نماد آخرین خبر

کار داریم، کارگر نه

منبع
ايرنا
بروزرسانی
کار داریم، کارگر نه

ایرنا/ در حالی که چهارمحال و بختیاری همواره یکی از استان‌های با نرخ بیکاری بالا در کشور به شمار می‌رود، اما در گاهی با کمبود کارگر در واحدهای مرغداری روبرو است که برخی از کارگران در این زمینه دیدگاه‌های خود را دارند.

در زمان حاضر ۲۱۸ واحد مرغداری در چهارمحال وبختیاری فعال است و بخش عمده ای از گوشت سفید بازار در این واحدها تولید می‌شود.

یک چهارم تولید ناخالص داخلی و یک پنجم اشتغال چهارمحال و بختیاری به بخش کشاورزی وابسته و از مجموع زمین‌های استان ۲۵۰ هزار هکتار برابر ۱۵ درصد سطح زیرکشت زمین‌های کشاورزی است.

هم‌اکنون ۷۹ هزار بهره‌بردار با تولید سالانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در چهارمحال و بختیاری فعال هستند.

واحدهای مرغداری چهارمحال و بختیاری با وجود ظرفیت‌های قابل توجه اما امروز در کنار معضل قطعی برق و برخی مشکلات دیگر در بخش تولید ، با چالش کمبود کارگر فنی روبرو هستند و همین مساله موجب شده این واحدهای تولیدی و حساس اقتصادی با خطر تعطیلی مواجه شوند.

کمبود کارگر فنی در واحدهای مرغداری چهارمحال و بختیاری مساله است که بهره‌وری این بخش را تحت تأثیر قرار داده است و می‌طلبد در راستای پیشگیری از تعطیلی این واحدهای تولیدی همچون سال گذشته و بروز برخی مشکلات در بحث تولید راهکاری اساسی برای این مشکل اندیشیده شود.

کار سختی است؛ نمی‌صرفد

یکی از کارگران چهارمحال و بختیاری می‌گوید: کار در مرغداری خیلی سخت و با زحمت زیاد همراه است و برای کارگر نمی‌صرفد که بخواهد در این محیط کار کند.

رضا که به همراه سه برادر خود پیشتر در مرغداری کار می‌کرد، سال گذشته در پی انتشار گزارشی از سوی ایرنا در خصوص کمبود کارگر فنی در استان در بخش مخاطبان این رسانه متنی را ارسال کرد و نوشته بود که کار در مرغداری سخت است، به همین دلیل این خبرنگار ایرنا این بار با او تماس گرفت و نظراتش را برای ثبت در این گزارش اخذ کرد.

به گفته رضا، کار در مرغداری نسبت به دستمزد سخت است به خاطر همین کمتر کسی حاضر می شود در این واحدها کار کند و از سوی دیگر چون مرغداری ها خارج است شهر هستند رفت و آمد برای آنها سخت است.

نیازمند نیروی فنی هستیم

جهانگیر چیره هفشجانی یکی از مرغداران چهارمحال و بختیاری که دارای هشت واحد مرغداری با ظرفیت ۲۰۰ هزار قطعه جوجه‌ریزی است که در خصوص کمبود نیروی فنی با او هم صحبت شدیم.

او به خبرنگار ایرنا گفت: فعالیت در مرغداری نیازمند نیروی فنی، آموزش دیده و ماهر است و کارگران معمولی و فاقد مهارت توان فعالیت در این واحدهای تولیدی ندارند.

چیره هفشجانی با اشاره به نیاز واحدهای مرغداری به نیروی کار شبانه‌روزی افزود: سختی کار و ضرورت حضور ۲۴ ساعته در واحدهای مرغداری موجب شده است تا کارگران محلی تمایلی به فعالیت در این بخش نداشته باشند.

این مرغدار اضافه کرد: نبود نیروی کار ماهر در بخش مرغداری نه تنها تولید را مختل کرده بلکه سرمایه‌گذاری‌های انجام شده در این بخش را نیز تهدید می‌کند.

چیره هفشجانی از مسوولان چهارمحال و بختیاری خواست برای تامین نیروی انسانی مورد نیاز مرغداری‌های استان راهکارهای عملیاتی ارائه دهند تا تولید مرغ به عنوان یکی از اقلام پروتیینی پر مصرف در استان با مشکل مواجه نشود و سرمایه این افراد در بیابان‌های این استان از بین نرود.

او ادامه داد: امروز در خصوص مرغداری‌های چهارمحال وبختیاری بحث کارگر و پرداخت دستمزد کارگر مطرح نیست بلکه مساله نبود کارگر است که باید از سوی مسوولان چاره اندایشی شود.

کمبود کارگر و مرغداری‌هایی که به سختی تولید می‌کنند

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی چهارمحال و بختیاری گفت: کار در واحدهای مرغداری نیاز به تخصص، دانش فنی و آشنایی با اصول بهداشتی دارد و نمی‌توان از کارگران غیر ماهر برای این منظور استفاده کرد.

حسن شیخی افزود: نیروی کار در مرغداری باید توانایی تنظیم دما، آسیاب و آماده سازی دان، خواندن برچسب داروها و ویتامین‌ها، مصرف به موقع مکمل‌ها و مدیریت بهداشتی واحد را داشته باشد در حالی که تعداد این افراد در استان بسیار اندک است.

او اضافه کرد: در زمان حاضر به دلیل کمبود نیروی متخصص و مهارت دیده واحد مرغداری درچهارمحال و بختیاری با سختی تولید می‌کنند.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران چهارمحال و بختیاری با بهداش نسبت به تبعات این روند گفت: در صورت برطرف نشدن مشکل کمبود نیروی کار در هفته‌های پیش رو با افت شدید جوجه ریزی و کاهش عرضه مرغ به بازار مواجه می‌شویم که در نهایت به افزایش قیمت این محصول پر مصرف منجر می‌شود.

کارگر معرفی شده بدون تخصص لازم

او اظهار داشت: بارها برای تامین نیروی کار به اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مراجعه کرده‌ایم و نتیجه ای حاصل نشد.

شیخی افزود: کار در مرغداری سخت و برخی افراد پس از مدت کوتاهی به دلیل سختی کار و نداشتن مهارت شغل خود را ترک می‌کنند درحالی که کار در واحدهای مرغداری به دلیل حساسیت بالا، احتمال بروز خطراتی مانند آتش سوزی یا قطع برق باید به صورت ۲۴ ساعت و شیفتی انجام شود.

پیشنهاد آموزش نیروی بومی

مدیرعامل اتحادیه مرغداران چهارمحال و بختیاری با اشاره به ممنوعیت به کارگیری کارگران اتباع در مرغداری‌های استان گفت: پیش‌تر نیروی کار واحدهای مرغداری را اتباع تشکیل می‌دادند اما با ممنوعیت به کارگیری آنها مشکلات متعددی برای واحدهای تولیدی ایجاد شده است.

او اضافه کرد: در این خصوص پیشنهاد دادیم که در قبال به کار گیری یک نیروی اتباع بیگانه ۲ نیروی بومی آموزش داده شود تا هم مشکل کمبود کارگر در این بخش برطرف شود و هم مهارت آموزی نیروهای داخلی انجام گیرد اما تاکنون این پیشنهاد از سوی استان مورد موافقت قرار نگرفته است.

وی ادامه داد: در زمان حاظر۲۱۸ واحد مرغداری در چهارمحال و بختیاری فعال است که به صورت میانگین هر واحد نیازمند سه نیروی کارگر است که به این ترتیب سرجمع به ۷۰۰ نیروی کار برای فعالیت این واحدها نیاز است درحالی که امروز شمار کارگران مشغول در واحدهای مرغداری استان بسیار کمتر از این آمار است.

کمبود ۱۳۰ نیروی کار در واحدهای مرغداری

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با تایید مشکل کمبود کارگر در واحدهای تولیدی مرغداری این استان گفت: پس از معضل قطعی برق؛ کمبود کارگر فنی از مهمترین مشکلات مرغداران این استان به شمار می‌رود.

سید عباس میراحمدی افزود: در این خصوص ۲ مکاتبه با اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی انجام شده اما تاکنون نتیجه مشخصی عائد نشده است.

او ادامه داد: واحدهای فعال مرغداری تا زمانی می‌توانند به فعالیت خود ادامه دهند که کارگر مورد نیاز خود را در اختیار داشته باشند.

میراحمدی یادآور شد: اگر در زمان حاضر اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کند ۱۳۰ نیروی کار فنی آماده برای کار در واحدهای مرغداری دارد شرایط کار برای آنها در این واحدهای تولید فراهم است.

وی اظهار داشت: در همین ارتباط برخی واحدهای تولیدی که از نیروی کار برخوردار هستند با ظرفیت کامل و برخی دیگر که فاقد نیروی کارگری هستند باید جوجه کمتری بریزند.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: با همت اتحادیه مرغداران، مجریان واحدهای تولیدی و کارشناسان در سطح شهرستان‌ها واحدهای تولیدی مرغداری استان فعالیت می نمایند.

سخن آخر

آنچه از این نوشتار برمی‌آید این است که واحدهای مرغداری در استان نیاز شدید به تامین نیروی کار دارند و مسوولان باید تمهیداتی در خصوص تامین نیروی کار این واحدهای تولیدی در استان بیندیشند در غیر این‌صورت تولید مرغ در استان با مشکل روبرو می‌شود.

چهارمحال و بختیاری دارای ۱۲ شهرستان با بیش از یک میلیون نفر جمعیت است که در دهه اخیر یکی از استانهای با نرخ بالای بیکاری بوده است.





آخرین خبر چهارمحال و بختیاری در اینستاگرام :
https://instagram.com/Shahrekordtoday