پدیده گرد و غبار، زنگ خطر جدی برای استان زنجان است

ایرنا/ مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان زنجان گفت: پدیده گرد و غبار، زنگ خطر جدی برای استان است و باید برنامه ریزان و تصمیم گیران استان بیش از گذشته به آن توجه کنند.
سید رضا موسوی مشکینی افزود: در سال ۹۸ سازمان حفاظت محیط زیست بنا بر تکلیف قانونی خود مطالعاتی را در خصوص کانون های گرد و غبار انجام داد و بر اساس آن، برنامه عملی برای استانها تعریف شد.
وی با بیان اینکه خوشبختانه زنجان تا کنون درگیری طولانی با پدیده گرد و غبار آنچنانکه استان های شرقی و مرکزی را گرفتار کرده، نداشته است، اضافه کرد: چرای زیاد مراتع، افت سطح سفره های زیر زمینی، استفاده بی رویه از منابع آبی و استقرار صنایع آببر، احتمال تشکیل کانون های گرد و غبار را در استان افزایش داده است.
مدیر کل محیط زیست استان زنجان ادامه داد: درگیر شدن استان به موضوع گرد و غبار چالش بزرگی خواهد بود و به سختی می توان آن را مدیریت و حتی رفع کرد.
موسوی با بیان اینکه افت سطح سفره های زیر زمینی، کسری خیلی زیاد منابع آبی و افزایش دشت های ممنوعه مزید بر علت وقوع گرد و غبار شده است، افزود: در صورتی که برای این موضوع فکر اساسی نشود، در آینده نزدیک، استان از حیث گرد و غبار با چالش جدی مواجه خواهد شد.
وی با بیان اینکه وقوع پدیده گرد و غبار در ۲۶ فروردین امسال در استان به مرحله خطرناک رسیده بود، اظهار داشت:در زمان حاضر در وقوع پدیده گرد و غبار در استان، کانون های خارجی دخالت دارد که بسیاری از استان های کشور را درگیر کرده است.
موسوی با بیان اینکه در نیمه اول سال به دلیل خشکسالی و کمبود رطوبت و همچنین به دلیل جهت وزش بادها انتظار می رود با گرد و غبار خارجی مواجه شویم، افزود: امیدواریم این وضعیت با شدت بیشتری رخ ندهد.
وی با یادآوری اینکه استان باید آمادگی داشته باشد تا به کانون های فعال گرد و غبار دچار نشود، خاطرنشان کرد: بررسی ها نشان داده است حتی وزش بادهای ملایم هم میتواند کانون گرد و غبار را فعال کند و به چالشی برای شهرها و روستاهای اطراف خود تبدیل شود که امیدواریم چنین چیزی در استان رخ ندهد.
مدیر کل حفاظت از محیط زیست استان زنجان از مسئولان، تصمیم گیران و سیاستگذاران خواست طوری عمل نکنند که چند سال بعد به بهانه توسعه اقتصادی و اشتغالزایی در استان کانون های گرد و غبار داشته باشیم.