (۲۰ درصد) مربوط به پروژههای تکمیلی و ۶۸۵ مترمربع (پنج درصد) مربوط به توسعه فضاهای آموزشی است.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان جنوبی با اشاره به ارتقای شاخص سرانه فضای آموزشی در استان گفت: در ۲ سال اخیر، سرانه فضای آموزشی از ۶.۵۲ متر مربع به ۷.۷۵ متر مربع به ازای هر دانشآموز افزایش یافته است.