نماد آخرین خبر

موفقیت یک شرکت دانش‌بنیان بوشهر در شبیه‌سازی مهارت‌های آموزشی با فناوری واقعیت مجازی

منبع
ايرنا
بروزرسانی
موفقیت یک شرکت دانش‌بنیان بوشهر در شبیه‌سازی مهارت‌های آموزشی با فناوری واقعیت مجازی

ایرنا/ بوشهر – ایرنا – استفاده از فناوری واقعیت مجازی در آموزش مهارت‌های پرخطر و پرهزینه، افق جدیدی را پیش‌روی صنعت آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور قرار داده است؛ افقی که یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری بوشهر با تمرکز بر علوم شناختی وکامپیوتر ویژن توانسته آن را محقق سازد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، شرکت "منشور گستران آوات" با مدیریت سعیده حسینی‌اقبال، فارغ‌التحصیل رشته مهندسی کامپیوتر از دانشگاه خلیج فارس بوشهر و کارشناسی ارشد از یزد، فعالیت خود را از سال ۱۴۰۱ در پارک فناوری بوشهر آغاز کرد.

این شرکت ابتدا در حوزه نرم‌افزار و بازی‌سازی فعالیت می‌کرد و موفق شد در همان سال اول، با یکی از بازی‌های خود رتبه ششم کافه‌بازار را کسب کند.

اما نقطه عطف فعالیت‌های این مجموعه، ورود تخصصی به حوزه شبیه‌سازی آموزشی و استفاده از فناوری واقعیت مجازی بود؛ جایی که با تمرکز بر مدل‌سازی از آنچه در اطراف انسان است، توانستند در حوزه آموزش مهارت جوشکاری یکی از پرمخاطب‌ترین و پرچالش‌ترین رشته‌های فنی‌وحرفه‌ای پروژه‌ای ملی را برای سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور اجرا کنند.

در ادامه این طرح، شرکت منشور گستران آوات توانست با منطقه ویژه پارس جنوبی و پتروشیمی‌ها نیز پروژه‌های تحقیقاتی انجام دهد.

مدیرعامل این شرکت علت اصلی موفقیت‌ها را همکاری‌های پارک علم و فناوری با این مجموعه عنوان کرد.

این شرکت همچنین در حوزه منابع انسانی نیز فعال بوده و با پذیرش دانشجویان بدون سابقه کاری، حداقل پنج نفر را آموزش داده که پس از ترک بوشهر در موقعیت‌ها و مکان‌های مناسبی مشغول به کار شدند.

شرکت در بسیاری از همایش‌ها و رویدادها و کسب مقام و افتخار از دیگر دستاوردهای این مجموعه است.

فناوری در خدمت آموزش بی‌خطر

مدیرعامل شرکت منشور گستران آوات در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ما با بهره‌گیری از فناوری واقعیت مجازی و کامپیوتر ویژن، آموزش جوشکاری را شبیه‌سازی کردیم؛ مهارتی که در دنیای واقعی هم هزینه‌بر است، هم خطرناک و هم نیاز به حضور دائم مربی دارد.

سعیده حسینی اقبال گفت: با این روش، کارآموزان توانستند تنها در یک ماه نخست، آموزش اولیه را بدون وابستگی مستقیم به مربی یاد بگیرند و سپس وارد فضای واقعی کار شوند.

وی افزود: در این فرآیند، استفاده از مواد مصرفی حذف، خطرات فیزیکی برای کارآموز کاهش یافت و زمان آموزش به میزان قابل توجهی بهینه شد( در واقع همه منطق علمی جوشکاری را به زبان فناوری پیاده‌سازی کردیم).

حسنی قبال اضافه کرد: فعالیت این شرکت با سرمایه اولیه دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال آغاز شد و این رقم در سال گذشته به ۱۵ میلیارد ریال رسید.

وی ادامه داد: هنوز چند ماهی تا عضویت در پارک علم و فناوری فاصله داریم که علت آن سقف درآمدی است، اما در پارک مستقر هستیم که دلیل آن تنها فعالیت و ایجاد اشتغال بوده‌است.

حمایت‌ها و سرمایه‌گذاری اولیه

مدیرعامل منشور گستران آوات گفت: کاری که ما انجام می‌دهیم، شبیه‌سازی مهارت‌هاست، سناریوهای خطرآفرین و تخصصی که نیاز به انرژی زیاد، مواد پرهزینه و مربی تمام‌وقت دارند را برنامه‌ریزی کرده و در اختیار فرد آموزش‌پذیر قرار می‌دهیم.

وی افزود: چالش اصلی در حوزه فنی و حرفه‌ای بود، اما ما توانستیم با این نرم‌افزار، تمام علم مواد و اتفاقاتی که در فرآیند جوشکاری رخ می‌دهد را شبیه‌سازی کنیم طوریکه کارآموزها در ماه اول بدون نیاز به مربی آموزش می‌دیدند، هدستی که طراحی شده بود روی چشم آن‌ها قرار می‌گرفت و فرایند جوشکاری را بدون تهدید خطرات چشمی آغاز می‌کردند و همه‌چیز روی هدست پردازش می‌شد و نیاز زیادی به مربی وجود نداشت.

وی بیان کرد: این چرخه باعث شد از سراسر کشور، حتی از تهران، برای رونمایی از این پروژه بیایند و تصمیم گرفته شد محصول در سطح ملی اجرا شود به همین دلیل محصول نهایی به سازمان فنی و حرفه‌ای کشور ارائه شد.

حسینی‌اقبال ادامه داد: پروژه ملی با سرمایه‌گذاری اولیه سازمان فنی و حرفه‌ای کشور به ارزش هفت میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال آغاز شد که این رقم تنها یک سرمایه‌گذاری پایه‌ای برای توسعه محصول بود و حقوق فروش محصول همچنان در اختیار شرکت ماست و قابلیت فروش به سایر کشورها را نیز دارد.

افق توسعه؛ از مدارس تا بازار بین‌المللی

مدیرعامل شرکت منشور گستران آوات درباره برنامه‌های آتی شرکت گفت: در گام بعدی، قصد داریم با تمرکز بر آموزش‌های پایه‌ای در مدارس ورود کنیم، آموزش‌های ابتدایی، بویژه در حوزه‌های علمی و آزمایشگاهی که نیاز به تجهیزات گران‌قیمت دارند، با کمک واقعیت مجازی قابل شبیه‌سازی و تدریس هستند.

او همچنین با اشاره به ظرفیت بالای صادرات فناوری آموزشی اظهارکرد: این مسیر را از آمریکا آغاز کردیم، اما اکنون توانایی داریم که محصول را در کشورهای دیگر نیز عرضه کنیم و بازار بین‌المللی، بویژه در حوزه پزشکی و آموزش مهارت، تشنه چنین فناوری‌هایی است.

حسینی‌اقبال با تأکید بر اینکه کارآفرینی تنها مسیر موفقیت نیست، گفت: همیشه به دانشجویان می‌گویم دنبال علاقه‌شان بروند؛ چه در قالب کارمند باشند، چه کارآفرین، مهم این است که در حوزه‌ای که دوست دارند، رشد کنند.

شبکه سازی برای دسترسی به بازار هدف

وی با تمجید از همراهی مدیریت پارک فناوری، به نقش کلیدی بازار در رشد شرکت‌های فناور اشاره کرد و گفت: در حوزه فناوری اطلاعات، بزرگترین چالش یافتن بازار مناسب است زیر تسهیلات دولتی تا حدی کمک می‌کنند، اما آنچه مسیر را هموار می‌کند، شبکه‌سازی و پل ارتباطی با بازار هدف است.

حسینی اقبال ادامه داد: در مناطقی مثل بوشهر و عسلویه با وجود پتانسیل بالا در صنایع پتروشیمی دارند، اما هنوز ارتباط ساختاریافته‌ای با شرکت‌های دانش‌بنیان شکل نگرفته است.

ضرورت فرهنگ‌سازی در حوزه فناوری

این کارآفرین جوان در پایان گفت‌وگو، بر ضرورت فرهنگ‌سازی در حوزه فناوری تأکید کرد و افزود: تولید محتوای آموزشی برای مدارس و توسعه طرح‌های فناورانه، تنها زمانی به ثمر می‌نشیند که سیاست‌گذاران، آموزش را از منظر سرمایه‌گذاری آینده‌محور نگاه کنند، نه هزینه‌ی مصرفی.





آخرین خبر بوشهر در اینستاگرام :https://instagram.com/bushehr_akhbar