بیشترین افت منابع آب زیرزمینی خراسان جنوبی در دشت سده قاینات ثبت شد

ایرنا/ مدیر عامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی گفت: در سال آبی گذشته بیشترین افت منابع آب زیرزمینی استان در دشت سده قاینات با ۷۵ سانتیمتر به ثبت رسید.
عباس سارانی افزود: البته در این مدت متوسط افت سطح منابع آب زیرزمینی استان ۲۲ سانتیمتر بودهاست.
وی بیان کرد: از نظر افت سطح منابع آب زیرزمینی دشتهای سرایان، دستگردان و بیرجند در رتبه های بعدی قرار دارند.
وی با بیان اینکه در سال آبی گذشته ( ۱۴۰۲- ۱۴۰۳) بیشتر کسری مخزن منابع آب زیرزمینی استان با ۱۴.۷ میلیون مترمکعب در دشت بشرویه استان به ثبت رسید، گفت: در این مدت متوسط کسری مخزن منابع آب زیرزمینی استان ۱۲۷ میلیون مترمکعب بوده است.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی عنوان کرد: کسری مخزن تجمعی خراسان جنوبی در ۳۰ سال اخیر به بیش از چهار میلیارد و ۲۰۰ متر مکعب مترمکعب رسیده است که برداشت بیرویه از منابع آب زیرزمینی علاوه بر کمیت، کیفیت منابع را نیز تحت تاثیر قرار داده است.
سارانی با اشاره با کاهش بارندگی های استان در سال آبی جاری هم گفت: از ابتدای سال آبی جاری یعنی مهرماه سال گذشته تاکنون بارندگی های استان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۵درصد و نسبت به بلند مدت هم ۴۲ درصد کاهش دارد که نشان دهنده استمرار کم آبی و خشکسالی در این استان است.
وی اظهار کرد: میزان وابستگی به منابع آب زیرزمینی در خراسان جنوبی ۹۵ درصد و در سطح کشور این میزان ۴۵ درصد بوده که نشان دهنده عمق کمآبی در استان است.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی با اشاره به وجود هشت سد مخزنی به ظرفیت ۷۵ میلیون مترمکعب در استان افزود: اکنون ۸۰ درصد ظرفیت سدهای منطقه خالی است.
سارانی به وضعیت خشکسالی در استان اشاره کرد و گفت: اکنون ۲۳.۲۷ درصد مساحت استان درگیر خشکسالی خیلی شدید، ۷۳.۵۱ درصد خشکسالی شدید، ۲.۹۹ درصد خشکسالی متوسط، ۰.۱۱ درصد خشکسالی خفیف و ۰.۱۲ درصد هم در وضعیت نرمال قرارد دارد.