نماد آخرین خبر

معاون استاندار: صندوق حمایت از سلامت زنان و خانواده در گلستان تشکیل می‌شود

منبع
ايرنا
بروزرسانی
معاون استاندار: صندوق حمایت از سلامت زنان و خانواده در گلستان تشکیل می‌شود

ایرنا/ گرگان- ایرنا- معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار گلستان گفت: با هدف تقویت حمایت‌های درمانی از زنان به ویژه زنان نیازمند، آسیب‌دیده و سرپرست خانوار، صندوق حمایت از سلامت زنان و خانواده در استان گلستان تشکیل می‌شود.

به گزارش ایرنا، محمد حمیدی روز شنبه در جلسه مشترک شورای اجتماعی و کارگروه تخصصی اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده استان گلستان در نشست مشترک شورای اجتماعی گلستان، بر ضرورت تشکیل این صندوق با همکاری نهادهای مدنی و دستگاه‌های اجرایی تاکید کرد تا با هم‌افزایی ظرفیت‌های مردمی و دولتی، مشکلات حوزه سلامت زنان در مناطق مختلف استان کاهش یابد.

وی پیشنهاد داد: نشست تخصصی با روسای مجامع خیرین برگزار شود تا ضمن تعیین سازوکار اجرایی، راهکارهای تامین منابع و تشکیل صندوق حمایت از سلامت زنان و خانواده نیز مورد بررسی قرار گیرد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار گلستان تاکید کرد: باید با استفاده از ظرفیت نخبگان، رسانه‌ها و نهادهای فرهنگی، به سمت فرهنگ‌سازی، آگاهی‌بخشی و آموزش گسترده در حوزه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی حرکت کنیم.

سیده زهرا حسینی‌جبلی، مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری گلستان نیز تشکیل صندوق حمایت از سلامت زنان و خانواده در استان را اقدامی‌ موثر در حمایت از این قشر دانست و تاکید کرد: برخی از معضلات در حوزه زنان مربوط به حوزه سلامت است، خیرین سلامت و مدرسه‌ساز در استان وجود دارند اما بسیاری از بانوان در درخواست‌های مردمی اعلام می‌کنند امکان بهره‌مندی از ظرفیت خیرین این بخش‌ها را ندارند.

وی افزود: تشکیل مجمع خیرین سلامت زنان و خانواده موجب می‌شود تا رسیدگی به برخی از چالش‌ها در حوزه سلامت زنان و خانواده مانند ناباروری و غیره بهتر پیگیری و رسیدگی شود.

از دیگر مصوبات این نشست، راه‌اندازی مراکز نفس در شهرستان‌های مختلف استان به عنوان یکی از بازوهای اجرایی قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت بود.

در حال حاضر مراکز نفس برای پیشگیری از سقط جنین در شهرستان‌های گرگان، گنبدکاووس و بندرگز فعال است که در این جلسه مقرر شد راه‌اندازی این مراکز در دیگر شهرهای استان نیز در دستور کار قرار گیرد.

به گفته معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار گلستان؛ گرچه گلستان از لحاظ شاخص رشد جمعیت از میانگین کشور جلوتر است اما تحقق اهداف این قانون، نیازمند تقویت زیرساخت‌های فرهنگی، درمانی و حمایت‌های بین‌بخشی است.

در ادامه این نشست موضوع توسعه پنل‌های خورشیدی و ایجاد مزارع خورشیدی برای خانوارهای تحت پوشش بهزیستی از سوی قدسیه آبشناس، مدیرکل بهزیستی گلستان مطرح شد تا ضمن کمک به رفع ناترازی انرژی به درآمدزایی معلولان و زنان سرپرست خانوار تحت پوشش این نهاد کمک کند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار گلستان نیز ضمن بیان تجربیات و نقاط ضعف و قوت اجرای طرح راه‌اندازی پنل‌های خورشیدی از سوی دیگر دستگاه‌های اجرایی، به بهزیستی استان توصیه کرد پیش از اجرای هرگونه طرح، نسبت به انجام بررسی‌های جامع فنی و اقتصادی اقدام کند تا نقاط ضعف گذشته در اجرای این طرح تکرار نشود.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گلستان نیز در این نشست با تاکید بر نقش بنیادین تربیت کودکان در ساختن آینده‌ای سالم و پویا برای جامعه، خواستار توجه ویژه به برنامه‌ریزی هدفمند و سرمایه‌گذاری موثر در حوزه کودک و نوجوان شد.

مهدی بیدلی افزود: رشد فرهنگی و کاهش آسیب‌های اجتماعی زمانی محقق می‌شود که از سنین پایین، کودکان در معرض حمایت‌های تربیتی، آموزشی و اجتماعی کافی قرار گیرند. اگر کودکان امروز به درستی پرورش یابند، فردای جامعه از حضور جوانانی توانمند، آگاه و مسوول بهره‌مند خواهد بود.

وی با اشاره به تشکیل کمیته کودک و نوجوان در استان، از مدیران دستگاه‌های اجرایی خواست تا با جدیت و پشتکار، برنامه‌ها و مصوبات این کمیته را پیگیری و اجرا کنند. به گفته وی، کمیته مذکور باید به محوری برای هم‌افزایی اقدامات فرهنگی و اجتماعی استان در زمینه آینده‌سازی برای نسل نو تبدیل شود.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گلستان در ادامه با بیان اینکه بیشترین آسیب‌های اجتماعی در مناطق کمتر توسعه‌یافته و حاشیه‌نشین بروز و ظهور دارند، یادآور شد: این مناطق نیازمند توجه مضاعف همه دستگاه‌های اجرایی به ویژه نهادهای اجتماعی و فرهنگی هستند.

بیدلی گفت: عدم تعادل در توزیع خدمات، زیرساخت‌ها و امکانات رفاهی باعث شکل‌گیری نارضایتی عمومی و افزایش فاصله طبقاتی می‌شود. عدالت اجتماعی در گرو اصلاح الگوی توسعه شهری و روستایی است.

وی یکی از معضلات جدی را رشد نامتوازن شهرها و روستاها دانست و تاکید کرد: برخی مناطق از امکانات کامل بهره‌مند هستند در حالی که دیگر مناطق برای دسترسی به خدمات با مشکلات جدی مواجه‌اند که این مشکل با برنامه‌ریزی هوشمندانه، هدفمند و مبتنی بر داده‌های دقیق قابل اصلاح است.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گلستان همچنین با تاکید بر لزوم بهره‌گیری از ظرفیت سازمان‌های مردم‌نهاد، خاطرنشان کرد: مشارکت مردمی رکن اساسی موفقیت در اجرای برنامه‌های اجتماعی و فرهنگی است. دستگاه‌های اجرایی باید بخشی از اعتبارات حوزه اجتماعی را با واسطه‌گری و همکاری سمن‌ها به مصرف برسانند تا اثربخشی اقدامات افزایش یابد.

بیدلی پیشنهاد داد که در اجرای برنامه‌ها از تجربه و ظرفیت تشکل‌های مردم‌نهاد بیشتر استفاده شود و حمایت‌های مالی و تسهیلی لازم نیز برای آن‌ها فراهم شود.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گلستان خاطرنشان کرد: ریشه بسیاری از آسیب‌ها را باید در چالش‌های اقتصادی و معیشتی جست‌وجو کرد و تا زمانی که به اصلاح ساختارهای اقتصادی و ایجاد اشتغال پایدار پرداخته نشود، درمان قطعی برای آسیب‌های اجتماعی ممکن نخواهد بود.





آخرین خبر گلستان در اینستاگرام : Instagram.com/golestan_today