نماد آخرین خبر

اصفهان پایتخت گردشگری شهرهای آسیایی در سال ۲۰۲۵ شد

منبع
مهر
بروزرسانی
اصفهان پایتخت گردشگری شهرهای آسیایی در سال ۲۰۲۵ شد

مهر/ در آئینی رسمی در عمارت تاریخی باغ زرشک، اصفهان به‌عنوان پایتخت گردشگری شهرهای آسیایی در سال ۲۰۲۵ معرفی و تندیس یادبود آن اهدا شد.

آئین اهدای تندیس یادبود انتخاب اصفهان به‌عنوان پایتخت گردشگری شهرهای آسیایی در سال ۲۰۲۵، صبح امروز یکشنبه با حضور جمعی از مسئولان محلی و بین‌المللی در عمارت تاریخی باغ زرشک برگزار شد.

بافت تاریخی اصفهان، میراثی زنده برای گردشگری شهری

علی قاسم‌زاده، شهردار اصفهان در این مراسم با اشاره به ظرفیت‌های تاریخی و گردشگری شهر اصفهان گفت: «از مجموع ۲۴ هزار هکتار مساحت شهر اصفهان، ۱۶۰۰ هکتار آن بافت تاریخی مربوط به دوره‌های آل بویه، سلجوقیان و صفویه است. اصفهان علاوه بر بناهای تاریخی، از یک بافت تاریخی ارزشمند بهره‌مند است که می‌تواند به‌عنوان مقصدی ویژه در گردشگری شهری مطرح باشد.»

وی ادامه داد: «امروز در دنیا، گردشگری صرفاً به بازدید از بناهای تاریخی محدود نمی‌شود، بلکه حوزه‌های متنوعی در این عرصه ایجاد شده است. ما نیز باید دست به اقداماتی بزنیم که بتوانیم در تمامی حوزه‌های گردشگری نقش‌آفرینی کنیم.»

شهردار اصفهان همچنین به رویدادهای بین‌المللی شهر اشاره کرد و گفت: «اصفهان میزبان جشنواره‌هایی همچون جشنواره بین‌المللی فیلم کودک و نوجوان و جشنواره بین‌المللی نقاشی کودکان است که ظرفیت بالایی برای توسعه گردشگری دارد. امیدواریم بتوانیم این ظرفیت‌ها را هرچه بیشتر به کشورهای آسیایی معرفی کنیم.»

اصفهان، پیشتاز فرهنگ و تاریخ در میان شهرهای آسیایی

حمیدرضا زاده غلام‌راده، دبیر مجمع شهرداران شهرهای آسیایی در ادامه این آئین اظهار داشت: «مجمع شهرداران شهرهای آسیایی بیش از ۱۲۰ عضو دارد و طی سه سال گذشته با مشارکت فعال در مجامع بین‌المللی و با همکاری واحد امور بین‌الملل شهرداری اصفهان، اقدامات مؤثری در حوزه‌های مختلف انجام داده است.»

وی ادامه داد: «سه حوزه محیط زیست، فرهنگ و گردشگری به‌عنوان اولویت‌های اصلی در مجمع شهرداران آسیایی مدنظر قرار گرفته‌اند و انتخاب شهرها به‌عنوان پایتخت این حوزه‌ها نیز براساس همین اولویت‌ها انجام می‌شود. در سال ۲۰۲۴، فراخوان انتخاب شهرها انجام شد و پس از ارزیابی‌های دقیق، اصفهان به دلیل فعالیت‌های شاخص خود در حوزه فرهنگ و تاریخ، به‌عنوان پایتخت گردشگری مجمع شهرهای آسیایی در سال ۲۰۲۵ برگزیده شد. در کنار آن، کرمان به‌عنوان پایتخت فرهنگ و آنتالیا به‌عنوان پایتخت محیط زیست انتخاب شدند.»

وی همچنین با تأکید بر ظرفیت‌های غنی گردشگری اصفهان افزود: «بسیاری از شهرهای آسیایی از جمله شهردار کازان نیز بر این غنای تاریخی و گردشگری مهر تأیید زده‌اند. هدف ما در این انتخاب‌ها، اشتراک تجربه و تقویت همکاری‌هاست. با وجود جایگاه بالای اصفهان در گردشگری ایران، هنوز حوزه گردشگری در کشور ما جایگاه واقعی خود را نیافته است و لازم است با جدی گرفتن این حوزه، نه‌تنها اصفهان بلکه دیگر شهرها نیز به توسعه پایدار در این بخش برسند.»

گردشگری اصفهان نیازمند برندسازی جهانی است

در ادامه نشست، مسعود نیک‌آیین، دستیار ویژه استاندار اصفهان در حوزه گردشگری و امور بین‌الملل با بیان اینکه این عنوان و افتخار می‌تواند منجر به رونق گردشگری و صنایع‌دستی شود، گفت: «اصفهان به‌عنوان پیشانی گردشگری جمهوری اسلامی ایران، ظرفیت آن را دارد که در تمامی گونه‌های گردشگری بدرخشد، اما این مهم نیازمند برندسازی و شناخته‌شدن ظرفیت‌ها در سطح جهانی است.»

وی افزود: «اعتقاد ما بر این است که مکتب اصفهان در گردشگری، الگویی جهانی برای دیگر شهرها خواهد بود. بر همین اساس، پیشنهاد می‌کنیم نشست تورگردانان کشورهای آسیایی در سال ۲۰۲۵ در اصفهان برگزار شود تا این شهر بتواند میزبان اصلی فعالان گردشگری قاره آسیا باشد.»

رویداد پایتختی گردشگری آسیایی باید فراتر از یک رویداد شهری دیده شود

مصطفی نباتی‌نژاد، عضو شورای شهر اصفهان نیز در این نشست اظهار کرد: «مرکز همایش‌های بین‌المللی اصفهان ظرفیت لازم را برای میزبانی همایش‌های بزرگ شهری و بین‌المللی دارد. نباید انتخاب اصفهان به‌عنوان پایتخت گردشگری فقط یک رویداد شهری تلقی شود، بلکه باید آوازه آن در سطح بین‌المللی طنین‌انداز شود.»

وی افزود: «با همکاری میان‌دستگاهی، می‌توانیم نقش پررنگی در حوزه گردشگری آسیایی و جهانی ایفا کنیم و از این عنوان بهره‌برداری مؤثر کنیم.»

تدوین تقویم اجرایی و آغاز رسمی دبیرخانه در اصفهان

در ادامه، کمال حیدری، دبیر دبیرخانه پایتخت گردشگری شهرهای آسیایی ۲۰۲۵، با اشاره به جایگاه ویژه اصفهان در سطح ملی و آسیایی گفت: «رویداد انتخاب اصفهان به‌عنوان پایتخت گردشگری مجمع شهرهای آسیایی باید به یکی از سرآمدترین رویدادهای بین‌المللی در این حوزه تبدیل شود.»

وی از تدوین تقویم

اجرایی این رویداد خبر داد و افزود: «اقدامات مقدماتی برای آغاز به‌کار دبیرخانه انجام شده و دبیرخانه مجمع شهرداران کشورهای آسیایی در اجرای این برنامه‌ها نقش مؤثری خواهد داشت تا این رویداد بتواند در سطح بین‌الملل نقش‌آفرینی کند.»

اعضای شورای سیاست‌گذاری پایتخت گردشگری آسیایی معرفی شدند

در پایان این مراسم، احکام مسئولیت و تندیس یادبود انتخاب اصفهان به‌عنوان پایتخت گردشگری شهرهای آسیایی سال ۲۰۲۵ اهدا شد. کمال حیدری، یوسف افشاری‌نیا (معاون گردشگری اداره‌کل میراث‌فرهنگی استان اصفهان)، نیک‌آیین (مشاور استاندار در حوزه گردشگری)، مصطفی نباتی‌نژاد و سیدعلی معرک‌نژاد به‌عنوان اعضای شورای سیاست‌گذاری این رویداد معرفی شدند





آخرین خبر اصفهان در اینستاگرام :
https://instagram.com/isfahan_today