فاصله شاخصها در خراسان جنوبی با ابلاغ متوازن اعتبارات کاهش مییابد

ایرنا/ بیرجند-ایرنا- سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان جنوبی گفت: ابلاغ اعتبارات متوازن باعث کاهش فاصله شاخصها در شهرستانهای کمتر برخوردار استان نسبت به متوسط کشور میشود.
به گزارش خبرنگار ایرنا علی بهدانی روز چهارشنبه در جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان که با حضور استاندار خراسان جنوبی برگزار شد افزود: تحقق عدالت اجتماعی از طریق تقسیم مناسب و صحیح منابع و امکانات عمومی میان مناطق، یکی از اهداف مهم در توسعه استان است و ما برای دستیابی به این هدف، به صورت ویژه تلاش میکنیم.
وی با تأکید بر اینکه اعتبارات تملک داراییهای سرمایه ای استان براساس اطلاعات شاخصهای مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی به تفکیک شهرستانهای مختلف استان توزیع شده است اظهار کرد: برای رسیدن به این هدف، از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان، با کارِ کارشناسی و نشستهای تخصصی، اطلاعات ۱۹۸ شاخص و ۶۰۳ متغیر از ۳۲ دستگاه اجرایی جمع آوری و بر اساس الگوهای پیشبینی شده ، ضریب سهم هر شهرستان از اعتبارات تملک استان را مشخص کردهایم.
سرپرست سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان جنوبی یادآور شد:اعتبارات توازن نیز با هدف ارتقای سطح مناطق کمتر توسعه یافته با عنوان قانون استفاده متوازن از امکانات کشور در قانون بودجه مصوب میشود.
وی بیان کرد: درصد سهم شهرستانها در توزیع اعتبارات متوازن با هم اندیشی و ترکیبی از شاخصهای دسترسی و سرانهای و منتخبی از ۳۰ شاخص عمده اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی استان مشخص شده است.
بهدانی همچنین با اشاره به توزیع سهم ملی - استانی اعتبارات قانون استفاده متوازن سال ۱۴۰۴ نیز گفت: در راستای اجرای مفاد بند (پنج) ابلاغیه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ از سوی رییس سازمان برنامه و بودجه موضوع تعیین سهم بخش ملی اعتبار ستون قانون استفاده متوازن (ملی - استانی) به تصویب شورای برنامه ریزی و توسعه رسید.
وی افزود: از سرجمع ۲۱ هزار و ۷۹۲ میلیارد و ۶۳۰ میلیون ریال کل اعتبارات ابلاغی قانون استفاده متوازن، ۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال بابت سهم پروژههای (پیوست یک قانون) بخش ملی لحاظ خواهد شد و بقیه پس از ابلاغ اعتبارات تفضیلی و دستورالعمل اجرایی بودجه توسط سازمان برنامه و بدجه کشور به استان، متعاقبا برای طرح و تصویب در شورای برنامه ریزی ارائه می شود.
سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان جنوبی همچنین در خصوص مهم ترین بخشهای بودجه سال ۱۴۰۴ اظهارکرد: افزایش ۲۰ درصدی حقوقها ، ۹ درصد میزان افزایش سهم بودجه عمرانی، تعیین سقف درآمد معاف از مالیات به مبلغ ۲۴۰ میلیون ریال در ماه و ۲ میلیارد و ۸۸۰ میلیون ریال در سال از مهمترین بخش های بودجه امسال است.
وی ادامه داد: افزایش ۸۵ درصدی درآمد دولت از عوارض گمرکی، افزایش ۳۱ درصدی درآمد دولت از درآمد حاصل از فروش کالا و خدمات ، افزایش ۳۴ درصدی درآمد دولت از سایر درآمدها و در مجموع رشد ۴۲ درصدی درآمدهای دولت نسبت به سال قبل از دیگر بخشهای مهم بودجه سال ۱۴۰۴ است.
بهدانی افزایش پلکانی حقوق به نفع حقوقهای کمتر و افزایش بودجه عمرانی را از مهمترین و اساسی ترین نکات مثبت بودجه ۱۴۰۴ برشمرد و گفت:با توجه به اهمیت کسب و تحقق درآمدهای استان و آیین نامه بند (پ) تبصره (۱۷) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت کشور، هر یک درصد تحقق بیشتر از ۱۰۰درصد در کل درآمدهای استان، منجر به افزایش سه درصد اعتبارات هزینه ای و چهار درصد افزایش در تخصیص اعتبارات تملک دارائیهای سرمایه ای استان خواهد شد.