هشت هزار هکتار از مزارع قم زیر کشت گندم است

ایرنا/ مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: هشت هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان زیر کشت گندم میباشد که از این میان هفت هزار هکتار گندم آبی و یکهزار و ۲۰۰ هکتار گندم دیم است.
سید محمد سعادتی، مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی قم بیان کرد: برداشت گندم استان که مزارع آن بیشتر در منطقه جعفرآباد قرار دارد از اوایل خردادماه آغاز می شود و به مدت یک ماه این فرآیند ادامه خواهد داشت.
وی با اشاره به این که گندم تولید شده در قم دارای کیفیت مناسبی است، افزود: پیشبینی میکنیم امسال افزونبر ۲۶ هزار تُن گندم در مزارع قم تولید شود.
وی ادامه داد: گندم تولید شده توسط غلهکاران استان به صورت تضمینی و در مکانهای پیشبینی شده خریداری خواهد شد و دغدغهای برای فروش محصول کشاورزان وجود ندارد.
سعادتی گفت: گندم برداشت شده از مزارع استان در ۲ محل سیلوی ملکی و همچنین شرکت تعاونی جعفر آباد به قیمت مصوب (هر کیلوگرم ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان) از بهرهبرداران خریداری خواهد شد.
وی با اشاره به این که بیش از یکهزار و ۵۶۰ کشاورز قمی در زمینه تولید گندم فعالیت میکنند، بیان کرد: گندمکاران استان در تولید این محصول تجربه و مهارت بالایی دارند.
گفتنی است بخش کشاورزی قم در زمینههای مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن میتوان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخمگذار و تخم مرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبههای ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.
این بخش ۶ درصد از ارزشافزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در بخشهای مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال ۸۰۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل میدهند به نحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص دادهاست.