خبر خوب منابع آب کهگیلویه از سد آبریز

فارس/ رئیس اداره منابع آب شهرستانهای کهگیلویه و لنده گفت: مطالعات سد آبریز با اعتبار ۸۰ میلیاردی وارد فاز اجرایی میشود.
سید هادی خاضعی، رئیس اداره منابع آب شهرستانهای کهگیلویه و لنده بر ضرورت جلوگیری از کف شکنی غیرمجاز چاهها و شناسایی و برخورد با متخلفین حوزه آب، از جمله افرادی که اقدام به کشت هندوانه خارج از محدوده مجاز و یا فروش آب میکنند، تاکید کرد.
وی با اشاره به برنامههای سال جاری مدیریت منابع آب، از برگزاری مستمر جلسات شورای حفاظت از منابع آب، پایش منابع آب زیرزمینی و سطحی، تأمین پایدار آب برای اشتغالزایی، جلوگیری از تصرفات غیرقانونی در بستر رودخانهها، لایروبی منابع آب سطحی، فرهنگسازی در مصرف صحیح آب و اصلاح الگوی کشت در بخش کشاورزی خبر داد.
خاضعی با بیان اینکه شهرستان کهگیلویه در حال تجربه مشکلات و چالشهای جدی در حوزه منابع آب است، اظهار کرد: این موضوع در کشور و به تبع آن در استان و شهرستان، نه تنها یک مسئله زیست محیطی، بلکه مسائل اقتصادی و اجتماعی را نیز به دنبال دارد.
وی در ادامه تصریح کرد: از عمده دلایل اصلی این مشکل میتوان به کمبود بارندگیهای متوالی، مدیریت نادرست و استفاده بیش از حد بهرهبرداران از منابع آب، به ویژه در بخشهای کشاورزی و صنعت، تغییرات اقلیمی و عدم رعایت الگوی کشت اشاره کرد.
رئیس اداره منابع آب شهرستانهای کهگیلویه و لنده با بیان اینکه، این وضعیت نه تنها بر تامین آب شرب و کشاورزی تاثیر گذاشته، بلکه بر تولید انرژی، سلامت عمومی و حتی امنیت غذایی نیز اثرگذار است، افزود: لذا صرفهجویی و مدیریت مصرف آب باید جدی گرفته شود، چرا که منابع آبی در دسترس شهرستان روز به روز در حال کاهش است.
خاضعی از تمامی کشاورزان (بهرهبرداران) دارای پروانه بهرهبرداری چاههای کشاورزی درخواست کرد، برای عبور از تنش آبی پیش رو، با رعایت الگوی کشت و عدم کشت محصولات با نیاز آبی بالا، همکاری لازم را داشته باشند.
وی هشدار داد در غیر این صورت، موضوع از طریق مراجع قضائی پیگیری شده و نسبت به قطع انشعابات برق چاههای کشاورزی از طریق شرکت توزیع نیروی برق اقدام خواهد شد و هرگونه خسارات وارده بر عهده شخص بهرهبردار خواهد بود.
خاضعی در خصوص مطالبات دهیاران برای احداث سد آبریز، با اشاره به اهمیت این طرح در تأمین آب شرب، صنعت، کشاورزی، تولید برق، گردشگری و بهبود محیط زیست پاییندست، بر ضرورت انجام مطالعات جامع در زمینه سد، نیروگاه و سامانه انتقال آب تاکید کرد و این موضوع را عامل تمایز این طرح با سایر سدها دانست.
رئیس اداره منابع آب شهرستانهای کهگیلویه و لنده با ابراز خرسندی گفت: با تکمیل و تایید کلیه مطالعات زمینشناسی، هیدرولوژی، زیستمحیطی، پدافند غیر عامل، باستانشناسی، خاکشناسی اراضی و... و ارسال مستندات جهت اخذ مجوز ماده ۲۳، حدود ۸۰ میلیارد تومان برای تکمیل طرح مطالعاتی آن در نظر گرفته شده است که به زودی مشاور و پیمانکار جهت ادامه عملیات مستقر و کار را آغاز خواهند کرد.
رئیس اداره منابع آب شهرستانهای کهگیلویه و لنده از تکمیل و تأیید مطالعات زمینشناسی، هیدرولوژی، زیستمحیطی، پدافند غیرعامل، باستانشناسی و خاکشناسی پروژه سد آبریز خبر داد.
وی با ابراز خرسندی از ارسال مستندات برای اخذ مجوز ماده ۲۳، اعلام کرد که ۸۰ میلیارد تومان برای تکمیل مطالعات اختصاص یافته است و بهزودی مشاور و پیمانکار برای ادامه عملیات اجرایی پروژه مستقر خواهند شد.