نماد آخرین خبر

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور: کرمانشاه در شاخص‌های فرهنگی بالاتر از میانگین کشوری است

منبع
ايرنا
بروزرسانی
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور: کرمانشاه در شاخص‌های فرهنگی بالاتر از میانگین کشوری است

ایرنا/ دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: استان کرمانشاه در بسیاری از شاخص‌های فرهنگی، وضعیت مطلوب‌تری نسبت به میانگین کشور دارد و باید این روند با کار جمعی و تیمی حفظ و تقویت شود.

قادر آشنا شامگاه دوشنبه در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان کرمانشاه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در استانداری بر لزوم نگاهی جمعی و مسوولانه به مقوله فرهنگ عمومی تأکید کرد و خواستار عزم جدی دستگاه‌ها در اجرای آیین‌نامه جدید شورا و تدوین برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی شد.

وی با بیان اینکه سال‌ها بار این شورا تنها بر دوش چند نفر بوده است، گفت: کار فرهنگی با این وسعت، بدون هم‌افزایی و مشارکت جمعی پیش نمی‌رود بلکه برای اثرگذاری واقعی، نیازمند رویکرد تیمی هستیم.

آشنا با اشاره به اهمیت تقویت دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی اظهار کرد: انتظار می‌رود با حمایت مدیران ارشد استان، زمینه اجرای مؤثر آیین‌نامه شورا در همه سطوح فراهم شود. شورا نباید تنها در مرکز استان فعال باشد، بلکه باید در تمامی شهرستان‌ها و شهرهایی که امام جمعه دارند نیز تشکیل جلسه دهد.

وی همچنین خاطرنشان کرد که استان کرمانشاه در بسیاری از شاخص‌های فرهنگی عملکردی بالاتر از میانگین کشور دارد و این مزیت تنها با استمرار تلاش جمعی حفظ خواهد شد.

او تأکید کرد: گزارش‌ عملکرد شوراهای شهرستانی باید به‌صورت منظم و فصلی به دبیرخانه ارسال شود تا نظارت و پیگیری در بالاترین سطح انجام گیرد.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با تشریح ابعاد آیین‌نامه جدید شورا تصریح کرد: بر اساس این آیین‌نامه، هیات رئیسه شورا متشکل از امام جمعه، استاندار، مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش، امور اجتماعی و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، موظفند حداقل سالی یک‌بار تشکیل جلسه دهند و در صورت نیاز، تصمیمات کلان استانی را اتخاذ و ابلاغ کنند.

وی از تشکیل پنج کمیته تخصصی ذیل شورای فرهنگ عمومی با ریاست معاون سیاسی امنیتی استاندار خبر داد که شامل کمیته‌های هنر و رسانه، امور دینی، تعلیم و تربیت، خانواده و امور اجتماعی، و اقتصاد است. این کمیته‌ها مأموریت دارند موضوعات راهبردی را شناسایی، بررسی و برای طرح در شورا آماده کنند.

آشنا با اشاره به اهمیت تدوین برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی کشور تأکید کرد: با وجود اهمیت این سند بالادستی، تدوین آن در کرمانشاه به سرانجام نرسیده و لازم است با مشارکت فرمانداران، ائمه جمعه و مدیران دستگاه‌ها جبران عقب‌ماندگی موجود صورت گیرد. همچنین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و استان باید منابع مالی لازم را تأمین کرده و سالانه گزارش پیشرفت به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شود.

وی در پایان با تأکید بر ضرورت مردمی‌سازی فعالیت‌های فرهنگی گفت: اگر شوراها به شکل قرارگاهی و با مشارکت جوانان و نهادهای مردمی فعال نشوند، دستیابی به نتایج مطلوب دشوار خواهد بود. بهره‌گیری از ظرفیت جوانان، رمز پویایی و پیشرفت شورای فرهنگ عمومی است.

ضعف باورها و رشد خرده‌فرهنگ‌ها، هویت ملی را تهدید می‌کند

شهردار کرمانشاه هم در این جلسه با اشاره به تعهدات موجود در حوزه فرهنگ، از ضعف باورها و تأثیرات منفی آن بر هویت ملی و گسست نسلی هشدار داد.

نادر نوروزی، با بیان اینکه تعهد به حفظ و ارتقاء فرهنگ در جامعه وجود دارد، گفت: متأسفانه باورها در میان نسل جوان ضعیف شده است و این موضوع می‌تواند منجر به گسست نسلی و از بین رفتن هویت فرهنگی ما شود.

وی همچنین به رشد خرده‌فرهنگ‌ها اشاره کرد و افزود: این خرده‌فرهنگ‌ها به شدت به فرهنگ عمومی لطمه می‌زنند و باید به این موضوع توجه ویژه‌ای داشته باشیم.

نوروزی بر ضرورت مقابله با شبیخون فرهنگی که ۲ دهه پیش رهبر معظم انقلاب نسبت به آن هشدار داده بود، تاکید کرد و گفت: برای مقابله با این چالش‌ها باید به صورت جدی روی مسائل فرهنگی کار کنیم و راهکارهای مؤثری ارائه دهیم.

شهردار کرمانشاه ادامه داد: ما نیازمند یک هم‌افزایی میان نهادهای مختلف فرهنگی هستیم تا بتوانیم با برنامه‌ریزی‌های دقیق و منسجم، به تقویت هویت ملی و فرهنگی بپردازیم.

نوروزی در پایان ابراز امیدواری کرد که با همکاری تمامی نهادها و ارگان‌های فرهنگی، بتوانیم گام‌های مؤثری در راستای حفاظت از هویت ملی و ارتقاء فرهنگ عمومی برداریم.

حفاظت از آثار گردشگری کرمانشاه نیازمند مشارکت مردم و آموزش نسل جوان است

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه، هم در این جلسه با تأکید بر اهمیت حفاظت از آثار گردشگری این استان، از ضرورت مشارکت مردم و استفاده از ظرفیت‌های آموزشی برای آشنا کردن نسل جوان با میراث فرهنگی خبر داد.

داریوش فرمانی، اعلام کرد که استان کرمانشاه با داشتن چهار هزار و ۲۰۰ اثر گردشگری، نیازمند توجه ویژه به فرهنگ حفاظت و نگهداری از این آثار است.

وی در این راستا بر لزوم مشارکت مردم در حفظ و نگهداری از این میراث ارزشمند تأکید کرد.

فرمانی گفت: حفاظت از آثار تاریخی و فرهنگی تنها وظیفه دولت نیست، بلکه باید مردم نیز در این زمینه نقش فعالی ایفا کنند.

او همچنین به اهمیت آموزش و پرورش در این زمینه اشاره کرد و افزود: باید از ظرفیت ائمه جمعه و جماعت و همچنین آموزش و پرورش برای آموزش معلمان به دانش‌آموزان استفاده کنیم تا آن‌ها را با اهمیت میراث فرهنگی آشنا کنیم.

مدیر کل میراث فرهنگی کرمانشاه ادامه داد: برنامه‌ریزی برای بازدید دانش‌آموزان از موزه‌ها می‌تواند به عنوان پلی بین نسل قدیم و جدید عمل کند و آگاهی آن‌ها را نسبت به ارزش‌های فرهنگی افزایش دهد.

وی همچنین به نقش صدا و سیما در تولید محتوا اشاره کرد و گفت: این رسانه می‌تواند با تولید محتوای مناسب، به ترویج فرهنگ حفاظت از آثار تاریخی کمک کند.

سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه دوشنبه با استقبال استاندار و جمعی از مسوولان استانی وارد کرمانشاه شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به منظور افتتاح پروژه‌های عمرانی، دیدار با اصحاب فرهنگ و هنر و شرکت در نشست شورای فرهنگ عمومی استان کرمانشاه به این استان سفر کرده است.

تجدید بیعت با شهدا، بازدید از نگارخانه مرکزی، افتتاح مجتمع فرهنگی هنری بیستون، دیدار با اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه ، دیدار با هنرمندان پیشکسوت دارای درجه ممتاز هنری و بازدید از مجتمع حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای در شهرستان سرپل ذهاب از دیگر برنامه های پیش بینی شده این سفر است.





آخرین خبر کرمانشاه در اینستاگرام :
https://www.instagram.com/kermanshah.today

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر