منشور تاریخی مقام معظم رهبری فصلی نوین در تعالی حوزه علمیه است

ایرنا/ مدیر حوزه های علمیه گفت: منشور تاریخی رهبر معظم انقلاب اسلامی نقطهای جدید و فصلی نوین در پیشرفت و تعالی حوزه علمیه و اصولاً حوزه علوم اسلامی، دانشهای دینی، نهاد علم و فرهنگ و حوزه در کشور و جهان اسلام به شمار میآید.
آیتالله علیرضا اعرافی در دیدار حجتالاسلام والمسلمین سیدآفتاب حیدر از علمای آفریقای جنوبی و میهمانان حاضر در همایش یکصدمین سالگشت حوزه علمیه قم، اظهار کرد: این همایش یک رویداد جدید برای حوزه قم و حوزههای علمیه در آغازین سالهای قرن پانزدهم هجری شمسی بود، رویداد فوق، تاکیدی بر یکصد ساله اخیر قم داشتهاست.
عضو شورای عالی حوزههای علمیه افزود: این رویداد از امتیازات متعددی برخوردار بود و مهمترین آنها اجتماع همه گروهها و نهادها و بخشهای گوناگون حوزههای علمیه، سخنرانی و پیام مراجع و بزرگان حوزه، حضور علمای بلاد اسلامی و البته کانون این رویداد، منشور تمام ساحتی و نوین مقام معظم رهبری بود.
وی با اشاره به حضور دهها گروه کشورهای مختلف اسلامی در این رویداد بین المللی، ادامه داد: در حقیقت منشور تاریخی و جامع مقام معظم رهبری یک جمعبندی است از این تراث و میراث گذشته و تعبیر به حوزه موفق که در فرمایش ایشان آمد، از سوی دیگر یک نگاهی است به نیازهای نو انسان و جهان و جوان معاصر و دنیای جدید و آفاقی که ایشان به روی حوزههای علمیه گشودند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در بخش پایانی سخنانی خود، «حوزه علمیه» را نهاد فرا ساحتی با درونمایه و رویکرد تمدنی و وظیفهمند در برابر جامعه، جهان معاصر و انقلاب توصیف کرد.
حجتالاسلام والمسلمین سیدآفتاب حیدر از علمای آفریقای جنوبی نیز در ابتدای این دیدار گزارش از روند مراکز علمی و دانشی آفریقا بویژه آفریقای جنوبی ارائه کرد.
همایش بین المللی یکصدمین سالگشت بازتاسیس حوزه علمیه قم و نکوداشت آیت الله عبدالکریم حائری یزدی روزهای ۱۷ و ۱۸ اردیبهشت ماه جاری با قرائت پیام مقام معظم رهبری و سخنرانی شماری از مراجع و علمای حوزه علمیه قم و حضور میهمانی از کشورهای مختلف جهان به میزبانی قم برگزار شد.