نماد آخرین خبر

استاندار چهارمحال و بختیاری: جوانی جمعیت سرمایه ملی برای استان است

منبع
ايرنا
بروزرسانی
استاندار چهارمحال و بختیاری: جوانی جمعیت سرمایه ملی برای استان است

ایرنا/ استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به اهمیت جمعیت جوان در اقتدار ملی گفت: جمعیت جوان به عنوان سرمایه ملی و یکی از بنیادین‌ترین مولفه‌های قدرت و پیشرفت استان و کشور به شمار می‌رود که باید به آن پرداخته شود.

جعفر مردانی گرمدره روز یکشنبه در آیین تجلیل از «خانواده شکوفا» به مناسبت هفته جمعیت افزود: طرح حمایت از جوانی جمعیت و خانواده با هدف ارتقای وضعیت جمعیتی کشور و بهره‌گیری از فرصت‌های موجود به تصویب رسیده است.

وی با اشاره به اهمیت جمعیت در تقویت اقتدار ملی اظهار داشت: جوانی جمعیت یکی از بزرگترین فرصت‌ها برای توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور است و در این راستا، سیاست‌های ابلاغی رهبر معظم انقلاب شامل افزایش نرخ باروری، رفع موانع ازدواج، ترویج تشکیل خانواده، کاهش سن ازدواج و حمایت از ازدواج‌های آسان مورد تاکید قرار گرفته است.

استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: سیاست‌های جوانی جمعیت در راستای توانمندسازی جوانان، تأمین هزینه‌های زندگی، تربیت نسل‌های جدید، صالح و کارآمد به اجرا در آمده است.

وی ادامه داد: تجربه جهانی نشان می‌دهد کشورهای با نیروی مولد و جوان، شتاب بیشتری در مسیر توسعه اقتصادی و اجتماعی دارند.

مردانی با اشاره به دستاوردهای بهداشتی کشور و افزایش امید به زندگی در ایران به ۷۵ سال افزود: این موفقیت‌ها پشتوانه‌ای مطمئن برای شکل‌گیری نسل‌های جدید است که می‌توان آینده این استان و کشور را به آنان سپرد.

استاندار چهارمحال و بختیاری راه‌اندازی قرارگاه جوانی جمعیت، تهیه شناسنامه جمعیتی استان و معرفی زوج‌های نابارور به بانک‌های عامل و ستاد اجرایی فرمان امام (ره) را از دستاوردهای مهم دبیرخانه جوانی جمعیت در این استان عنوان کرد.

وی همچنین بر ارتقای خدمات بهداشتی، حمایت از مادران و کودکان، تقویت زیرساخت‌های آموزشی، فرهنگی و اوقات فراغت جوانان تأکید کرد.

مردانی روان‌سازی ازدواج و تامین مسکن زوج‌های جوان از طریق طرح‌های نهضت ملی مسکن و پرداخت وام‌های کم‌بهره و ترویج فرهنگ فرزندآوری از سوی رسانه‌ها را از دیگر اقدامات مهم قرارگاه جوانی جمعیت در استان عنوان کرد که باید به آن پرداخته شود.

وی با تاکید بر ضرورت رصد دقیق شاخص‌های جمعیتی هر شهرستان و جهت‌دهی اعتبارات متوازن براساس آن گفت: باید با تعامل بین بخشی و هم‌افزایی موانع پیش روی جوانان و خانواده‌ها برداشته شود.

شاخص نرخ باروری در چهارمحال و بختیاری ۱.۷۶ درصد است

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشت چهارمحال و بختیاری میانگین نرخ باروری کشور را ۱.۶۵ درصد اعلام کرد و گفت: نرخ باروری در این استان ۱.۷۶ درصد است که باید تلاش شود این نرخ به ۲.۱ تا ۲.۵ درصد ارتقا یابد.

علی ضامن صالحی‌فرد افزود: براساس تاکید رهبر معظم انقلاب امروز بحث جمعیت به یکی از موضوعات مهم کشور تبدیل شده است.

وی با بیان اینکه هزار سال به طول می‌‎انجامد تا پنجره جمعیتی برای یک کشور باز شود اظهار داشت: با باز شدن پنجره جمعیتی سیاست‌گذاران، حاکمان و دولت‌مردان آن کشور برای افق آینده و توسعه پایدار در همه بخش‌ها باید برنامه‌ریزی کلان انجام دهند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشت چهارمحال وبختیاری گفت: براین اساس پنجره جمعیتی در کشور از سال ۱۳۸۰ باز شد و مدت باز ماندن این پنجره حدود ۴۰ تا ۴۵سال است.

صالحی فرد ادامه داد: تا سال ۱۴۰۰ فاز طلایی پنجره جمعیتی بود که دستاورد موفق و چشم‌گیری در ارتباط با بحث ازدواج و فرزندآوری در این فاز طلایی به ثبت نرسید.

وی اضافه کرد: ۲۰ سال دوم فاز نقره‌ای پنجره جمعیتی است که در زمان حاضر کشور در این فاز قرار دارد.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشت چهارمحال و بختیاری افزود: با توجه به حساسیت موضوع جمعیت باید از این فرصت برای جوانی جمعیت استفاده کرد.

وی ادامه داد: انتظار می‌رود همه دستگاه‌های اجرایی، مدیران و مردم برنامه‌ریزی خیلی خوب و منسجمی در خصوص جوانی جمعیت همکاری لازم داشته باشند.

صالحی‌فرد بر ضرورت ترویج فرهنگ ازدواج آسان، به هنگام و پایدار، فرزندآوری، پیشگیری از سقط‌های عمدی، درمان زوج‌های نابارور در قالب قوانین حمایت از خانواده و جوانی جمعیت تاکید کرد.

وی با اشاره به تاکید استاندارچهارمحال و بختیاری در بحث اجرای کامل قوانین حمایت از خانواده و جوانی جمعیت گفت: تحویل زمین به خانواده‌های هدف، پرداخت وام‌های ازدواج و فرزندآوری از جمله الزاماتی است که از سوی دستگاه‌های مسوول باید مورد توجه قرار گیرد.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشت چهارمحال وبختیاری با تاکید بر ضرورت حفظ حیات جنین و پیشگیری و مبارزه با سقط عمدی جنین گفت: سالانه۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار سقط عمدی جنین درکشور به ثبت می‌رسد.

وی ادامه داد: ۱۴ مرکز نفس (نجات فرزندان سقط) در استان راه‌اندازی شده که ۳۸۰ تا ۳۹۰ مورد از افرادی که به دنبال سقط عمدی بوده‌اند شناسایی شده که با همکاری بسیج جامعه پزشکی مشاوره داده شده‌اند که از این افراد بیش از ۱۶۰ نفر فرزندان آنها متولد شدند.

صالحی‌فرد اضافه کرد: سقط جنین در هر سنی دخالت حاکمیت خدا است مگر اینکه از نظر قانونی و پزشکی مجوز داده باشند.

سرپرست دانشگاه علوم علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشت چهارمحال وبختیاری بر ضرورت اطلاع‌رسانی در خصوص بحث جوانی جمعیت از سوی رسانه‌ها تاکید کرد.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: در زمان حاضر کارگروه جوانی جمعیت تعامل خوبی با دستگاه‌های اجرایی دارد.

زهرا حبیبی افزود: کارگروه جوانی جمعیت چهارمحال و بختیاری با استفاده از ظرفیت همه سازمان‌های مردم‌نهاد، گروه‌های جهادی و افراد متنفذ استان گام‌های مهمی در خصوص جوانی جمعیت برداشته است.

به گزارش ایرنا، در این آیین از خانواده هفت نفره علی کریمی از روستای برجویی شهرستان خانمیرزا نیز به به عنوان خانواده شکوفا در استان تقدیر و به نام فرزندان ایشان درختی کاشته شد.

۲۴ تا ۳۰ اردیبهشت ماه به عنوان هفته جوانی جمعیت نامگذاری شده است.

چهارمحال و بختیاری دارای ۱۲ شهرستان با بیش از یک میلیون نفر جمعیت است.





آخرین خبر چهارمحال و بختیاری در اینستاگرام :
https://instagram.com/Shahrekordtoday