۳۵۱ میلیارد ریال برای درمان زوجین نابارور قمی هزینه شد

ایرنا/ مدیرکل بیمه سلامت قم گفت: طی سال گذشته ۳۵۱ میلیارد و ۱۶۰ میلیون ریال برای درمان ناباروری ۸۲۱ زوج در این استان هزینه شدهاست.
عباس فتحی با اشاره به تلاشهای این سازمان در حمایت از سیاستهای جمعیتی، افزود: خدمات درمان ناباروری در سه سطح دولتی، عمومی غیردولتی و خصوصی با پوششهای مناسب از سوی بیمه سلامت در استان قم ارائه میشود.
وی با بیان اینکه بیمه سلامت قم با سه مرکز درمان ناباروری در استان قرارداد همکاری دارد، اضافه کرد: در مراکز دولتی مانند مرکز ریحانه واقع در بیمارستان خیرین سلامت، ۹۰ درصد تعرفههای درمان ناباروری از سوی بیمه سلامت قابل پرداخت است.
وی ادامه داد: در مراکز عمومی غیر دولتی نظیر مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی نیز ۹۰ درصد تعرفهها تحت پوشش بیمه است و در مراکز خصوصی مانند مرکز طهورا، بیمه سلامت ۷۰ درصد هزینههای درمان ناباروری را پرداخت میکند.
پوشش دارویی، آزمایشگاهی و تجهیزات پزشکی
فتحی در ادامه از تعهدات گسترده این سازمان در حوزه دارو و خدمات تشخیصی مرتبط با درمان ناباروری خبر داد و گفت: ۶۶ قلم داروی مرتبط با درمان ناباروری تحت پوشش بیمه سلامت قرار دارد که ۹۰ درصد هزینه آنها پرداخت میشود.
وی اضافه کرد: در بخش خدمات آزمایشگاهی، ۵۶ مورد آزمایش بالینی، ۱۶ مورد آزمایش ژنتیک و هفت مورد تصویربرداری نیز در فهرست تعهدات بیمه سلامت گنجانده شدهاست.
وی با اشاره به تعهد بیمه سلامت نسبت به خدمات فوقتخصصی درمان ناباروری، خاطرنشان کرد: خدماتی همچون IVF، انتقال جنین و IUI به همراه ۲۸ قلم تجهیزات پزشکی مرتبط و ۴۵ کد خدمتی جهت آمادهسازی درمان ناباروری تحت پوشش این بیمه قرار دارد.
ثبت وضعیت ناباروری در سامانه بیمه سلامت
مدیرکل بیمه سلامت قم از راهاندازی سامانه نشانهگذاری بیماران نابارور خبر داد و گفت: با ثبت کد ملی افراد نابارور در این سامانه، مراکز درمانی به وضعیت درمانی آنان دسترسی دارند و تخفیفها و پوششهای بیمهای به صورت خودکار اعمال میشود.
وی، شمار افراد دارای نشان ناباروری در استان قم را ۲ هزار و ۸۸۶ نفر اعلام کرد.
حمایت از مادران باردار و کودکان
وی در بخش دیگری از سخنان خود، با تاکید بر نقش این سازمان در حمایت از خانواده و جمعیت، گفت: مادران باردار بهصورت انفرادی تحت پوشش بیمه سلامت قرار میگیرند و فرزندان آنان نیز تا سن پنج سالگی بیمه میشوند.
فتحی افزود: هماکنون پنجهزار و ۱۶۳ مادر باردار در استان قم تحت پوشش بیمه سلامت قرار دارند.
وی همچنین از ارائه خدمات بستری رایگان به کودکان زیر هفت سال خبر داد و گفت: هم اکنون ۵۴ هزار و ۹۸۱ کودک زیر هفت سال در استان قم سکونت دارند که خدمات بستری آنان به صورت رایگان انجام میشود.
۲۴ تا ۳۰ اردیبهشتماه به عنوان هفته ملی جمعیت در تقویم رسمی کشور نامگذاری شدهاست.