مرمت اضطراری یک اثر میراث فرهنگی در چهارمحال و بختیاری

ایرنا/ کارشناس حفاظت و مرمت بناهای ادارهکل میراثفرهنگی چهارمحال و بختیاری گفت: تعمیر، حفاظت اولیه و مرمت اضطراری حمام هرچگان شهرستان شهرکرد به پایان رسید.
مصطفی هادیپور، کارشناس حفاظت و مرمت بناها، بافتها، ثبت و حریم بناها ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: برای تعمیر، حفاظت اولیه و مرمت اضطراری حمام هرچگان شهرستان شهرکرد سه میلیارد ریال از محل اعتبارات سفر سال ۱۴۰۲ رئیسجمهور به چهارمحال و بختیاری، بودجههای میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان و دهیاری هرچگان تامین و هزینه شده است.
وی افزود: در روند تعمیر، حفاظت اولیه و مرمت اضطراری حمام هرچگان شهرستان شهرکرد سبکسازی پشتبامها تا روی تاقها و تویزهها، استحکامبخشی تاقها و تویزهها، سبکسازی و مرمت تاقها و تویزهها، دیوارچینی و جدارهسازی، رفع الحاقات نامناسب، پاکسازی محوطه، پاکسازی حمام از حیوانات موزی انجام شد.
هادیپور تصریح کرد: حمام هرچگان مربوط به دوره قاجار ـ پهلوی اول به سبک معماری ایرانی با سبک خاص حمامها است.
وی حمام هرچگان را دارای سربینه، گرمخانه، میاندر و فضاهای تون دانست و یادآور شد: الحاقاتی که سالهای قبل به این بنا افزوده شده باعث شده آسیب به فضای حمام و محبوس شدن آن شده است.
کارشناس حفاظت و مرمت بناها، بافتها، ثبت و حریم بناها ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: بازگرداندن بنا به اصالت اثر، مرمت جامع و احیاء از مهمترین اولویتها و اهداف این ادارهکل در روند مرمت آثار تاریخی بهشمار میرود.
وی گفت: حمامهای تاریخی یا موقوفه و یا بهطور عامالمنفعه در اختیار شهرداریها و دهیاریها قرار دارند.
هادیپور تاکید کرد: شهرداران و دهیاران این سازههای سنتی را با نظارت کارشناسان میراثفرهنگی، گردشگری به فضاهای فرهنگی، کتابخانهها، ساختمانهای اداری، دهیاریها و ورزشی سنتی تبدیل کنند.