کاهش ۱.۷ درصدی آب بدون درآمدِ گیلان

ایسنا/ مدیرعامل آبفای گیلان گفت: در راستای اقدامات موثر این شرکت برای کاهش آب بدون درآمد و ارتقاء مدیریت شبکههای توزیع آب طی یک سال گذشته، آب بدون درآمد استان گیلان به اندازه ۱.۷ درصد کاهش یافت.
علیرضا غیاثی، مدیرعامل آبفای گیلان با تاکید بر لزوم جلوگیری از هدررفت آب شرب، اظهار کرد: در راستای بهبود مدیریت منابع آب و کاهش هدررفت آب شرب، شرکت آب و فاضلاب استان گیلان اقدامات گسترده ای را در سطح استان انجام داده که این اقدامات شامل نشتیابی بیش از ۸۰۰ کیلومتر از شبکه توزیع آب شهری در شهرهای مختلف استان بوده که موجب شناسایی و رفع ۲۳۶ مورد نشتی و کاهش قابل توجه هدررفت آب شرب سالم و بهداشتی به میزان ۱۲۴ لیتر بر ثانیه شد.
وی با بیان اینکه ۳۰ فلومتر و ۱۳ سنسور و لاگر فشار و ۹ دستگاه ارتفاع سنج نیز در شبکه نصب و راهاندازی شده است، افزود: از این طریق می توان به صورت هوشمند، وضعیت شبکه توزیع آب را کنترل و مدیریت کرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب گیلان ادامه داد: در راستای کاهش آب بدون درآمد و ارتقای مدیریت شبکههای توزیع، تبادل موافقتنامههای داخلی در راستای کاهش آب بدون درآمد بین ستاد و مناطق مختلف استان انجام شده است.
غیاثی از دیگر اقدامات برجسته این شرکت را شامل تکمیل مطالعات آب بدون درآمد در شهر سیاهکل و آغاز مطالعات در شهر لاهیجان دانست و عنوان کرد: تحلیل هیدرولیکی و پهنهبندی و زونبندی شهرهای شهرستان رودبار نیز در حال انجام است تا فرآیند مدیریت و بهرهوری آب در این مناطق بهبود یابد.
وی از رفع نشت خط انتقال ۹۰۰ میلیمتری چاه های فلمن خط انتقال شرق گیلان خبر داد و خاطرنشان کرد: رفع هفت مورد نشت لولههای بتنی سایز ۷۰۰ و ۱۲۵۰ میلیمتری حدفاصل تصفیهخانه بزرگ گیلان تا شهر رشت به طور کامل انجام شد.
مدیرعامل آبفای گیلان اضافه کرد: پروژههای تقویت فشار در شهر رشت نیز با اتصال مخزن ۳۰ هزار مترمکعبی لاکان به خط آبرسان مخزن غرب رشت و پروژه های تقویت فشار خیابان فلسطین و خیابان شهدا نیز اجرا شد.
وی از دیگر اقدامات انجام شده شرکت را تدقیق فرایند قرائت کنتور و هدفمند شدن نحوه قرائت با رصد مکانی و زمانی قاریان دانست و متذکر شد: نتیجه این اقدامات موثر، کاهش بیش از ۱.۷ درصدی آب بدون درآمد در استان گیلان بوده است که نشاندهنده تلاشهای مستمر در جهت بهینهسازی مصرف و مدیریت منابع آب شرب در استان است.
«آب بدون درآمد» به آب هایی گفته می شود که وارد شبکه توزیع شده، اما به فروش نمی رسند که نوعی هدررفت است.