نماد آخرین خبر

هجوم پروانه سفید به بلوط‌های اندیمشک

منبع
فارس
بروزرسانی

فارس/ جنگل‌های زاگرس در اندیمشک گرفتار هجوم آفات شده‌اند، اما به گفته معاون منابع طبیعی خوزستان، اعتبارات مقابله‌ای برای مهار این تهدید طبیعی کافی نیست.

محسن نوذری، معاونت حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان اظهار کرد: حوزه جنگل‌های زاگرس در استان خوزستان برای کشور از اهمیت بسزایی برخوردار است و در همین خصوص، اقدامات حفاظتی و احیایی برای این عرصه‌ها یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است.

وی افزود: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان در چارچوب وظایف محوله، حفظ، احیا، اصلاح، توسعه و بهره‌برداری را به‌صورت مستمر دنبال می‌کند.

نوذری با اشاره به تهدیدات ناشی از بروز آفات در جنگل‌ها تصریح کرد: یکی از مواردی که بعضاً باعث آسیب و صدمه به این سرمایه‌های ارزشمند می‌شود، بحث آفات است.

وی ادامه داد: انواع آفات از گونه‌های مختلف از جمله پروانه سفید برگ‌خوار بلوط، ملخ زبرا و ملخ مراکشی، آفت جوانه خوار بلوط، ملخ بال کوتاه بلوط، سوسک‌های چوب‌خوار و بیماری ذغالهستند که طبق پایش‌های انجام‌شده در سطح جنگل‌های استان در سنوات مختلف شناسایی شده‌اند. موضوع آفات به‌صورت مداوم توسط همکاران ما در شهرستان‌ها و حوزه ستادی استان مورد پایش قرار می‌گیرد.

معاونت حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان بیان کرد: در صورت طغیان آفات، با درنظرگرفتن نوع آن، سطح عرصه درگیر و درصد آسیب، اقدامات لازم را انجام خواهیم داد.وی با اشاره به محدودیت منابع اعتباری خاطرنشان کرد: برای مبارزه و کنترل آفات، اعتبارات کافی موردنیاز است که باتوجه‌به وسعت عرصه‌ها و صعب‌العبور بودن آن‌ها، اعتبارات فعلی کافی نیست ما در حال پیگیری افزایش اعتبارات در تین خصوص هستیم.
نوذری افزود: ما بر حسب اعتبارات موجود، برای اقدامات مقابله‌ای از جمله محلول‌پاشی برنامه‌ریزی کرده‌ایم و محلول‌پاشی در قسمتی از منطقه منگره شهرستان اندیمشک انجام شده است که باتوجه‌به نوع و زمان طغیان آفات، آمادگی برای ادامه کار بر اساس قرارداد وجود دارد.

او در پایان گفت: پیش‌نیاز هر اقدامی، شناسایی دقیق نوع آفات و مراحل زیستی آن‌هاست که می‌تواند در زمان مناسب، تعیین‌کننده باشد.



آخرین خبر خوزستان در اینستاگرام :
https://instagram.com/khouzestan.today