نماد آخرین خبر

تهیه طرح های تلفیقی با محوریت گردشگری و گیاهان دارویی در مراتع گیلان

منبع
ايسنا
بروزرسانی
تهیه طرح های تلفیقی با محوریت گردشگری و گیاهان دارویی در مراتع گیلان

ایسنا/ سرپرست اداره کل منابع طبیعی گیلان، تهیه طرح های مرتعداری با محوریت گردشگری را در دستور کار سازمان منابع طبیعی دانست و بیان کرد: در مراتع فقط به دنبال تولید علوفه نیستیم، بلکه تولید گیاهان دارویی را به جهت صادرات محوری و ارزآوری دنبال می کنیم. 

کامیار مرزبانی، سرپرست اداره کل منابع طبیعی گیلان در همایش ملی روز مرتع و مرتعداری که در پژوهشکده بیوتکنولوژی گیلان برگزار شد، استان گیلان را دارای ۹۶۴ هزار و ۸۵۸ هکتار عرصه منابع طبیعی دانست که معادل ۷۲.۵ درصد مساحت استان است و اظهار کرد: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان وظیفه سنگین حفاظت از این عرصه ها را بر عهده دارد.

وی مساحت مراتع استان را ۲۴۴ هزار و ۹۸۶ هکتار دانست که معادل ۲۵ درصد از سطح عرصه های ملی استان است و افزود: با توجه به وجود ۵۶ رودخانه در گیلان، ۵۶ حوضه آبخیزداری داریم.

سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان، با اشاره به عرض دو تا ۱۰ کیلومتری جلگه استان، تصریح کرد: جلگه گیلان عرض کمی دارد و لذا علاوه بر عرصه های ملی پایین دست و جلگه ای، بخش عمده عرصه های ملی ما در مناطق کوهستانی واقع شده که اهمیت حفاظت از این عرصه ها را نشان می دهد.

مرزبانی حفاظت، احیا، توسعه و بهره برداری اصولی را ماموریت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری دانست و بیان کرد: بیش از نیمی از عرصه های ملی کشور را مراتع تشکیل می دهند و لذا در مراتع به دنبال حفظ، احیا و توسعه عرصه های مرتعی هستیم که با جلب مشارکت دامداران و عشایر محقق می شود.

وی با بیان اینکه بدون حضور دامداران و عشایر امکان اجرای موفق طرح های مرتعداری وجود ندارد، اضافه کرد: به دنبال اجرای طرح های مرتعداری تلفیقی با محوریت بهبود معیشت و اقتصاد دامداران و ایجاد امنیت شغلی برای آنان هستیم؛ نه صرفا تولید علوفه و چرای دام.

سرپرست اداره کل منابع طبیعی گیلان با اشاره به نقش مراتع در تامین اکسیژن و ترسیب کربن، ادامه داد: فقط جنگل ها به تولید اکسیژن کمک نمی کنند، بلکه مراتع نیز در تولید اکسیژن از اهمیت بسیار زیادی برخوردار هستند و با جلوگیری از فرسایش خاک، از وقوع سیلاب های مخرب جلوگیری می کنند.

وی با تاکید بر لزوم حفاظت از مراتع و بهبود کیفیت آنها با هدف حفاظت از خاک، عنوان کرد: تولید یک مترمکعب خاک به ۷۰۰ سال زمان نیاز دارد لذا باید مانع از فرسایش خاک شویم.

مرزبانی تهیه طرح های مرتعداری با محوریت گردشگری را در دستور کار سازمان منابع طبیعی دانست و بیان کرد: در مراتع فقط به دنبال تولید علوفه نیستیم، بلکه تولید گیاهان دارویی را به جهت صادرات محوری و ارزآوری دنبال می کنیم.

وی از احاله مدیریت ۳۰۰ هکتار از عرصه های ملی جهت تولید گیاهان دارویی خبر داد و متذکر شد: انجام ممیزی مراتع و صدور پروانه چرا از دیگر اقدامات مدیریتی این اداره کل در مراتع است؛ در این راستا، ۱۲ هزار پروانه چرا را صادر کردیم؛ همچنین ۶۶۷ هزار و ۶۶۵ واحد دامی مجاز در مراتع استان وجود دارد.

سرپرست اداره کل منابع طبیعی گیلان از تهیه طرح های مرتعداری، انتخاب مجری طرح ها و پیگیری تعهدات مجریان، کنترل ورود و خروج دام در فصل چرا و برخورد با دام غیر مجاز، اجرای پروژه های احیایی و حفاظتی، اجرای پروژه های آبخیزداری و آبخوانداری و... خبر داد و خاطرنشان کرد: مطالعه و اجرای طرح های تلفیقی، مطالعه و اجرای طرح های مدیریت جامع حوضه های آبخیز، برخورد قانونی با تخلفات در مراتع و پیگیری تشکیل تشکل ها و تعاونی های دامداری را در دستور کار داریم.

وی یادآور شد: سال گذشته ۶۴ فقره پرونده تخلف در عرصه های مرتعی استان تشکیل شد که شامل خروج ۹۸۳۷ واحد دامی غیرمجاز بود.

آخرین خبر گیلان در اینستاگرام :
https://instagram.com/gilan_today